Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιουλ 2019

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Συμμετέχοντας στο 13ο φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου Πειραιά, η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Σαλαμίνας ανέβασε την κωμωδία των αδελφών Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου «Ο μπακαλόγατος». Για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος, το οποίο υποστηρίχθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, συνεργάστηκαν οι φιλόλογοι Παπαδοπούλου Άννα και Διολέτη Ευαγγελία (διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία), η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Μπούμπουκα Μαρία (σκηνικά) και ο καθηγητής Πληροφορικής Ρούσσης Χρήστος (τεχνική υποστήριξη ,έντυπο υλικό).

Η παράσταση δόθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 στο κατάμεστο από θεατές Πέτρινο θέατρο Σεληνίων, τους οποίους καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Μετάνοιας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα για την τιμητική παρουσία τους τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο Γεώργιο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κόγια Νικόλαο. Την παράσταση προλόγισε η κ. Παπαδοπούλου Άννα.
Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης Αγριανίτης Ελευθέριος, Αγριανίτης Στυλιανός, Αντωνίου Αικατερίνη , Αντωνού Επαμεινώνδας, Βασιλειάδης Δημήτριος, Βιλλιώτη Αλεξάνδρα, Βιλλιώτης Γεώργιος, Κανάκης Αλέξανδρος, Λουκάς Κωνσταντίνος, Μπερής Κωνσταντίνος, Μπότου Άννα, Μπούτος Ιωάννης, Ξύγκη Σταματούλα, Παπανικολάου Βασίλειος, Περδικούρης Διονύσιος και Τσάπελης Σπυρίδων ενσάρκωσαν υποδειγματικά τους ρόλους τους ζωντανεύοντας χαρακτήρες της δεκαετίας του ’60, οι οποίοι θα μπορούσαν , τηρουμένων των αναλογιών, να αποτελούν και σύγχρονους χαρακτήρες. Οι μικροί ηθοποιοί απέδειξαν το μεγάλο ταλέντο τους, άλλοτε σκορπώντας στους θεατές άφθονο γέλιο και άλλοτε συγκινώντας τους με τα διαχρονικά μηνύματα για την αξία της φιλίας και του έρωτα.
Το κοινό επιβράβευσε τη θεατρική ομάδα με ένα ενθουσιώδες παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ ο Δήμαρχος , τη συνεχάρη θερμά χαρακτηρίζοντας το επίπεδο της παράσταση ς πολύ υψηλό , σχεδόν επαγγελματικό. Επίσης, συνεχάρη θερμά τα μέλη της θεατρικής ομάδας η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Αρτέμη Γεωργία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των παιδιών σε πολιτιστικά προγράμματα όπως το θεατρικό. Τέλος, ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθειά τους τον κ. Ευαγγέλου Γεώργιο (στήριξη σκηνικών), την κ. Γιακουμάκη Φωτεινή (μεταφορά σκηνικών), το μεζεδοπωλείο «Λεμόνι» (παραχώρηση τηλεφώνου και γραμμόφωνου), το Central café (παραχώρηση ποδηλάτου), το εστιατόριο –café: «Τα Βοτσαλάκια» (παραχώρηση τραπεζιών και καθισμάτων) και το φυτώριο «Παράδεισος» (παραχώρηση φυτών). ……………………………………………………………………………
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από τη Διεύθυνση του σχολείου και τους συντελεστές της παράστασης σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της και ιδιαίτερα στον Δήμο Σαλαμίνας που διέθεσε τον χώρο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Αρτέμη Γεωργία, Δουμένη Δήμητρα, Παπαδά Αθηνά, Παπανικολάου Τέτα, Βλασίου Στέφανο, Λογοθέτη Ελευθερία, Νάννου Αικατερίνη, Χατζηχρήστου Διονύση) για την πολυποίκιλη προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.