Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Αυγ 2010

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGS ! ! ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ BLOG ΜΠΑΜΠΑ ? ?


Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media.
Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.
1. Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger

Αναδημοσίευση από το http://olastontako.blogspot.com/2010/08/blog.html

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/8/10 20:37

    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/10 22:55

    ΛΑΚΗΣ Ο ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
    ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟΠΑΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ;;;;;;; ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ , ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΟ, ΑΒΙΟΤΟ. ΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ , ΛΟΓΩ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ. ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΝ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ¨ ΘΑ ΦΑΣ ΜΠΟΥΝΙΑ¨ ¨ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΕΓΩ!! ¨ ¨ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ¨. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ (ΒΡΙΣΙΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ, ΟΦΕΛΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ..... ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣ. ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΤΑΠΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΝΟΗΤΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ, ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ, ΟΣΟΙ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
    ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ, ΝΑ , ΝΑ , ΝΑΕΙ, ΝΑΕΙ, ΝΑΕΙ……………………….

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/8/10 22:36

    Πολλές παπαριές εγραψες και μας ζάλισες κύριε... ΝΑΕΙ ΝΑΕΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/10 01:20

    aftos ado o kouklos einai o aderfoulis mou,xeri ta pada apo ipologistes!perisitera k apo mena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.