Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Ιουλ 2010

Ο κ. Μανώλης Δούρβας της Ενώσεως, Οικολογικών Οργανώσεων Πειραιά με ανάρτηση σχολίου του στις 19 Ιουλίου 2010 4:09 μ.μ. μας ενημερώνει!!!


Ο Δήμος Σαλαμίνας εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση ΓΟΥΒΑ - ΜΠΑΤΣΙ της Σαλαμίνας, που μετέτρεψε τα τελευταία χρόνια σε χωματερή, χωρίς να διαθέτει τις σχετικές άδειες.
Αποτέλεσμα ήταν να υποβαθμισθεί το περιβάλλον της περιοχής αυτής και να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή του Θριασίου. Τους τελευταίους μήνες η χωματερή αυτή είναι η μοναδική που δέχεται τα απορρίμματα του Νησιού. Οι ιδιοκτήτες της περιοχής, με την υποστήριξη περιβαλλοντικών οργανώσεων, κατόρθωσαν να πείσουν τον γνωστό Δικηγόρο Αθηνών και Πανεπιστημιακό κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, που ειδικεύεται στο περιβαλλοντικό δίκαιο, για να προσφύγει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΣΜΑ και της χωματερής.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά με την πρωτοπόρα αυτή απόφασή του αποφάσισε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία του ΣΜΑ και της χωματερής. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που διατάσσει το άμεσο κλείσιμο χωματερής και δημιουργεί δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα! Από εδώ και πέρα, ο Δήμος Σαλαμίνας πρέπει να βρει άμεσα άλλον τρόπο διάθεσης των σκουπιδιών, που να είναι νόμιμος και να μην προσβάλλει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Είναι θέμα του Δήμου που θα πάνε αύριο το πρωί τα σκουπίδια! Συγχαρητήρια στον άξιο και γενναίο αυτόν δικαστή και στον άξιο αυτό και ικανό Δικηγόρο που τιμά την επιστήμη του! Τους ευχαριστούμε!

Για την Ένωσης Οικολογικών Οργανώσεων Πειραιά
Μανώλης Δούρβας.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/7/10 17:08

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/10 09:01

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/10 09:16

    Και όμως λύσεις υπάρχουν.
    Την ευκαιρία την έδωσε μια δικαστική απόφαση.
    Αδράξτε την!
    Ακολουθείστε το παράδειγμα προηγμένων χωρών (η Ολλανδία εισάγει απορρίμματα για πλουτοπαραγωγική επεξεργασία από άλλες γειτονικές χώρες)
    Ακολουθείστε πράσινη ανάπτυξη.
    Μελετήστε, προγραμματίστε, δώστε όραμα, θέσεις εργασίας, μειώστε λειτουργικά έξοδα, παράγετε ενέργεια από απορρίμματα και αυξήστε έτσι τα έσοδα του Δήμου, οργανώστε το σύστημα αποκομιδής με μεγαλύτερη ευχέρεια και αποτελεσματικότητα, προστατέψτε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Γίνετε πραγματικά χρήσιμοι!!!
    Η λειτουργία ΣΜΑ δεν λύνει το πρόβλημα. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από την δεκαπενταετή αντιμετώπισή του. Εκμεταλλευτείτε τους 100.000 τόνους σκουπιδιών που έχετε συσσωρεύσει.
    Γ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/10 10:40

    Ο Τσαβαρής έχει πλήρη εξάρτηση με τα συμφέροντα. Ένα τόσο σοβαρό θέμα με μία τόσο σοβαρή δικαστική απόφαση που επιτάσσει να βρεθούν άμεσα λύσεις για το καλό των δημοτών, είναι άφαντος. Κι εάν αναρωτιέστε γιατί έχει εξαφανιστεί, ψάξτε να βρείτε ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το θέμα και τι σχέση έχει μαζί τους. Όταν δεν είσαι πραγματικά ανεξάρτητος τότε κάνεις υποχωρήσεις κ. Τσαβαρή και εσείς το δείξατε με την πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/10 23:31

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/7/10 19:43

    Η αντιπολίτευση τι κάνει ρε μάγκες για τα σκουπίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.