Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Ιουλ 2010

Σημαντική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του νησιού μας και της Κυνοσούρας


Σημαντική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του νησιού μας και της Κυνοσούρας, η πρόταση που έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ράπτης υιοθετήθηκε πλήρως.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2010 ψήφισε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του νησιού μας. Με αυτή την απόφαση εκφράζεται η βούληση των κατοίκων και των τοπικών αρχών για μια Σαλαμίνα αναβαθμισμένη, με προοπτικές ανάπτυξης και θεμέλια παγκόσμιας προβολής, αντάξια της ιστορίας της.
Το θέμα αφορούσε το καθεστώς που διέπει το χώρο της Ναυμαχίας, την εφαρμογή των ισχυόντων νόμων και την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταφοράς μέρους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος στη Κυνοσούρα Σαλαμίνας.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ’ και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ράπτης εισηγήθηκε το θέμα με μια εμπεριστατωμένη ομιλία στη διάρκεια της οποίας καυτηρίασε απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές σε βάρος της Σαλαμίνας από την κεντρική εξουσία αλλά και από παράγοντες της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.
Κατόπιν 2ωρης συζήτησης για το θέμα στην οποία συμμετείχαν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και τοπικοί παράγοντες του νησιού μας, υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση του Νίκου Ράπτη (ακολουθεί στη συνέχεια). Επίσης συμφωνήθηκε από όλους η διαβίβαση της πρότασης στο Δήμο Αμπελακίων προκειμένου να αποφασιστεί από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή ή μη εκπροσώπων του όμορου δήμου στην επιτροπή που θα συγκροτηθεί.
Ακολουθεί η πρόταση του Νίκου Ράπτη,
1. Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ανάδειξη του θέματος αποτελούμενη από τον δήμαρχο Σαλαμίνας (επικεφαλής), την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό τους,
α. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
β. Υπουργό Πολιτισμού
γ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
δ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
ώστε να εκθέσουν τα παρακάτω θέματα.
2. Πρωταρχικό και βασικό αίτημα πρέπει να είναι η εφαρμογή των νόμων που ισχύουν μέχρι σήμερα για το καθεστώς που διέπει το χώρο της ιστορικής ναυμαχίας (θαλάσσιο και χερσαίο), ήτοι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος.
3. Στις συναντήσεις αυτές πρέπει να μεταφερθεί στα μέλη της κυβέρνησης η άρνηση των κατοίκων του νησιού για περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου – η οποία σχεδιάζεται με συγκεκριμένες ενέργειες (μεταφορά Ν/Ε ζώνης, ρυπογόνες δραστηριότητες, κλπ) – ενέργειες οι οποίες επιβαρύνουν ανήκεστα την υγεία μας και είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.
4. Τέλος να διαβιβαστεί στη κυβέρνηση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι βασική επιδίωξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των κατοίκων είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της ναυμαχίας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αποτελέσει αφετηρία για την αναβάθμιση και την τουριστική ανάπτυξη της Σαλαμίνας σε συνδυασμό και με τα άλλα ιστορικά της στοιχεία.
Σαλαμίνα 29 Ιουλίου 2010
Γραφείο Τύπου ‘Πρώτα η Σαλαμίνα’
Νίκος Ράπτης
Υποψήφιος Δήμαρχος

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/7/10 20:37

    ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ. ΤΩΡΑ ΧΑΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ;; ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/10 22:24

    καθριν, καθριν, ουου,ουου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/10 23:36

    Βγήκε ο Τσαβαρής στο ράδιο και εκτός ότι έχει μνήμη χρυσόψαρου, δεν φρόντισε τουλάχιστον να προτείνει λύσεις. Λύσεις ουσιαστικές, άμεσες και πραγματοποιήσιμες. Γενικόλογος, άχρωμος, άγευστος. Δεν τον αγγίζουν τα μεγάλα προβλήματα και θέλει να τον εμπιστευτούμε όπως τον Σοφρά που τον υποστήριξε και τελικά αποδείχτηκε "λίγος" και ευάλωτος σε μετριότατους συμβούλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/7/10 07:29

    Ρε σκερβελέ, σχόλιο για τον Τσαβαρή σε ανάρτηση του στρατηγού; Δεν έχετε τον Θεό σας πια. Πες δυο καλά λόγια για τον Νικολάκη ή αν δεν σ' αρέσουν τα γινόμενα χώστα του δε λέω, τι δουλειά έχει όμως ο Τσαβαρής. Μπλέξατε την βούρτσα με την π..... αϊ σηχτήρ πια, παλούκι στο μπίθα σας να βρείτε ο Τσαβαρής θα φταίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/7/10 11:14

    Όλα ωραία και καλά μας τα λες Νικολάκη μας, έχεις άποψη για τα καυτά θέματα που μας απασχολούνε;;
    • Θα ‘σαι και ‘συ ο δήμαρχος των 3 μισθών;;
    • Ποια είναι η θέση σου για το νταμάρι και τους χάροντες του Αγγέλου;
    • Ποια είναι η θέση σου για την τελματωμένη αποχέτευση;
    • Ποια είναι η θέση σου για τα απορρίμματα και τον παράνομο σταθμό μεταφορτώσεως;
    • Ποια είναι η θέση σου για τις απευθείας αναθέσεις, για τις εκπτώσεις του 1%;
    • Ποια είναι η θέση σου για έχεις στην φαρέτρα σου όνειρα για το αύριο και ποιες μελέτες θα εξαγγείλεις για το νησί του αύριο;
    Αυτή είναι πολιτική Νικολάκη και άλλα πολλά που μας απασχολούν και θα κριθείτε όλοι σας τον Νοέμβρη
    Καληνύχτα Σαλαμίνα όπου και να ‘σαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/7/10 12:01

    Ρε άντε γύρνα πίσω στη Γερμανία κοροϊδο, που μας το παίξεις και εξπέρ των προβλημάτων της Σαλαμίνας.
    Ουστ κακομοίρη απ'εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/7/10 12:54

    Ο επόμενος δήμαρχος θα είναι αυτός που θα αναφέρει συγκεκριμένες λύσεις για τα υπάρχοντα προβλήματα. Αυτός που θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα, θα τα μελετήσει, θα αναφέρει στο συνδυασμό του λύσεις και με ποιο τρόπο θα πάει ο δήμος μπροστά. Με νομικά τερτίπια του εκάστοτε δημάρχου, με υποσχετικούς λόγους του εκάστοτε υποψηφίου και με ψηφοθηρικές τεχνικές τάζοντας δεξιά και αριστερά θέσεις στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο δεν προχωρά μπροστά αυτό το νησί.
    Με παραθεριστές, αλβανούς, οικολόγους, απόστρατους κλπ συλλόγους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ομαδοποιούν τις ψήφους μας χωρίς να προσφέρουν λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/7/10 17:10

    ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΕΜΦΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ;;; ΠΟΙΟΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/8/10 10:06

    ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΡΑΠΤΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟ ΑΛΒΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/8/10 12:49

    ποιός δήμαρχος τηρεί επιτήδεια ουδετεροτητα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/8/10 21:52

    ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΙΒΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΠΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΞΗΠΝΙΣΕΙ ΚΑΝΑ ΠΡΩΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΛΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΔΟΥΜΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΗ ΑΣΧΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Μ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/8/10 23:03

    Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΙΛΕ.....ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΣΑΥΤΟ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.....ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/8/10 08:02

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/8/10 11:07

    AYTOS EINAI O NEOS DHMARXOS THS SALAMINAS . NIKOS RAPTHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/8/10 15:49

    kai go file moy symfono.. o repths einai o neos dhmarxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.