Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Αυγ 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Παναγιώτη ( Τάκη ) Βαρελά “Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο” από 16 Σεπτέμβρη έως και τις 30 Σεπτέμβρη 2014 στο Κέντρο Τεχνών «Μελίνα Μερκούρη» Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης στο Θησείο.


Για το βιογραφικό του καλλιτέχνη δες ΕΔΩ

«Μετ΄ άλλων ανθρώπων έργο»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο   23 Αύγουστου 2014
Μετά από 4 χρόνια  ο ζωγράφος Βαρελάς Παναγιώτης παρουσιάζει σε τρεις ζωγραφικές ενότητες με γενικό τίτλο «Μετ’ άλλων ανθρώπων έργο ΙΙ»,  τη νέα του δουλειά στη έκθεση που φιλοξενείται από 16 Σεπτέμβρη έως και τις 30 Σεπτέμβρη  2014 στο Κέντρο Τεχνών «Μελίνα Μερκούρη» Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης  στο Θησείο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 7.30μμ
Με στόχο μία "ζωντανή" τέχνη, ο δημιουργός μιλά για τον "πολίτη του μόχθου", την καθημερινότητα, την αγωνία και τον αγώνα του. Έργα φιλοτεχνημένα με μεικτή τεχνική, παστέλ, ακρυλικό και λάδι,  "χωρίς ιδιαίτερους ρεαλιστικούς φορμαλισμούς", όπως  σημειώνει στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση ο Χρίστος Σκαλκώτος "αποδίδουν τονικές και πλαστικές αξίες, άλλοτε με την κυβιστική δυναμική της γραφής του και άλλοτε με τη χρωματική του ρεαλιστική αντικειμενικότητα".
Στην πρώτη ενότητα, το άσπρο και το μαύρο οδηγεί τα "γιομάτα κούραση και  ικανοποίηση" χέρια  των ανθρώπων της αγροτικής γης, "όταν ο ήλιος γέρνει πάνω απ’ τα βουνά… πάνω από τα ποτάμια και τα λιόδεντρα", όπως αναφέρει στο ποίημά του ο Γ. Μπίμης. Εδώ, οι "Θεριστές", "Η σπορά", η "Συγκομιδή"… συναντούν τα έργα της σειράς "Μάζεμα της ελιάς". 
Ακολουθούν "κραυγές από πέτρα… φωνές της ψυχής…", με την κυριαρχία του σύγχρονου και απρόσωπου αστικού τοπίου.
Την έκθεση ολοκληρώνει μία μεγάλη ενότητα που είναι άρρηκτα δεμένη με τη σκληρή δουλειά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.  Το κόκκινο του πόνου και της δύναμης,  συντροφεύει το "αδούλωτο φως του ήλιου", δίνοντας σάρκα και οστά στα έργα "Διαδήλωση",   "Καρνάγιο", <<Μεταλλεργάτης>>,  τη σειρά με το "Πέραμα", αλλά και στο εμβληματικό έργο "Μαζί". 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/9 και θα λειτουργεί καθημερινά .
Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00,
Κυριακή 10:00-14:00 Δευτέρα κλειστά.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε
Βαρελάς τάκης
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΛΕΜΠΕΣΗ 32
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 18900
ΤΗΛ 211 212 7033 – 6972 250 532

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/8/14 23:16

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΑΚΗ, ΝΑΣΟΥΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑ ΘΑΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/8/14 01:45

      Ο Τάκης ό,τι και να ΄ναι, είναι αυθεντικός, γνήσιος εκφραστής των απόψεών του με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς αλλά είναι τόσο εμπεριστατωμένες που τις περισσότερες φορές σε προβληματίζουν.
      Καλός, ευγενικός, ανοιχτόμυαλος και σπουδαίος καλλιτέχνης. Σπάνια συναντάς τέτοιους ανθρώπους.
      Τάκη συγχαρητήρια, σου εύχομαι ό,τι το καλλίτερο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/14 15:58

      Ε! "Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι" Τον θες και λίγο ΣΥΡΙΖΑ.
      Πάντως ως ΚΚΕ τον ξέρει η Σαλαμίνα. Πορεύεται ιδεολογικά αταλάντευτος και για αυτό αναγνωρίσιμος.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.