26 Απρ 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παρά το γεγονός ότι στο Β.Δ 748/1966, η 1η Μαϊου χαρακτηρίζεται ως ημέρα προαιρετικής αργίας, με βάση το άρθρο 1 του Α.Ν 380/68, που εξακολουθεί να ισχύει, κάθε χρόνο η εορτή αυτή με απόφαση του Υπουργού Εργασίας χαρακτηρίζεται ως υποχρεωτική αργία και επομένως έχουν εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές ημέρες υποχρεωτικής αργίας του παραπάνω Βασιλικού Διατάγματος.
‘Έτσι και φέτος, με την υπ’αριθμό 16072/310 απόφαση της Υπουργού Εργασίας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1307 τεύχος Β’ 13/4/2017, καθορίστηκε η πρώτη Μαΐου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Να σημειωθεί ότι για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας σε περίπτωση σύμπτωσης της ημέρας αυτής  (Δευτέρα 1 Μαϊου 2017) με προγραμματισμένο ρεπό, το ρεπό τους πραγματοποιείται κανονικά κατά την ημέρα αυτή και δεν μεταφέρεται σε άλλη ημέρα της ίδιας ή της επόμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα όσο αφορά την αργία της Δευτέρας 1ης Μαΐου, η οποία είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές κατά τις Κυριακές, σύμφωνα με το Β.Δ 748/1966, στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο θα καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής χωρίς να εργασθούν, δηλαδή για την εβδομάδα από 1 μέχρι 6 Μαΐου θα λάβουν αποδοχές για 6 ημερομίσθια, είτε εργάζονται με 5θήμερο  είτε με 6ήμερο.
Οι δε εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, αν μεν εργασθούν κατά την ημέρα αυτή, θα λάβουν το ημερομίσθιο τους  προσαυξημένο κατά 75% ενώ αν δεν εργασθούν  και λάβουν κατ’ αυτή το ρεπό τους για την εβδομάδα αυτή, θα λάβουν πάλι αποδοχές για 6 ημερομίσθια χωρίς προσαύξηση.  Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων, στους εργαζόμενους που αμείβονται με σταθερό μηνιαίο μισθό αν μεν εργασθούν κατά την ημέρα αυτή  θα λάβουν το ημερομίσθιο τους προσαυξημένο κατά 75%αν δεν εργασθούν θα λάβουν το ρεπό τους και πλήρη μηνιαίο μισθό χωρίς περικοπή.
Για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και των δυο παραπάνω κατηγοριών με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, με την οποία έχει συμφωνηθεί οι εργαζόμενοι να εργάζονται λιγότερες ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και τις Δευτέρες κάθε εβδομάδας αν μεν η επιχείρηση είναι συνεχούς λειτουργίας (π.χ επισιτιστικό κατάστημα) θα τους καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής με προσαύξηση 75%.
Αν η επιχείρηση δεν λειτουργεί τις Κυριακές οι εργαζόμενοι δεν θα απασχοληθούν μεν την ημέρα αυτή, αλλά θα τους καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιο τους χωρίς προσαύξηση.

Αν όμως με βάση την σύμβαση τους  δεν εργάζονται τις Δευτέρες  κάθε εβδομάδας, (εργάζονται π.χ από Τρίτη μέχρι Παρασκευή) δεν θα τους καταβληθεί το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής, όπως δεν τους καταβάλλεται και τις λοιπές Δευτέρες του έτους, με βάση την σύμβαση τους.

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/4/17 15:11

  κυρια ρουλα μας τα εμαθες τα νεα;για 20η φορα αθωος ο τσαβαρης τι εχεις να μας πει τωρα κυρια ρουλα μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/4/17 17:13

   Επίσης πριν λίγες μέρες αθωώθηκε καί από το πειθαρχικό γιά την αγορά του οικοπέδου στα Σελήνια γιά την ανέγερση του νέου δημοτικου σχολείου

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/4/17 18:08

   100 - 20 = 80 μόνο μείνανε ακόμα!
   Κουράγιο τσαβες και κοντεύεις!!!!

   Σύλλογος Παλαίμαχων Απατεώνων

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/17 18:31

   Καλέ μου φίλε 27/4/17 18:08
   Μπέρδεψες τα μπούτια σου, δεν ήταν ο Τσάβες αυτός που κανε περιουσία στα σκοτεινά μονοπάτια της αραπιάς, ούτε αυτός που έφυγε νύχτα από εκεί κυνηγημένος, ούτε ήταν αυτός που έμπαινε στο βαρέλι στα μακρινά ταξίδια, ξέρεις εσύ αναζήτησε τον στο στενό σου οικογενειακό περιβάλλον λυπάμαι που σε στεναχώρησα μα στου κρεμασμένου το σπίτι δεν ανοίγουν συζήτηση για σκοινί και σαπούνι αγόρι μου

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/17 18:47

   ήτανε μάγκας και έβγαλε χρήμα απο τα αραπιά που τα είχανε χοντρα! μπιζνες το λένε αυτό μανάρι μου!
   ενώ ο τσαβάκος ο φουκαράς πεταλοκλέφτης τά πήρε από τον δήμο! από σενα κι απο μένα!
   μήπως σε στενοχώρησα;
   στ΄αρ@@@@α μου

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος27/4/17 16:28

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΛΑΦΑΔΕΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 35-45 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ . ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΦΥΛΑΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΝΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/4/17 18:12

   ρε φίλε 16:28 μήπως εσύ, (ναυτάκι τότε), ήσουν αυτός που έπεσες με το κεφάλι στην καλλιόπη του καραβιού και δεν μπορούσαν να σε ξεσφηνώσουν;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος28/4/17 19:11

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
  Η Δημοτική Κοινότητα Σεληνίων του Δήμου Σαλαμίνας, που στεγάζεται σε
  ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου αρ. 42 στα Σελήνια, διαθέτει την
  Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στον 1ο όροφο του κτιρίου.
  Λόγω του ότι η αίθουσα παραχωρείται συχνά σε συλλόγους, σχολεία και
  άλλους φορείς προτείνουμε την δημιουργία ενός Κανονισμού Διάθεσης της Αίθουσας
  για την προστασία και τον έλεγχο του εξοπλισμού καθώς και της καθαριότητάς της.
  ΟΡΟΙ
  Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διατίθεται δωρεάν κατά τις ώρες λειτουργίας της
  Δημοτικής Κοινότητας σε συλλόγους, σχολεία και άλλους φορείς για την
  πραγματοποίηση εκδηλώσεων, συνεστιάσεων κλπ. Η αίθουσα δεν παραχωρείται για
  σκοπούς που έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους και τη φιλοσοφία της Δημοτικής
  μας Κοινότητας.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΑ ΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΔΩΡΕΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.