Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Αυγ 2014

Μικρής έκτασης πυρκαγιά από κεραυνό στο δάσος Κανακίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πριν από λίγο, μικρής έκτασης πυρκαγιά από κεραυνό στο δάσος Κανακίων η οποία όμως κατασβήστηκε μετά από έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, αλλά και δυνάμεων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και δυνάμεων εθελοντών Σαλαμίνας

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/8/14 11:44

    Από κεραυνό ή από τα καλώδια της ΔΕΗ;
    Είναι απαράδεκτο να περνούν καλώδια της ΔΕΗ εναέρια μέσα από δάσος.
    Το έχω αναφέρει πολλές φορές.
    Από δάσος μόνο με επίγεια καλώδια η ΔΕΗ μεταφέρει ρεύμα.

    Ελπίζω - για όλους τους φορείς αλλά και για Περιβός - στα περιβαλλοντικά θέματα να μπει και αυτό γιατί τα κανάκια θα γίνουν κάρβουνο καμιά μέρα και θα τα ρίξουμε στους κεραυνούς και στο στρατηγό άνεμο.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/8/14 14:09

      ξέρουν ότι ειναι η δεη ,αν αποδειχθεί όμως πρέπει να πληρώσει η επιχείριση και δεν συμφέρει, η θα τα βαλουν στο τιμολογιο η θα πληρώνουμε πυροσβεστική οπότε το ιδιο ειναι και καλώδια να αλλάξουν πάλι σε μας θα τα χρεώσουν κι ας ειναι ιδιωτική

      Διαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ7/8/14 19:54

    Αγαπητέ Αντώνη,
    Είναι γεγονός ότι, πολλές πυρκαγιές οφείλονται στα δίκτυα της Δ.Ε.Η τα οποία διέρχονται διαμέσου των δασών.
    Ευτυχώς όμως για τη Σαλαμίνα, το δίκτυο της Δ.Ε.Η που διασχίζει το δάσος του Αγ. Νικολάου
    είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις δασοσκεπείς εκτάσεις ( Συνεστραμμένο ), και δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς εξ' αιτίας του.
    Διαβεβαιώνω γι' αυτό, τόσο εσένα, όσο και τους υπόλοιπους φίλους μιάς και συμβαίνει να είμαι ένας πρώην εργαζόμενος της Δ.Ε.Η και γνωρίζω το θέμα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/14 03:15

      ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 2011 ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΡΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑΦΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟ ΣΤΟΥΠΙ ΣΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ100 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΕΥΤΥΧΩΣ !!!!!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

      Διαγραφή
  3. Κάποιος που έτυχε να ξέρει8/8/14 06:19

    Δίκιο έχετε και οι μεν και οι δε για το θέμα της ΔΕΗ. Πολλές φωτιές στη Σαλαμίνα είναι από φλεγόμενα πουλιά που καίγονται όταν έρχονται σε επαφή με τα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ κάθε χρόνο (δεν ξέρω για φέτος γιατί δεν πήγα να δω) κάνει ζιζανιοκτονία (καθαρίζει τα χόρτα) γύρω από τους πυλώνες κι έτσι τα φλεγόμενα πουλιά πέφτουν σε καθαρισμένο "φαλακρό" χώμα και σβήνουν μόνα τους χωρίς κίνδυνο μετάδοσης πυρκαϊάς. Το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ που περνάει μέσα από επικίνδυνες για φωτιά περιοχές -δάση κλπ- όπως το δάσος του Αγίου Νικολάου είναι υποχρεωτικά ειδικού τύπου (συνεστραμμένο καλώδιο με ανθεκτικότατη μόνωση, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Δημήτρης Καλογήρου πιο πάνω, ακριβώς για να αποφεύγονται οι επικίνδυνοι σπινθηρισμοί), Όσο για το θέμα της πληρωμής πρέπει να αποδειχθεί από την ανάκριση δόλος η εντέλει υπαιτιότητα -έστω και βαριά αμέλεια- και να υπάρξει ποινική καταδίκη πρώτα. Μετά έρχεται η ώρα της πληρωμής. Για κάποιον λοιπόν που πετάει ένα τσιγάρο στο δρόμο ή ανάβει καλοκαιριάτικα την ψησταριά ή κόβει σίδερα με το σβουράκι δίπλα στα ξερόχορτα ή "θυμάται" να κάψει τα ξερόχορτα και τα κλαδιά του κήπου του μέσα στην θερμοπυρική περίοδο ίσως να αποδειχθεί υπαιτιότητα. Για την ΔΕΗ που ένα πουλί "έσκασε" πετώντας ή έκατσε πάνω στα καλώδια και άρπαξε φωτιά τί υπαιτιότητα θα σταθεί;
    Το περιστατικό πάντως της Τετάρτης ήταν εξακριβωμένα από κεραυνό, καθώς υπήρχαν όλα τα στοιχεία που έδειξαν ότι αυτό συνέβη.
    Έτσι φίλε Αντώνη, πριν αρχίσουμε να λέμε τι κακό μπορεί να συμβεί κάποια μέρα, ας αρχίσουμε ΟΛΟΙ να προσέχουμε τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι -αλλά και τι κάνει ο απρόσεκτος περαστικός ή γείτονας- ώστε να αποτρέψουμε το κακό ή έστω να το προλάβουμε πριν γίνει αληθινό κακό.
    Και επί τη ευκαιρία καλό είναι να μας πει κάποιος αρμόδιος από τον Δήμο Σαλαμίνας αν τα 83.000 ευρώ που έδωσε φέτος η Περιφέρεια και τα 20.000 ευρώ που έδωσε η Διεύθυνση Δασών για μέτρα πυροπροστασίας "πήγαν" εκεί που έπρεπε ή χρησιμοποιήθηκαν για άλλες ανάγκες του Δήμου. Καλοπροαίρετα ρωτάω αν και νομίζω ότι για την απάντηση θα πρέπει να περιμένουμε την νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.