Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Ιαν 2011

Χρειαζόμαστε μία Εθνική Πολιτική που θα απελευθερώσει την χώρα μας και την Οικονομία μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2010 
 «Χρειαζόμαστε μία Εθνική Πολιτική που θα απελευθερώσει την χώρα μας και την Οικονομία μας.»

 Στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας που μένει ανεκμετάλλευτος αναφέρθηκε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιώργος Ανατολάκης κατά την συζήτηση της σχετικής Επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ. στην Βουλή. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:
«Στην χώρα μας συμβαίνει κάτι εντελώς παράλογο.. Ο Ελληνικός λαός περνάει μία τεράστια οικονομική κρίση, ενώ η χώρα μας έχει ένα πολύ πλούσιο υπέδαφος. Καμία Κυβέρνηση ως τώρα, δεν επεδίωξε σοβαρά, να εκμεταλλευτεί αυτό τον μεγάλο θησαυρό...
Εχουμε την μεγαλύτερη παραγωγή Βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση..!
Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης με σημαντικά κοιτάσματα Νικελίου στο υπέδαφός μας..! Είμαστε οι μόνοι που έχουμε μεγάλα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα Χρωμίτη.! Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, που είναι περιζήτητοι γιατί χρησιμοποιούνται στα φάρμακα και στα καλλυντικά .
Το Μαγνήσιο που παράγει  η χώρα μας, καλύπτει την μισή σχεδόν παραγωγή της Δυτικής Ευρώπης.
Το υπέδαφός της Βόρειας Ελλάδας είναι γεμάτο  από μία μεγάλη ποικιλία ορυκτών: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος  ψευδάργυρος, σίδηρος, καθώς και κάποια ορυκτά στρατηγικής σημασίας όπως είναι το ουράνιο και ο λιγνίτης. Ο Χρυσός μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.  Ο πρώην τεχνικός διευθυντής  των ΕΛ.ΠΕ.  κύριος Νικολάου, έχει εκτιμήσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 70 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο..
Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς, είχε πει επισήμως ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας…!
Είναι αλήθεια αυτό;
Ο Ελληνικός λαός είναι καταδικασμένος να πεινάει και να ζητάει δανεικά από τους ξένους, επειδή φοβόμαστε τους Τούρκους;;
Ακόμα και έτσι να είναι, τότε γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τα πετρέλαια στο Ιόνιο;  Εκεί τι φοβόμαστε; Την Αλβανία ή την Ιταλία;
Η Αλβανία παράγει ήδη πετρέλαιο λίγο  πιο βόρεια από την Ερεικούσα.. Για αυτό, δεν αποδέχεται εκεί τον διαχωρισμό των θαλάσσιων μας συνόρων..
Η Ζάκυνθος είναι ξακουστή για τις πετρελαιοπηγές της, από την εποχή του Ηροδότου…! Στο ακρωτήριο Κερί το πετρέλαιο αναβλύζει από μόνο του και όμως απαγορεύεται κανείς να το αγγίξει..!
Το 1926 το Αντιτορπιλλικό «ΠΕΡΓΑΜΟΣ» που έπαιρνε μέρος σε Γυμνάσια στο Ιόνιο, έμεινε από καύσιμα και χρησιμοποίησε αυτούσιο πετρέλαιο από την περιοχή Κερί.  Ηταν τόσο καθαρό, που δεν χρειαζόταν καν επεξεργασία! Με αυτό έπλευσε 7 ώρες και έφτασε στον Πειραιά..!
Στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα έφτιαχνε λιπαντικά για τον στρατό της από το πετρέλαιο της Ζακύνθου..
Τώρα πόσο πληρώνουμε για τα λιπαντικά του στρατού; Από πού τα αγοράζουμε;
Γιατί δεν κάνουμε αυτό που κάναμε μερικά μόλις χρόνια πριν; Τι μας εμποδίζει;
Αντί να ζούμε με δανεικά, θα έπρεπε εμείς να δανείζουμε άλλους..
Τίποτα δεν μας λείπει..
Το μόνο που μας λείπει είναι μία πραγματικά Εθνική Πολιτική, που θα απελευθερώσει την χώρα μας και την οικονομία μας.
Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε πρέπει να βγείτε στον Ελληνικό λαό και να πείτε την αλήθεια..
Ότι είμαστε μία πλούσια χώρα, αλλά κάποιοι δεν μας αφήνουν να σταθούμε στα πόδια μας.
Τότε και ο Ελληνικός Λαός, ξέρει τι θα κάνει..»
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.