Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Ιουλ 2019

ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ FLAMINGO. ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


άρθρο Δημοτικού Συμβούλου Μάνου Δερτούζου 
Είναι εύκολο να κατηγορείς συνεχώς τον πολιτικό σου αντίπαλο τον οποίο διαδέχτηκες στον Δημαρχιακό θώκο, ότι υπήρξε ένας Δήμαρχος κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος και να τον οδηγείς στα δικαστήρια,  είναι όμως δυσχερεστάτη η θέση σου όταν αυτός ο Δήμαρχος αθωώνεται  συνεχώς στα δικαστήρια.
Ο Γιάννης Τσαβαρής ο Δήμαρχος της τετραετίας 2011 -2014 ο  οποίος έφερε στο νησί 85 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα, κατηγορήθηκε και διώχτηκε δικαστικά για αλλεπάλληλα «ποινικά αδικήματα….» π.χ  (τουαλέτες Flamingo) ,  όσο κανένας άλλος.  
ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!!

Η τ. Δήμαρχος και πιθανώς άλλα εξωθεσμικά πρόσωπα τα οποία ήταν κοντά της , την οδήγησαν σε ενέργειες κατά των πολιτικών της αντιπάλων, με  στόχο να μειώσουν τον πολιτικό αντίπαλο  και επί της ουσίας να τον θέσουν εκτός πολιτικής.
Οι συνεχείς μηνύσεις και τα δικαστήρια τα οποία άρχισαν από τον Γενάρη του 2015 δημιούργησαν  στον κόσμο την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει, ότι ο Γιάννης Τσαβαρής είναι συνεχώς υπόδικος, ότι κάθε μέρα είναι στα δικαστήρια, ότι είναι «λαμόγιο» όπως διέδιδαν.  Συνεχείς αναφορές στα Δημοτικά Συμβούλια με προσβλητικές εκφράσεις και με στόχευση να  «τσαλακώσουν» την τιμιότητα του Γιάννη  Τσαβαρή αλλά και των συνεργατών του, έδωσαν το δικαίωμα στα blogs  και στα ανώνυμα σχόλια να βρίζουν συνεχώς και να κατηγορούν με εκφράσεις ανεπίτρεπτες τον πολιτικό τους αντίπαλο.
Το «ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει» είχε τελικά αποτέλεσμα. Οι πολίτες της Σαλαμίνας  άρχισαν να αμφιβάλουν, επηρεάστηκαν  και το έδειξαν στις Δημοτικές εκλογές.  Η προεκλογική περίοδος σημαδεύτηκε από τα δικαστήρια. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι λίγο ή πολύ έκαναν αναφορά στο κλίμα των δικαστηρίων και φυσικά κοίταξαν να το «εκμεταλλευτούν» πολιτικά. Ακόμη και ο εκλεγείς Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος παρασύρθηκε και μίλησε στην τελευταία του προεκλογική ομιλία για πολιτικούς απατεώνες.
Είναι σίγουρο ότι εάν η αθώωση του Γιάννη Τσαβαρή για τις τουαλέτες του Flamingo είχε συμβεί πριν από τις Δημοτικές εκλογές το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.
H τελευταία πενταετία η οποία όπως έχω τονίσει δεν είχε θύματα μόνο την δίωξη των πολιτικών αντιπάλων, αλλά είχε θύματα και τους υπαλλήλους του Δήμου , οι οποίοι ενεπλάκησαν χωρίς να το θέλουν στις πολιτικές διώξεις,  ερχόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίας στα δικαστήρια και δυστυχώς μερικοί εξ αυτών , άλλα έλεγαν την μία φορά και άλλα την άλλη, αντικρούοντας τον ίδιο τον εαυτό τους. Θύματα επίσης και επιχειρηματίες  του νησιού έντιμοι οι οποίοι έχουν βοηθήσει τον Δήμο.
Σε αυτά τα δικαστήρια όλοι κρίνονται και αυτοί που τα δημιούργησαν και αυτοί που ως μάρτυρες εκτός των υπαλλήλων έρχονται ως μάρτυρες κατηγορίας.
Η τελευταία πενταετία της Δημοτικής Αρχής η οποία θα μείνει  στην ιστορία ως πενταετία δικαστηρίων και πολιτικών διώξεων ανήκει στο παρελθόν. Ας γίνει παράδειγμα σε όλους μας και να αποφύγουμε παρόμοιες συμπεριφορές χωρίς ουσιώδεις λόγους. Το θέλει και το απαιτεί η κοινωνία.