Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Απρ 2019

Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Γνωριμία με την ειδικότητα: Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής


Διδάσκεται η Τέχνη της Γραφής; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο αείμνηστος δάσκαλος Μίμης Σουλιώτης, ο άνθρωπος που πρώτος έφερε τη Δημιουργική Γραφή σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μάλιστα σε μεταπτυχιακό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Γράφει λοιπόν στον Πρόλογο του βιβλίου του Μου αφήνεις πενήντα δραχμές για τσιγάρα; Ασκήσεις συγγραφής πάνω σ’ένα διήγημα του Θανάση Βαλτινού, “Η λογοτεχνική γραφή είναι πιστεύω διδακτή όπως το πιάνο, το ποδήλατο, τα ισπανικά...τα καλά πράγματα είναι διδακτά στην ζωή, και οι τεχνικές της γραφής, μα και η έμπνευση παρομοίως”.

Η εγγραφή στην ειδικότητα Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής  γίνεται με απολυτήριο οποιουδήποτε τύπου Λυκείου και ανεξάρτητα από ηλικία. Η φοίτηση  είναι δωρεάν και απογευματινή και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Υπάρχει και ένα πέμπτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης, το οποίο μπορεί να υλοποιείται προαιρετικά και κατά τη διάρκεια των σπουδών, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου.
Τα μαθήματα που διδάσκονται στην ειδικότητα  Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής είναι πολλά και ποικίλα, όπως: Δημοσιογραφικός Λόγος, Σενάριο Πρωτότυπης Γραφής, Σενάριο Ντοκυμαντέρ, Δοκίμιο-Διήγημα-Μυθιστόρημα, Ρητορική-Στιχουργική, Μετάφραση-Απόδοση λογοτεχνικού  έργου, Σκηνοθεσία κ.ά.
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας  Τέχνη της Δημιουργικής Γραφής μπορούν να εργασθούν σε  αντίστοιχους επαγγελματικούς χώρους, όπως σε εκδοτικούς οίκους, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε διαφημιστικές εταιρείες, ως ελεύθεροι επαγγελματίες γράφοντας τα δικά τους κείμενα κ.ά.
Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, στο πλαίσιο του ανοίγματός του στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία θα διοργανώσει ένα δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούνιο. Το  πρόγραμμα του σεμιναρίου και οι ακριβείς ημερομηνίες  θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.