Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2011

ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ δυναμικές παρεμβάσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική παρέμβαση στο Πέραμα και στα Παλούκια, στην πορθμειακή γραμμή και στην αφετηρία των αστικών ΚΤΕΛ, πραγματοποιήσαμε κομμουνιστές και μέλη της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις του Περάματος και της Σαλαμίνας, την Κυριακή 23 Γενάρη από τις 10.30π.μ. έως τις 12.30μ.μ.
Στόχος μας ήταν η πλατιά ενημέρωση των εργαζόμενων του νησιού για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. Καταγγείλαμε ταυτόχρονα τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο λαϊκό εισόδημα με τις συνεχίσεις ανατιμήσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που οδηγεί όλα τα βάρη της κρίσης να τα πληρώνει ο λαός.
            Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – τρόικας και σε οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία. Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να περάσουμε στην αντεπίθεση.

ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ
24 Γενάρη 2010


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ

Η Σαλαμίνα έχει από τις πιο ακριβές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής…
            Η μετακίνηση με τα αστικά ΚΤΕΛ κοστίζει από 1.50 έως 2.00 ευρώ για κάθε διαδρομή σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που δεν καλύπτει το σύνολο του νησιού. Αύξηση δηλαδή από 1 Γενάρη, από 15.4% έως 17,6% τη στιγμή που μειώνεται κατακόρυφα το λαϊκό εισόδημα.
Επιπλέον χαραάτσι αποτελεί η πορθμειακή σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα και τον Πειραιά που επιβαρύνουν οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ και οι εισφορές περί τρίτων (ΟΛΠ, Λιμενικό Ταμείο)
Η πορθμειακή γραμμή Σαλαμίνας – Περάματος είναι η δεύτερη σε κίνηση επιβατών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. (διακίνησε πάνω από 12.821.000 επιβάτες το 2009) γιατί η Σαλαμίνα αποτελεί καταφύγιο αναψυχής που επιλέγουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αλλά και γιατί μεγάλο μέρος των εργαζομένων του νησιού απασχολείται στο λεκανοπέδιο.

Π.χ. ένας εργαζόμενος που δε διαθέτει αμάξι και εργάζεται στον Πειραιά, του στοιχίζει (αστικό ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πειραιά) πάνω από 160 ευρώ το μήνα, να πάει και να έρθει στο νησί. Αντίστοιχα εργαζόμενος με μηχανάκι στο γραμμή Παλούκια – Πέραμα πάνω από 80 ευρώ το μήνα και φτάνει η δαπάνη εάν χρησιμοποιεί αμάξι τα 260 ευρώ

Δεν αντέχει άλλο η τσέπη των εργαζομένων, των αυτοπασχολούμενων, των άνεργων. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που τσακίζονται κατακτήσεις και δικαιώματα πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά…

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεκδικούμε άμεσα:
Þ    Δραστική μείωση στην τιμή των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ και της πορθμιακής σύνδεσης
Þ    Δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη (π.χ. νεφροπαθείς, ΑμΕΑ, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές κ.α.) με χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών

Παλεύουμε για:
Σύγχρονες- Ασφαλείς- Φτηνές- Αποκλειστικά Δημόσιες Συγκοινωνίες στα πλαίσια ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Διεκδικούμε:

Να προχωρήσει η  Ζεύξη Σαλαμίνα- Πέραμα

Þ    Με περιβαντολογικό και πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και έργα υποδομών που είναι απαραίτητα
Þ    Το έργο να γίνει με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και χωρίς διόδια

Κ.Ο. Σαλαμίνας του ΚΚΕ, Γενάρης 2011

8 σχόλια:

  1. ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ26/1/11 12:31

    Βερμπαλισμοί,γενικόλογα καλέσματα και αοριστίες.
    Η οργανωμένη ανυπακοή και απειθα-
    ρχεία έχει κάποια όρια; Και ποιά είναι αυτά;
    Αφού δεν θέλουμε να πληρώνουμε στα
    Διόδια,γιατί δεν χρησιμοποιούμε τους
    παράδρομους; Το Εργατικό προλεταριάτο
    όμως,έχει περάσει στην αντεπίθεση και
    και απαιτεί τα πάντα.
    Και με την ευκαιρία,ποιά η θέση του
    ΚΚΕ για τους Φαρμακοποιούς,τους
    Συμβολαιογράφους,τους Πολιτικούς
    μηχανικούς,τους Φορτηγατζήδες και
    γενικά τα λεγόμενα "κλειστά" επαγ-
    γέλματα;
    "Μούγγα στη Στρούγγα";
    Γιατί έχουμε και δικούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/11 12:45

    ήρθε η ώρα για μια νέα σοβιετια λίγα με το εργατικό προλεταριάτο γιατί δεν χρειάζεται να σου πω τι έπαθε η νομενκλατούρα της ρωσιας το 18 αν δεν το θυμάσαι ελπίζω να μην με αναγκάσεις να στο δείξω;

    θα τα κρατικοποιήσουμε όλα από δρόμους μέχρι την ολυμπιακή θα την πάρουμε ξανά πίσω τώρα που δεν την αφήνουν να συγχωνευτεί με την αιτζιαν και δεν κατάφερε να γίνει μονοπώλιο
    τόσο καιρό που τα είχατε εσείς τα τσιράκια του Φρίντμαν είδαμε τα χαΐρια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/11 15:18

    το 17....ασχετε ..........φανταζομαι την παππαρηγα να παιρνει κεφαλια....χαχχχχχχχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/11 15:32

    καλά λεγε τέτοια εσύ, και οταν καθαρίσουμε μαζί σου εγώ και οι αλεκα
    να δω αν έχεις κέφι για μαθήματα ιστορίας

    ....στις 16 Ιουλίου 1918 εκτελέστηκε ολόκληρη η αυτοκρατορική οικογένεια....

    τώρα ελπίζω να κατάλαβες τι εννοούσα με το 18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/1/11 16:23

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    ¨Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨
    ΤΗΛ.- FAX 2104681521


    ΣΑΛΑΜΙΝΑ 25/01/2011


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Το Σάββατο 22/01/2011 και ώρα 10:00π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ¨ με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή για συζήτηση σε θέματα Περιβάλλοντος κατόπιν προσκλήσεως του συλλόγου.

    Σε κλίμα καλής συνεργασίας και θελήσεως και των δύο μερών διεξήχθη η συζήτηση για θέματα περιβάλλοντος και αθλητισμού που προβληματίζουν τον τόπο. Προτεινόμενα θέματα εκ μέρους του συλλόγου ήταν η καθαριότητα, η ανακύκλωση, οι χωματερές, οι αποκαταστάσεις των ανενεργών λατομείων, η λειτουργία του λατομείου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. Ο δήμαρχος αφού συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του, υποσχέθηκε σε μεσοπρόθεσμο διάστημα την επίλυση των περισσοτέρων προβλημάτων και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του συλλόγου με τον δήμο για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε επίσης : «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον τρόπο που λειτουργούμε, με τις νέες βάσεις που θέτουμε στη διοίκηση και την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και με τη δύναμη της βούλησης που μας χαρακτηρίζει, να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα που κάποιοι αντί να βρουν λύσεις τα κουκούλωναν».
    Θέλουμε τη συνεργασία σας, θέλουμε την προσφορά σας, τις ανησυχίες σας, θέλουμε οι συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις σας να γίνουν δύναμη κινητοποίησης και δημιουργικότητας, γιατί με τις συλλογικές διαδικασίες θα ξεπεράσουμε όλα αυτά που λειτουργούν αρνητικά για τον τόπο και τον κηλιδώνουν.
    Το διοικητικό συμβούλιο, αφού ευχαρίστησε τον κύριο δήμαρχο για τον χρόνο που διέθεσε να συσκεφθεί μαζί του, παρέδωσε εγγράφως τις προτάσεις του και τις μελέτες του ΓΠΣ(γενικού πολεοδομικού σχεδίου) που Σαλαμίνιοι Μηχανικοί εθελοντικά έκαναν σε συνεργασία με το σύλλογο και ενδεχομένως να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του.


    Το Διοικητικό Συμβούλιο
    Πρόεδρος : Νικόλαος Δεβελέκος
    Αντιπρόεδρος : Χρόνης Βιλλιώτης
    Γενικός Γραμματέας : Γεώργιος Αδαμόπουλος
    Αναπληρωτής Γραμματέας : Άγγελος Σφενδήλης
    Ταμίας : Πέτρος Βουλγαρίδης
    Δημόσιες Σχέσεις : Κώστας Κοκλιώτης
    Υπεύθυνος Πολιτισμού : Γιάννης Τσενόγλου

    Παρακαλώ να το αναρτήσετε εκ μέρους του συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/11 15:53

    15.32/ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821;;;;ΞΕΡΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/1/11 15:56

    15.32..pote paradvuhkan ta opla sthn barkiza jereis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/1/11 16:12

    ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΑ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙ;Ο ΤΥΠΟΣ 15.32 ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ;ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.....ΘΑ ΤΟΣΒΗΝΕΣ.......ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΟΔΟΣ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.