Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Νοε 2016

Επίσκεψη στα έργα της Ψήφτας του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου

Το έργο της ανακατασκευής της θυρογέφυρας της ιστορικής λιμνοθάλασσας της Ψήφτας, επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Καρνέζη και κατοίκους της περιοχής. Οι εργασίες, οι οποίες είχαν ανασταλεί για πάνω από 15 χρόνια για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικού λόγους, πλέον προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύντομα το έργο θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής που το έχουν τόσο ανάγκη.

Παράλληλα επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις του περιβαντολλογικού πάρκου το οποίο η Περιφέρεια προγραμματίζει να το αξιοποιήσει προκειμένου να γίνει τουριστικός πόλος έλξης και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του ιστορικού (κατά τον Παυσανία εκεί πνίγηκε ο Βασιλιάς Σάρων, εξ ου και το όνομα του κόλπου) αυτού υδροβιότοπου από σχολεία.

Η Ψήφτα ανήκει στον υγροτοπικό τύπο των «παράκτιων υγροτόπων», οι οποίοι είναι από τους πιο απειλούμενους στον Ελλαδικό χώρο. Για την σπάνια ομορφιά της έχει κηρυχθεί, όπως και ολόκληρη η περιοχή, ως «εξαίρετου φυσικού κάλλους» από το ΥΠΠΟ (ΦΕΚ 849/Β/79). Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και σε συνάρτηση με το γεγονός πως είναι ένας από τους λιγοστούς υγροτόπους της νότιας Ελλάδας, ο υγρότοπος της Ψήφτας έχει τεράστια σημασία για τα μεταναστευτικά πουλιά, σαν σταθμός ξεκούρασης και ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με μελέτες ειδικών ορνιθολόγων έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών από 34 διαφορετικές οικογένειες μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν σε αυτόν τον τόσο σημαντικό υγρότοπο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/11/16 17:28

    ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠ' Τ' ΑΛΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ Σ' ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.