Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Ιουλ 2010

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης απέστειλε Επιστολή – Απολογισμό δράσης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 1ης του Κοινοβουλευτικής Περιόδου




Αγαπητοί μου Φίλοι,
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη μου σαιζόν στην Βουλή. Ετσι αισθάνομαι την υποχρέωση να μοιραστώ μαζί σας, τι έχω κάνει αυτόν τον χρόνο, σαν αντιπρόσωπος δικός σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι εκλέχτηκα για να ασχολούμαι με τα δικά σας προβλήματα και δεν πρόκειται να σας θυμηθώ μόνο πριν τις Εκλογές.
Παρά το ότι ήμουν νέος Βουλευτής και ακόμα μαθαίνω, κατάφερα μέχρι στιγμής να είμαι στους 15 πρώτους της Βουλής, στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο με 347 Ερωτήσεις και Αναφορές. Απ’ όσο γνωρίζω από τα επίσημα στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων, είμαι πρώτος Βουλευτής στην Β΄ Πειραιώς σε αυτόν τον Τομέα, ανάμεσα στους πολύ άξιους συναδέλφους μου των άλλων κομμάτων. Στις παρεμβάσεις μου ασχολήθηκα έντονα με τα προβλήματα της Περιφέρεια μας, όπως για παράδειγμα:

Για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της Β΄ Πειραιά που δεν έχουν Ειδικό Γυμνάσιο να πάνε. Για το κλείσιμο του Ταμείου της ΔΕΗ στην Νίκαια, όπου ταλαιπωρείται πολύς κόσμος. Για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι. Για την έλλειψη ιατρών στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Για τις συχνές πυρκαγιές και τα σκουπίδια στο Σχιστό. Για τις ετοιμόρροπες προσφυγικές πολυκατοικίες στην Δραπετσώνα. Για το μειωμένο προσωπικό στην Τροχαία Κορυδαλλού. Για τον κίνδυνο να κλείσει το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στο Σχιστό. Για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Τύμβος Σαλαμινομάχων με τα σκουπίδια και τα απόβλητα πλοίων. Για την έλλειψη προσωπικού στο ΙΚΑ Αμφιάλης και για πολλά άλλα που δεν επαρκεί αυτή η σύντομη επικοινωνία μας να αναφέρω. Χάρηκα πολύ όταν κάποιες παρεμβάσεις μου οδήγησαν σε λύσεις.
Στις Ομιλίες μου στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό και για το Ασφαλιστικό, μίλησα για τα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και πολλοί άλλοι. Αλλά κυρίως μίλησα για τα νέα παιδιά που πρέπει να βρουν υγιή διέξοδο και πρότυπα στην κοινωνία. Για μένα προσωπικά σαν πρώην ποδοσφαιριστή, με ενδιαφέρει να βοηθήσω την νεολαία να ασχοληθεί με τον Αθλητισμό, για να ξεφύγει από επικίνδυνες βλαβερές συνήθειες και ουσίες.
Ετσι οι παρεμβάσεις μου για τα Αθλητικά θέματα ήταν εξίσου πολλές. Για παράδειγμα ζήτησα από τον Υπουργό Πολιτισμού να επιδιορθώσει το Γήπεδο που παραχωρεί η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για να προπονούνται οι μικροί αθλητές του Πειραιά. Ζήτησα να μπει ένα στέγαστρο στον Φάρο Κερατσινίου, όπου εκατοντάδες παιδιά χρησιμοποιούν ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ με χιόνια και βροχές! Ζήτησα να αξιοποιηθούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα που μένουν έρημα.
Αλλά αυτό για το οποίο είμαι χαρούμενος, είναι ότι μετά από δική μου πρωτοβουλία, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Βουλή Υποεπιτροπή για τον Αθλητισμό. Εκεί πλέον συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του χώρου, όπως είναι το ντόπινγκ και η βία. Αλλωστε ο Αθλητισμός το αξίζει, γιατί είναι ο μόνος τομέας που μας κάνει περήφανους σαν χώρα.

Αγαπητοί μου φίλοι,
Με την δική σας βοήθεια και συμπαράσταση, θα προσπαθήσω να συνεχίσω δυναμικά και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε. Επικοινώνησα μαζί σας γιατί ήθελα να γνωρίζετε, ότι η εμπιστοσύνη σας αυτή δεν πήγε ούτε θα πάει χαμένη. Το Πολιτικό μου Γραφείο στον Κορυδαλλό θα είναι πάντα ανοικτό μετά το καλοκαίρι, για να ακούσω εγώ και οι συνεργάτες μου τα προβλήματα ή τις προτάσεις σας.
Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και είμαι πάντοτε στην διάθεση σας.
Με ιδιαίτερηεκτίμηση
Γεώργιος Ανατολάκης
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς –ΛΑ.Ο.Σ.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/10 18:38

    ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΓΑΠΗΤΕ; ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/8/10 07:20

    ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΓΑΠΗΤΕ; ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/10 15:38

    Ενημερώνω τον παραπάνω φίλο ότι το Πολιτικό Γραφείο του Γ. Ανατολάκη είναι γεμάτο με ευχαριστίες Συλλόγων, Οργανώσεων, Φορέων και ατόμων για λύσεις που δόθηκαν με την προσπάθεια του Βουλευτή. Σας αναφέρω κάποιες Ερωτήσεις του που οδήγησαν σε αποτέλεσμα: Μετά από πολύμηνη προσπάθεια βρέθηκε γυμνάσιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της Β΄Πειραιά.. Ρυθμίστηκε η ανισότητα που υπήρχε στην αναγνώριση προϋπηρεσίας των καθηγητών ΤΕΕ που υπάγονται στο Υπουργείο Τουρισμού..Ρυθμίστηκε η συνταξιοδότηση των απολυμένων από την Γενική Τράπεζα.. Ο Υπουργός Πολιτισμού του υποσχέθηκε δημοσίως ότι θα βρει γήπεδο προπονήσεων για τους μικρούς αθλητές της ΕΠΣ Πειραιά. . Δόθηκε άδεια σε Αθλητές δημοσίους υπαλλήλους να λάβουν μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, (στους οποίους ίσχυε μία παράλογη απαγόρευση).. Πιέστηκαν τα ΕΛΤΑ να λύσουν το πρόβλημα διανομής αλληλογραφίας στο Πέραμα.. Δόθηκε επιχορήγηση σε Αθλητικές Ομοσπονδίες, που δεν είχαν να πληρώσουν το προσωπικό τους.. Πιέστηκε ο ΟΛΠ να μην προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης γης στον Τύμβο της Σαλαμίνας.. (Το Υπουργείο Πολιτισμού παραδέχθηκε εγγράφως ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη.) κλπ κλπ κλπ..! Δυστυχώς ο Ανατολάκης δεν είναι στην Κυβέρνηση για να μπορεί λύνει τα πάντα μόνος του. Ο ρόλος του είναι να πιέζει, να αναδεικνύει το πρόβλημα, για να βρεθούν λύσεις. Και σε αυτό νομίζω πως τα πηγαίνει πολύ καλά για νέος Βουλευτής, γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά για τον κόσμο που τον ψήφισε…
    Α. Κυδωνάκης
    Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιογράφος
    Επιστημονικός Σύμβουλος Γ. Ανατολάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/8/10 18:42

    ΑΞΙΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/8/10 02:56

    mas epeises tvra.edv o kosmos kaigete kai sy xtenizese.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/8/10 14:55

    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.