Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Μαΐ 2017

Ο Δήμος Πόρου αντιδρά, ο Δήμος Σαλαμίνας; Μας αφορά το θέμα ή όχι κα Δήμαρχε;

Casus belli από την Περιφέρεια Αττικής για το θέμα των ιχθυοτροφείων!
Με μία αδιανόητη Απόφαση την οποία δεν είχε προαναγγείλει, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 25 Απριλίου 2017 αποφάσισε ότι
«θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την έγκριση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.)».
Με την Απόφαση αυτή, η Περιφέρεια ζητάει από την Πολιτεία την επίσπευση της δημιουργίας ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών στον Πόρο και τον Σαρωνικό (και σε 100 περίπου άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα), δηλαδή τεράστιων ενιαίων ζωνών με αποκλειστική ιχθυοκαλλιεργητική χρήση σε ακτίνα χιλιομέτρων σε στεριά και θάλασσα, οι οποίες θα διοικούνται από τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας και στις οποίες θα υπάρχει συγκέντρωση και λειτουργία εκατοντάδων ιχθυοτροφείων και θα αποκλείεται η προσέγγιση ή η δραστηριοποίηση κάθε άλλου χρήστη (κότερα, αλιεία, τουρισμός, κατοικία κ.τ.λ.).
«Πέρα από το αδιανόητο περιεχόμενό της, η ψήφιση της Απόφασης αυτής συνιστά ύψιστο πολιτικό ατόπημα της Περιφερειακής Αρχής»
οι εκπρόσωποι της οποίας διατείνονταν ότι ήταν υπέρ της ακύρωσης του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο και προβλέπει τη δημιουργία των Π.Ο.Α.Υ., και ευαγγελίζονταν ενέργειες με τις οποίες θα ζητούσαν δήθεν την κατάργησή του.
Ωστόσο, παρότι ο Δήμος Πόρου από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα έχει απευθύνει 6 αναπάντητα έγγραφα στην Περιφερειακή Αρχή, ζητώντας την άμεση ανάληψη κοινών ενεργειών για την κατάργηση του Χωροταξικού και την απομάκρυνση των ιχθυοτροφείων από τον Πόρο,
η Περιφέρεια όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα, αλλά έλαβε ξαφνικά Απόφαση απολύτως αντίθετη με το περιεχόμενό τους και τις διαβεβαιώσεις στήριξής τους.
Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, σε επικοινωνία του με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, ζήτησε την άμεση διόρθωση της Απόφασης. Επίσης, σε επικοινωνία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο, ζήτησε την άμεση δημόσια και κατηγορηματική τοποθέτησή του προς την ίδια κατεύθυνση και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο τελευταίος τοποθετήθηκε με ηλεκτρονική ανάρτησή του υπέρ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νάσου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και ήταν ο εισηγητής της Απόφασης.
Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε στον κ. Χατζηπέρο ότι η έως τώρα στάση του είναι και από θεσμική άποψη ιδιαίτερα παράδοξη,
 καθώς δεν μπορεί να δηλώνει αμέτοχος στην ψήφισή μιας Απόφασης που αφορά στον χώρο αρμοδιότητάς του και επιπλέον να μην εξοργίζεται από τη θεσμική παράκαμψή του.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου διαμήνυσε στην Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το συγκεκριμένο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον Πόρο και τους ζήτησε να κάνουν σωστή εκτίμηση των συνεπειών, σε κάθε επίπεδο, τυχόν διατήρησης της απαράδεκτης Απόφασης που έλαβε το ΠΕ.ΣΥ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/5/17 09:46

    μπορει να μας πει καποιος, τι θεση πηρε η............εξαφανισμενη απο τη σαλαμινα περιφερειακη συμβουλος Κα Τουτουτζη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/17 13:48

    ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.