Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Απρ 2017

ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΙΟΔΙΑ
Με πρωτοβουλία του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή) και με την στήριξη και συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), πολλές δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο (29/4) στις 4 μμ στα διόδια της Ελευσίνας.
Οι αγωνιστές και αγωνίστριες από την ΛΑ.Ε, τα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, το ''Μέτωπο Νίκης'' και ανένταχτοι/-ες άνοιξαν ειρηνικά τα διόδια και περνούσαν ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν, πάνω από δύο ώρες τα αυτοκίνητα.

Η συμβολική αυτή κινηματική δράση βρήκε ενθουσιώδη απήχηση στους πολίτες, οι οποίοι κόρναραν πανηγυρικά με το πέρασμά τους από τα διόδια, χαιρετούσαν με το σύνθημα της νίκης, έκαναν ανάρπαστα τα φυλλάδια και προέτρεπαν τους αγωνιστές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους μέχρι το τέλος.
Το μεγάλο πανό της ΛΑ.Ε έγραφε το σύνθημα «Η κυβέρνηση κάνει φιέστες, οι εργολάβοι κερδοσκοπούν, ο λαός πληρώνει. Μεγάλο πανό είχε κρεμάσει στον χώρο των διοδίων και το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α.
Η κινηματική δράση από τα ΑΛ.ΑΝΥ.Α και την ΛΑ.Ε, στην οποία έδωσαν το παρόν το «Μέτωπο Νίκης» και εκπρόσωποι του Κόμματος Πειρατών, με πολλούς ανένταχτους πολίτες και τις γύρω περιοχές, ήρθε ως απάντηση στα εγκαίνια και τις γιορτές που στήνει τελευταία η κυβέρνηση με αφορμή τον άνοιγμα νέων δρόμων, ακόμα κι αν τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί καν!
Η διαμαρτυρία αφορά και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κομπορρημονεί για έργα, που όμως προκαλούν δια των υψηλών διοδίων, μεγάλη επιβάρυνση στους πολίτες!
Στην αγωνιστική διαμαρτυρία στα διόδια έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε, ανάμεσα στα οποία είδαμε τον Δημ. Στρατούλη, τον Στ. Λεουτσάκο, την Δέσπ. Σπανού, τον Παν. Μαντά, τον Τ. Μαυρόπουλο, τον Βασ. Πριμικήρη, την Μ. Μπαρσέφσκι κ.ά.
Το παρόν έδωσαν, επίσης, στην διαμαρτυρία η Ραχήλ Μακρή, επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης», ο Θανάσης Γούναρης από το Κόμμα Πειρατών και φυσικά ο Τάσος Καραγιώργος από τα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, ψυχή της προσπάθειας και της πρωτοβουλίας.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Στη διάρκεια της δράσης ''ελεύθεροι δρόμοι χωρίς μπάρες'', ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
''Θέλουμε ελεύθερους δρόμους, χωρίς μπάρες και πανύψηλα διόδια και μάλιστα κάθε λίγα χιλιόμετρα.
Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τέλη κυκλοφορίας, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν από πάνω και πολλαπλά πανύψηλα ''τέλη'' αυτοκινητοδρόμων.
Σε λίγο, αν δεν έχει συμβεί ήδη, τα ταξίδια θα γίνουν είδος πολυτελείας και οι εθνικοί δρόμοι θα συνιστούν ασφαλτοστρωμένο αξιοθέατο απαγορευτικό για διέλευση.''
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/4/17

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/17 18:44

    Η ρημάδα η βίδα του λαφαζανη έχει λασκάρει λίγο....που να αρχίσουν και οι ζέστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/17 21:12

    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Κ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.