Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ
 Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2011
Κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πειραιά και των γειτονικών δήμων, βρίσκεται ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, με τις συντονισμένες ενέργειες του. 
1.      Την γραπτή διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι δεν θα περικοπούν οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ στους δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας, εξασφάλισε κατόπιν πιέσεως ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο Οργανισμός Αστικός Συγκοινωνιών Αθηνών, σύμφωνα με ανακοινώσεις του,  σχεδίαζε να μειώσει τη συχνότητα αλλά και να καταργήσει λεωφορειακές γραμμές στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που αριθμεί περίπου 150.000 κατοίκους και δεν εξυπηρετείται από σταθμό του Μετρό και ηλεκτρικού ή από άλλο μεταφορικό μέσο. Το  γεγονός αυτό έπληττε κατά κύριο λόγο τους χαμηλόμισθους που σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των εισιτηρίων, δυσχέραινε κατά πολύ τις μετακινήσεις τους.  Σε απάντηση του το Υπουργείο Υποδομών προς τον Βουλευτή, διαβεβαιώνει ότι ’δεν προβλέπονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΑΣΑ αλλαγές στη δομή των συγκοινωνιακών γραμμών που εξυπηρετούν τους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας’’.

2.      Ερώτηση για την εικόνα διάλυσης στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, την στιγμή που η οικονομία μας έχει ανάγκη από μία ισχυρή ναυτιλία. Το τμήμα Χημικού του Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. στο Ρέντη όπως και άλλα τμήματα των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης χρημάτων και εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται η Ναυτική Εκπαίδευση στη χώρα μας και να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η εύρεση εργασίας εκατοντάδων αποφοίτων Πλοιάρχων και Μηχανικών.  Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων: α) Για ποιόν λόγο μένουν χωρίς καθηγητές οι Ακαδημίες και τα Κέντρα Επιμόρφωσης του Εμπορικού Ναυτικού; β) Για ποιο λόγο δε λειτουργεί το Τμήμα Χημικού στο Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. Ρέντη και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση λειτουργία του; γ) Υπάρχει μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων των Α.Ε.Ν. και με ποιες πρακτικές υλοποιείται αυτή; δ) Ποιες είναι οι προθέσεις σας για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών έτσι ώστε να μπορούν να εκπληρώνουν αποτελεσματικά το ρόλο για τον οποίο έχουν συσταθεί;
3.                         Ερώτηση για το ταφικό μνημείο που όλα δείχνουν ότι ανήκει στον  μεγάλο  Έλληνα ναύαρχο  Θεμιστοκλή, στο παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Οι εγκληματικές ενέργειες που έγιναν όσο λειτουργούσε το εργοστάσιο, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, καθώς ό χώρος αυτός δεν έχει καν χαρακτηρισθεί επισήμως ως αρχαιολογικός. Η όλη περιοχή είναι ανεκμετάλλευτη και απροστάτευτη από κάθε είδους απειλές. Προκειμένου να αναδειχθεί το μνημείο, να καταγραφούν και να αξιολογηθούν τα ευρήματα από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, απαιτούνται εργασίες καθαρισμού και αποκατάσταση του τοιχίου. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού: α) Έχει γίνει αξιολόγηση του μνημείου ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον τάφο του Θεμιστοκλή και αν ναι ποιο είναι το πόρισμα των ερευνών; β) Γιατί δεν έχει προχωρήσει ο επίσημος χαρακτηρισμός του χώρου ως αρχαιολογικού; γ) Υπάρχουν κονδύλια για να ξεκινήσουν οι αναγκαίες έρευνες ανασκαφής και αν ναι πόσα είναι τα χρήματα και πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν; δ) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καθαρισθεί και προστατευθεί ο χώρος του μνημείου;
Τέλος, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Ανατολάκης θα ερωτήσει στην Βουλή την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, γιατί το Πέραμα έχει αποκλειστεί από τα κονδύλια περιβαντολλογικής ανάπτυξης, που δίνονται στους Δήμους που φιλοξενούν δεξαμενές και αποθήκες καυσίμων.
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς - ΛΑ.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.