Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Νοε 2019

Για σειρά λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης


Για σειρά λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4.
Μιλώντας στο Νίκο Μπαρδούνια και την εκπομπή «Προ παντός Ψυχραιμία», ο κ. Αμανατίδης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί ένα από τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο βουλευτής μίλησε επίσης για σημαντική καθυστέρηση στις επιχειρήσεις μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, επισημαίνοντας την απουσία της χώρας από πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το προσφυγικό.
Τέλος, έκανε λόγο για ξενοφοβικές φωνές εντός της κυβερνώσας παράταξης, η οποία – όπως είπε – είναι αντιμέτωπη με τη ρητορική που είχε ακολουθήσει κατά κόρον, όταν ήταν στην αντιπολίτευση

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/11/19 16:41

    Του Ηλία Προύφα

    Δίπλα δίπλα βρίσκονται αυτή την ώρα στη ΣΣΕ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.
    Συμμετέχοντας στις εργασίες του σημαντικού 3ου συνεδρίου χερσαίων δυνάμεων που διοργανώνει το ΓΕΣ, οι δύο υπουργοί βρίσκονται στην Βάρη, όπου κήρυξαν την έναρξη του συνεδρίου.
    Αν και οι υποχρεώσεις κυρίως του ΥΕΘΑ, για σήμερα είναι αυξημένες, τόσο στη Βουλή καθώς και στο Πεντάγωνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρήκε το χρόνο και μετέβη στο συνέδριο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο στήριξε με τον Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, από την πρώτη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/19 16:53

    Κονδύλια από την Περιφέρεια για έργα στη Σαλαμίνα
    Από Χτύπος -22 Ιουλίου 20140


    O Δήμος Σαλαμίνας, έπειτα από διεκδίκηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή πέτυχε να επιχορηγηθεί από την Περιφέρειαμε 2,2 εκ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθεί το έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού και με 1 εκ. ευρώ για οδοποιία».

    Στο δελτίο τύπου του Δήμου τονίζονται αρχικά για το έργο της αποχέτευσης τα εξής:
    «Με 2,200.000 € από την Περιφέρεια Αττικής για το 2014, προκειμένου να εξοφληθεί το έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού. Η συνεργασία των κ.κ. Σγουρού- Κατσικάρη με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, προκειμένου να ενταχθεί η Σαλαμίνα στο Π.Δ.Ε. ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) της Περιφέρειας Αττικής για το 2014, είχε ξεκινήσει πριν 4 μήνες και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας του 4ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός) του έργου, κατά τη συνεδρίαση της 21ης – 7-2014. Υπενθυμίζουμε ότι το τελικό ποσό που επιχορηγήθηκε ο Δήμος τα τελευταία 3,5 χρόνια για το συγκεκριμένο έργο είναι ύψους (4.000.000 € το 2011 και 4.000.000 € το 2012 και 2.200.000 € το 2014) σύνολο 10.200.000 €. Πρόκειται λοιπόν για μια σημαντική οικονομική επιτυχία στην ιστορία των δημοτικών πεπραγμένων του νησιού μας η οποία προήλθε μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες στην δυσκολότερη εποχή για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκ του συνολικού ποσού του Π.Δ.Ε. της περιφέρειας για όλη την Αττική για το 2014 είναι 24.000.000 € (για 60 δήμους) , η Σαλαμίνα επιχορηγήθηκε με το 10% αυτού του ποσού. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει αφενός μεν την ευαισθησία του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, αφετέρου δε αποδεικνύει ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν χρήματα στο νησί είναι η σωστή στρατηγική, η υπεύθυνη διαχείριση και η συνεχής διεκδίκηση»



    Για το έργο οδοποιίας σημειώνονται τα εξής από τη Δημοτική Αρχή:
    «Κατά την ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, όπως υπογράψει τις Προγραμματικές Συμβάσεις Οδοποιίας ύψους 1.000.000 € με την Περιφέρεια Αττικής, έργο του οποίου τις διαδικασίες είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή από το 2013 και ευχαριστεί τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους Αντιπεριφερειάρχες. Τέλος κατά την ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και τον τελευταίο Α.Π.Ε (Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Έργων) για το Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων και με αυτόν τον τρόπο άλλη μια δέσμευση της απερχόμενης δημοτικής αρχής πραγματοποιείται, αφού από τον Σεπτέμβρη το Δημοτικό Σχολείο θα είναι στη διάθεση των παιδιών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/11/19 17:22

    Η πρώτη μεγάλη ήττα για το Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο ήρθε νωρίς

    Η πρώτη μεγάλη ήττα για το Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο και των συνδυασμών που έχουν συμπράξει μαζί του ήρθε νωρίς!

    Με οριακή πλειοψηφία 15-14 το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος των εργαζομένων του δήμου Σαλαμίνας για την υπεράσπιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ που η κυβέρνηση θέλει να κάνει δώρο στους ιδιώτες.

    -->




    Ο Δήμαρχος και η υποτιθέμενη πλειοψηφία (Παναγόπουλος, Ελευσινιώτης, Μακρής, Σοφράς) ψήφισαν ενάντια στο σχέδιο των εργαζομένων και μειοψήφησαν!

    Αυτό έγινε γιατί κάποιοι σύμβουλοι κινήθηκαν εκτός γραμμής και έτσι μ΄αυτό τον τρόπο έβαλαν φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις που κάποιοι ονειρεύονται.

    Ο "Κλεισθένης" έχει αρχίσει να λειτουργεί και να δίνει δύναμη στους δημοτικούς συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/11/19 17:26

    Η βιασύνη μερικών να γιορτάσουν ή να πάρουν μέρος σε εορτασμούς γενικώς, τους έκανε να ξεχάσουν την απλή αριθμητική. Δεν αρκεί να προσθέσουμε τα 480 μέχρι τη γέννηση του Χριστού κι από τότε άλλα 2020 μέχρι του χρόνου. Αυτά κάνουν μεν 2500 χρόνια αλλά ανάμεσα υπάρχει το έτος 0 (μηδέν). Αυτό μας στέλενει την έπέτειο της ναυμαχίας στο 2021. Από το έτος -1 πάμε κατ' ευθείαν στο έτος 1 ;; Παιδαριώδες λάθος και είναι κρίμα που μερικοί ποι επαίρονται ως σοβαροί και διαβασμένοι κάνουν τέτοια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.