Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Σεπ 2009

Περιβαλλοντικός όμιλος Σαλαμίνας για την διάσωση του νεοκλασικού (έργο ΤΣΙΛΕΡ) 19ου αιώνα

Προς
ΕΠ.Α.Ε. πολεοδομικού γραφείου Σαλαμίνας Κοινοποίηση: ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 25- 9-2009
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η επιτροπή σας καλείται να αποφασίσει για την κατεδάφιση ή όχι του νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Τελαμώνος περιοχή Αγ. Μηνά (ιδιοκτησίας Γαλέου - πρώην φαρμακείο). Πρόκειται για ένα κτίριο αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, από τα τελευταία εναπομείναντα νεοκλασικά και άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία του νησιού μας. Η προσωρινή Διοίκηση του ομίλου μας, εκφράζοντας και την βούληση των μελών του, όπως αυτή προέκυψε από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 24-9-2009 στο Εργατικό κέντρο Σαλαμίνας, απευθύνεται στην επιτροπή σας για την διάσωση του κτιρίου αυτού. Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ελάχιστα νεοκλασικά κτίρια έχουν διασωθεί στη Σαλαμίνα και αυτό είναι ευθύνη όλων μας, θα πρέπει να συνδέσετε το όνομά σας με την διατήρηση ενός στοιχείου της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ PERIVOS perivos@yahoo.gr Για την προσωρινή διοίκηση Ο πρόεδρος Ν. Κόγιας / Ο γραμματέας Μ. Κανάκης

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/10/09 10:59

    apo thn poly premoyra sas erxosaste panta deyteroi kai kataidromenoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/09 21:00

    gia soy aytoapokaloymene proedre,kati san ton arxigo soy mia zoi ypopsifios tha einai mazi toy kai esi.poylitaria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.