Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Αυγ 2014

Και η απάντηση της κας προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας για την ελλιπή ενημέρωση

Κύριε διαχειριστά, επειδή ο ελεύθερος χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος , δεν παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας. Συμπτωματικά σήμερα 14-08-2014 διάβασα την ανάρτηση σας σχετικά με την 20η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σαλαμίνας και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις , αφού πρώτα τονίσω ότι είναι δημοκρατικό σας δικαίωμα η γνώμη σας για τον οποιοδήποτε.
1ον :- Αναφέρεστε στην ημέρα ανάρτησης της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η ανάρτηση της πρόσκλησης εξασφαλίζει την δημοσιότητα της συνεδρίασης , αλλά δεν έχει χρονικό περιορισμό.
Το επιθυμητό βέβαια είναι, η έγκαιρη ανάρτηση, δηλαδή στην περίπτωσή μας η Παρασκευή το μεσημέρι (τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας ) που εκδόθηκε η πρόσκληση και όχι η Δευτέρα το πρωί ( η πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την Παρασκευή).Είμαι όμως σίγουρη ότι ένας αντικειμενικός παρατηρητής μετά από 80 περίπου συνεδριάσεις όπου τηρήθηκε σχολαστικά η παραπάνω διαδικασία δεν θα στεκόταν σε αυτή την παρατήρηση για κάτι μη δεσμευτικό .
2ον :- Αναφέρεστε στην μη ανάρτηση των εισηγήσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου. Θέλω να σας ενημερώσω ότι οι εισηγήσεις για τα θέματα και αυτού του Δ.Σ. και όσων άλλων δεν έχουν αναρτηθεί , επιδόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους μαζί με την αντίστοιχη πρόσκληση όπως ορίζει ο κανονισμός του Δ.Σ. Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσω ότι υποχρέωση του Προέδρου του Δ.Σ. είναι να έχει στη διάθεση των Δημ. Συμβούλων τις εισηγήσεις, όπως και γίνεται.
Εδώ όμως παραλείπετε να πείτε ποιός καθιέρωσε την ανάρτηση των εισηγήσεων των θεμάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου αν και δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει. Η απερχόμενη λοιπόν Πρόεδρος Άννα Διαμαντίδου ,την οποία κατακεραυνώνετε, είχε την δημοκρατική ευαισθησία να πιστεύει, ότι κάθε Σαλαμίνιος δημότης έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται πληρέστερα έχοντας άμεση πρόσβαση σε όσα πρόκειται να συζητηθούν ,και τον αφορούν και ίσως τότε να ενδιαφερόταν πιο ουσιαστικά για τα τεκτενόμενα στον τόπο του. Ετσι στα μέσα του 2013 , καθιερώθηκε μαζί με την πρόσκληση να αναρτώνται και οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δ.Σ.
Κε διαχειριστά, για να είστε πιο αντικειμενικός έπρεπε να διατυπώσετε την διαμαρτυρία σας κάπως έτσι: Κα Πρόεδρε η πρωτοβουλία σας κρίνεται θετική και διαμαρτύρομαι που δεν την συνεχίζεται.
Τέλος , ελπίζοντας ειλικρινά ότι η πρωτοβουλία μου αυτή θα συνεχιστεί , ώστε να μην διαμαρτύρεστε και εσείς , πιστεύω ότι η γενικότερη παρουσία μου στα κοινά, για όσους θα με θυμούνται μετά από καιρό, δεν θα έχει αρνητικό πρόσιμο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Άννα Διαμαντίδου

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/8/14 09:02

    Κυρία μου, αυτό λέγεται θράσος, εκτός και αν δεν κατάλαβες ποτέ ποιός είναι ο ρόλος του Προέδρου.
    Το κύριο και πρωταρχικό καθήκον σου είναι να τηρείς τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, αναθεωρήθηκε επί θητείας της σημερινής δημ αρχής λόγω Καλλικράτη και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Σώμα.
    Πιστεύετε λοιπόν ειλικρινά ότι εσείς ως Πρόεδρος εκτελέσατε το καθήκον σας όπως ο Κανονισμός ορίζει;
    Αν το πιστεύετε, τότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο. 'Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι' .
    Αν όχι,τότε γιατί η παρουσία σας να μην έχει αρνητικό πρόσημο;
    Και για να μην ανατρέξω στα παληά, σας λέω τούτο μόνο.
    Στην τελευταία πρόσκληση βάλατε ένα πολύ σοβαρό θέμα προς συζήτηση αλλά γενικό και αόριστο (ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ) και για το οποίο είπατε ότι την εισήγηση θα την κάνει ο κ.Δήμαρχος κατά την συνεδρίαση του ΔΣ.
    Αλήθεια, αφού ο κανονισμός το απαγορεύει ρητά, εσείς γιατί το βάλατε; Μήπως για να αιφνιδιάσετε το Σώμα και όντας ανημέρωτο να μπορέσετε να το περάσετε, μένοντας αδιάφορη για τις όποιες συνέπειες θα είχε η ψήφισή του;
    Υποδηλώνει ή όχι η ενέργειά σας αυτή δόλο και σκοπιμότητα και μάλιστα εγκληματικού χαρακτήρα;
    Αυτά τα ολίγα, κι αν χρειαστεί θα επανέλθω.
    Με όλη την ειλικρίνεια σας λέω ότι η απουσία σας από τα έδρανα του επόμενου ΔΣ δεν νομίζω ότι θα γίνει αισθητή.
    Σας εύχομαι καλή 5ετή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/14 09:22

    Να μας πει η "δημοκρατικά ευαίσθητη" κυρία Διαμαντίδου γιατί δεν είναι αναρτημένες όλες τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της οικονομικής επιτροπής στο διαδίκτυο.
    Να μας πει η κυρία Διαμαντίδιου πώς αντέδρασε όταν ο Τσαβαρής έριχνε στο καλάθι των αχρήστων αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για είσπραξη τελών και διεκδίκηση αποζημιώσεων εκατομμυρίων υπέρ του δήμου.

    Καλά τα λόγια κυρία Διαμαντίδου, πολύ καλύτερες οι πράξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/8/14 09:35

    Κρείτον το σιγάν του λαλείν, είπε κάποτε ο απερχόμενος δήμαρχος για κάποιον πολιτικό του αντίπαλο. Ένα ρητό που η ίδια του η παράταξη δεν τήρησε ποτέ. Δάσκαλε που δίδασκες κλπ... Όσο για τον φίλο που αναφέρεται στην τήρηση του κανονισμού, για ποιόν κανονισμό μιλάτε; Γι αυτόν που οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον ψήφισαν ομόφωνα, οι ίδιοι τον καταστρατηγούσαν σε κάθε ευκαιρία. Έτσι φτάσαμε σε εννιάωρα δημοτικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/8/14 10:14

    κ Ναννου δες τι ψήφισες στο πρώτο θέμα(που ήταν εκτός),δες το ποσό για τις τουαλέτες του σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/8/14 10:29

    Καταρχάς, είχε εκδώσει πρόσκληση για δημ συμβούλιο δίχως να έχει αποφαση από την οικονομική για το 4ο θέμα(του συμψηφισμού)?? Μετά δεν ξέρω αν είχε την εισήγηση από την οικονομική υπηρεσία όταν έγινε η πρόσκληση για το Δημ Συμβούλιο,είχε?? Σε περίπτωση που είχε εκδώσει πρόσκληση δίχως να έχει αποφαση της οικονομικής και δίχως εισήγηση ξέρει κανείς να μας πει τι προβλέπει ο κανονισμός? Γιατί το θέμα δεν ειναι αν έγινε παρατυπία μόνο η εγινε ενα λαθος, το θεμα ειναι πως έγινε κι αν ειναι λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/8/14 11:17

    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΝΡΤΗΣΕΙΣ; ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΥΛ; ΣΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ; ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΦΟΥ ΣΕ ΘΑΨΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΓΡΑΜΜΗ ΗΤΑΝ - ΕΞΩ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ- Η Γ. Γ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΟΝΟ ΜΙΧΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΥΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/8/14 11:41

    Θα περάσει στην ιστορία σαν ένα ακόμα πιστό σκυλάκι του Τσαβαρή.
    Ναι σε όλα, yes man, yes master..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/8/14 14:11

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ .
    ΟΙ " ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ" ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/8/14 14:39

    ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΑΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΩΡΑ! ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/8/14 18:23

    ΚΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ:::::::::::::::: ΤΙ ΕΓΙΝΕ:::::::::::: ΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΘΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.ΕΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/8/14 17:42

    μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, πλυντήριο, άπλωμα - μάζεμα μπουγάδας, σκούπισμα, συζυγικές υποχρεώσεις......
    λίγο βαριά τα νέα της καθήκοντα.....
    όντως πολύ περιορισμένος ο ελεύθερος χρόνος της κυράτσας......

    ας φρόντιζε κι αυτή να μετριάσει λίγο την έπαρση και το ...αλάθητο του πάπα που είχαν αποκτήσει όλοι τους, πολύ πριν τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/8/14 00:32

    ΚΑΛΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ.........................
    ΚΑΛΕ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ 17/8 18:23 ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.:::::::::::::.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ::::::::::::::::::::::.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/8/14 00:49

    Παιδια τα μαθατε τα ΝΕΑ η Μπεγνη κανει( ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ) Εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενηζουν. και ενω ηταν για τρεις μερες.πηρε παραταση ,για μεχρι και την ΚΥΡΙΑΚΗ. ο λογος οι τραγουδιστες ειναι ΞΕΝΟΙ εαν τελειωναν την τριτη επρεπε να πληρωθουν ,ενω αν τελειωσουν,την ΚΥΡΙΑΚΗ,θα εχεις ΟΡΚΙΣΤΕΙ εσυ κυρια Ναννου και να δω πως θα τους πληρωσεις ,διοτι η κυρα Μπεγνη απο κυριακη την εκανε ,με ελαφρα πηδηματακια.
    Αλλα και αυτοι οι τραγουδιστες δεν ηξεραν ,δεν ρωταγαν::::: γιατι ολοκληρη ΣΑΛΑΜΙΝΑ διαλεξαν αυτους που ειναι ΞΕΝΟΙ:::::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.