Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Αυγ 2014

"ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ"

Πνευματική διάλεξη με Θέμα: Ο π. Μωυσής ο αγιορείτης, το έργο του και η πρόσφορα του στην αγία μας Εκκλησία δόθηκε στο νησί της Σαλαμίνας, την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας στο κέντρο της Κούλουρης με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Λαρίσης.
Την εκδήλωση και την αφιερωμένη ομιλία στον αλησμόνητο Γέροντα και λόγιο αγιορείτη μοναχό π. Μωυσή παρηκολούθησαν πλήθη ευσεβών χριστιανών καθώς και πολλοί εκ των τοπικών αρχόντων του νησιού. Τον ομιλητή της βραδιάς π. Αχίλλιο ευχαρίστησε δια θερμών λόγων ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Λαϊβεράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σαλαμίνος.
Συγκινητικές ήταν οι αναφορές του π. Αχιλλίου στην σπάνια μορφή αλλά και την ιδιαίτερα ευγενική και καλλιεργημένη προσωπικότητα του προαπελθόντος μοναχού π. Μωυσέως, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πολυγραφότερον αγιορείτην μοναχόν των ημερών μας, ουσιαστικό θεολόγο και συστηματικό επιστήμονα που διήλθε πόλεις και χωριά, πανεπιστήμια και κοινότητες, μοναστήρια και εκκλησιές προκειμένου να διδάξει τον πεινασμένο λαό του Θεού και να τον ξεδιψάσει πνευματικά.

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/8/14 10:42

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ΄΄ ... ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΛΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΟΤΟRSIP ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ Η ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΟΙΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ!!!!! ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΙΡΑΙΟ!!!!! ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝ, ΑΝ ΛΕΩ ΜΠΑΤΑΡΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΗΝΕΣ!!!!!!!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ!!!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΔΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Κο ΚΟΥΤΣΙΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/14 11:26

      ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/14 14:22

      Στους λόγους αισθητικής θεωρητικά θα μπορούσα να συ7μφωνίσω μαζί σου, προς τι εδώ κι όχι απέναντι.
      Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω το πλοίο είναι αξιόμαχο και δίνει ψωμάκι σε κάποιες οικογένειες ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.. Προφανώς μένει εκεί προς το παρόν εν όψη μπάρκου αν σου λέει κάτι αυτό!
      Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναδουλειάς δεν θα βάλουμε και τους ελάχιστους εναπομήναντες "εργοδότες" υπό διωγμό
      Όσον αφορά το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους τι σημασία έχει; Έχω ακούσει ότι είναι του Μπρούφα και ίσως να ναι έτσι έχει τόση σημασία;
      Αν δεν είναι ζητώ συγνώμη από τον κ Μπρούφα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/8/14 14:49

      ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΦΑ( ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΗΝ ΜΠΑΤΑΡΕΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΑΔΕΣ Ο ΚΟΥΤΣΙΛΑΙΟΣ ΑΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/8/14 19:10

      Ποιος Κουτσιλαίος καλέ μου φίλε ξέρεις περί τίνος πρόκειται;
      Ένας τελειωμένος μπαρόβιος είναι που τον έβγαλε με το ζόρι ο Τσαβαρής για να τον έχει εκτελεστικό όργανο
      Δεν θα σου πω περισσότερα, όπου τον πιάσεις λερώνεσαι
      Έχει τόση σχέση με την θάλασσα όσο ένας τσοπάνης

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/8/14 11:28

    11 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΑΤΟΚΟΠΡΟΤΣΑΜΠΑΡΟΣΚΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/8/14 13:08

    ΡΕ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΕ!!!!!!!!!!! ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΡΕ:::: ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/8/14 19:03

    copy paste από blog ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

    ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ είπε...
    Και των τριών ανωνύμων σχολιαστών η μαλακία δεν έχει όρια, ένα δεν έχετε καταλάβει εδώ δεν είναι τα μπουρδέλα Σαλαμίνα πρες και αλα μπουρδελοιδη να γράφετε ότι παπαρια σας γουστάρει, καταλάβατε σκουληκάκια, και μάλιστα ανεγκέφαλα σκουληκάκια;
    Υπογραφή
    Ο εφιάλτης σας
    Ενω το δικο του δεν είναι μποτδέλο, είναι Οικος Ανοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/14 19:20

      ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΜΩΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ" ΣΕ ΒΕΒΑΙΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΧΑΜΑΔΕΣ, ΜΙΛΑΕΙ Ο "ΜΠΙΝΕΣ" ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΟΙΟΣ; Ο ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΒΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ, ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ. ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/14 22:10

      Γλώσσα τρούμπας. Φαίνεται ότι σώθηκε το τσαβαρόλαδο και ψάχνουν αλλού. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη, δείχνουμε τα δόντια μας για να ζητήσουμε κάτι παραπάνω.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/8/14 19:15

    ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/8/14 20:49

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ,ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ,ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ?ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙΑΤΙΚΑ?ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ Κ ΝΑ ΤΟ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΛΕΙ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΛΥΝΣΗ Κ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/14 23:38

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο Κος ΛΕΝΗΣ.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος20/8/14 21:17

    σημερα οκαπετανακης εκανε φροντιστιριο στον κορο στο νεκροταφειο κ ελυσαν ολατα προβλήματα με τον νεκροθαφτη που είναι οπου φυσαει ο ανεμος ποιος εχει τα κλειδιά του παγκαριου κ της εκκλησιας κυριε κορε μηπως επρεπε να μιλησετε με τους αρμοδιους κ όχι τον εργατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/8/14 03:22

    Για ποιους αρμόδιους μιλάτε; Ο αρμόδιος είναι ο Καπετανάκης που έτρωγε με εκατό μασέλες, να ήταν μόνο το παγκάρι καλά θα ήταν , βάλε μάρμαρα, τα λεφτά του κυλικείου, μίζες από τα τιμολόγια και βάλε!!! Αμέ φαγάνα ο Καπετανάκης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/8/14 08:57

    Γιατί η νέα Δήμαρχος όταν έστειλε το ΣΔΟΕ στον Δήμο για έλεγχο δεν κατήγγειλε την μάσα από το παγκάρι και το κυλικείο του Δήμου; Μήπως θέλει να κάνει τα ίδια;
    Αμ δε.... δεν το πιστεύω. Η νέα Δήμαρχος μας έχει ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ!!!
    Γιατί όμως πήγε ο Κορρός μαζί με τον Καπετανάκη στο παγκάρι;
    Για να του δείξει....... ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/14 11:01

      Γράψε τώρα οτι μπούρδα θέλεις, γιατί σε λίγο που θα μπει ΦΠΑ σ΄αυτον που λέει ασυναρτησίες δεν θα χεις την πολυτέλεια να γράφεις μακακίες.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.