Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Απρ 2019

ΑΡΘΡΟ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΦΑΜΕΛΟ του Δημοτικού Συμβούλου Μάνου Δερτούζου

KATHΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!!
50 ΑΤΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ «ΔΑΣΙΚΟ» ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Αδίστακτοι σκευωροί και συκοφάντες, ανώνυμοι «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι , δεν δίστασαν προκειμένου να κατηγορήσουν τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή και τους συνεργάτες του, να κάνουν «ανώνυμη» καταγγελία, ότι ο Δήμος την τετραετία 2011-2014 «έδινε» ρεύμα σε δασικές εκτάσεις.
50 άτομα κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 65, εκ των οποίων 15 Μηχανικοί του Δήμου, οι οποίοι ήδη καταδικάστηκαν, γιατί συνδέθηκαν με την ΔΕΗ, μετά από τακτοποίηση αυθαιρέτου!!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ηλεκτροδότησης αυθαιρέτων από τον Δήμο με τον Ν. 3212 /2003 ισχύει από το 2004 και όλες οι Διοικήσεις του Δήμου, έδιναν βεβαιώσεις για σύνδεση αυθαιρέτων, χωρίς ποτέ να ζητηθεί βεβαίωση από το Δασαρχείο, γιατί απλά τα σχετικά δικαιολογητικά δεν απαιτούσαν κάτι παρόμοιο. Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τους σημερινούς κατηγορούμενους είχαν πάρει βεβαίωση επί Δημαρχίας κου Σοφρά. Αυτό δεν συνέβη μόνο στη Σαλαμίνα. Χιλιάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα ηλεκτροδοτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.
Επίσης οι συνδέσεις αυτές από το 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 έγιναν σε οικισμούς πάνω από 150 οικιών που ήδη είχαν συνδεθεί από την δεκαετία του 70 και του 80. Άραγε τότε δεν ήταν δασικό; Όλοι είχαν αγοράσει αγροτεμάχιο και όχι δασική έκταση!!!!. Για ποια όμως δασική έκταση μιλάμε; Πως κρίνεται μία έκταση ότι είναι δασική; Υπάρχουν οριστικοί δασικοί χάρτες; Όχι!! ειπώθηκε σήμερα στο ακροατήριο διά στόματος Δασάρχη!!!. Πως δικάζονται λοιπόν αυτοί οι πολίτες;
Γνωρίζει άραγε το κράτος και ειδικά ο κ. Υπουργός ότι με αυτά τα κατηγορητήρια άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, σε ενδεχόμενες καταγγελίες σε όλη την Ελλάδα;
Ζούμε στην εποχή του παραλόγου. Υπάρχει σπίτι στα Βασιλικά όπου το Ισόγειο ηλεκτροδοτήθηκε την δεκαετία του 80 , επομένως δεν ήταν δασικό και το 2000 δεν επετράπη η ηλεκτροδότηση στον πρώτο όροφο γιατί ήταν δασικό!!!!.
Το κράτος ανίκανο να παρέμβει επί τρεις δεκαετίες παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου και με την στάση του δίνει το δικαίωμα , στους σκευωρούς και τους ρουφιάνους να σέρνουν στα δικαστήρια αθώους ανθρώπους. Επί τρεις δεκαετίες το κράτος κρατά ομήρους αυτούς τους πολίτες , ενώ το πρόβλημα δημιούργησε το ίδιο το κράτος με την στάση του, ηλεκτροδοτώντας οικισμούς, δίνοντας φως – νερό – τηλέφωνο, κατασκευάζοντας δρόμους, ακόμη και σχολεία. Και έρχεται το ίδιο το κράτος σήμερα, να εξακολουθεί να σέρνει στα δικαστήρια αυτούς τους πολίτες.
Κύριε Υπουργέ
Είπατε όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος που θα έλυνε τελεσίδικα το πρόβλημα και οι ευθύνες σας είναι τεράστιες μετά μάλιστα και την απόφαση του ΣτΕ. Έχετε υποχρέωση πλέον να τελειώνει το θέμα της οικιστικής πύκνωσης που υποχρεώθηκαν να πράξουν όλοι οι Δήμοι και τουλάχιστον να υπάρξει ανακούφιση των πολιτών και να σταματήσουν παρόμοιες άδικες διώξεις.
Ο κόσμος κουράστηκε, το συντομότερο προχωρήστε στις διορθωτικές αλλαγές στο Νομοσχέδιο και ξεπεράστε τη σκόπελο του ΣτΕ. Όσο καθυστερείτε , δημιουργείτε καθημερινά νέα θύματα. Τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει λύση, κάντε το αυτονόητο, αυτό που σας φωνάζουμε χρόνια. Σταματήστε τις διώξεις μέχρι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες!!!!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/19 15:22

    Κύριε Μανωλάκη
    εχεις δίκιο συμφωνώ μαζί σου .
    Και ναι ζούμε παραλογισμούς
    το Κράτος είν' άδικο κ θα
    συνεχίσει να είναι δυστυχώς .
    Μην έχεις ταραχή γιατί αυτά
    που γράφεις είν' από μόνα τους
    ταραχές προς όλους μας .Έτσι
    πιστεύω ότι κανείς συμπολίτης
    μας δεν θα δείξει αδιαφορία .
    Να είσαι καλά να έχεις υγεία
    και
    σου εύχομαι Καλό Πάσχα .
    Υ.Γ
    Το σχόλιο αυτό δεν είναι αστείο
    θλίψη προκαλεί .
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/19 17:01

    Ρε συ Μάνο πάτε καλά; Τι άρθρο κι ανοιχτή επιστολή κα τέτοια φαιδρά μας γράφεις; Αυτό είναι ανοιχτό βιβλίο.
    Ποιόν περιμείνεις να το διαβάσει όλο αυτό και γιατί, μπορείς να μας πεις;
    Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σου για τους κουκουλοφόρους νάνους κλπ συνταξιδιώτες τους, ναι είναι μείζον θέμα κι οσονούπω θα πάρουν τον πούλο τους.
    Ρε Μάνο ένα κείμενο μισή σελίδα όλη κι όλη δεν θα μπορούσες να μας πεις κάτι και να σε διαβάσουμε και να σε καταλάβουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/19 21:54

    Μπράβο Μάνο για το άρθρο σου και για τα λόγια που είπες στο δικαστήριο σαν μάρτιρας υπεράσπισις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.