Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Ιουλ 2010

Παρέμβαση Νομάρχη Πειραιά για να σωθούν τα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών


Παρέμβαση προς όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην απομακρυνθούν από τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών, εκεί όπου κατασκευάστηκε σημαντικός αριθμός πλοίων που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821, έκανε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.
Συγκεκριμένα η Νομαρχία Πειραιά πληροφορήθηκε μετά από διαμαρτυρία των ξυλοναυπηγών του νησιού ότι το λιμεναρχείο των Σπετσών τους ζητά να εγκαταλείψουν μέσα σε 30 μέρες τον χώρο στον οποίο βρίσκονται εδώ και 300 χρόνια επειδή στερούνται … αδείας.
Η αντίδραση της Νομαρχίας Πειραιά υπήρξε άμεση, καθώς με επιστολή του Νομάρχη προς το Λιμεναρχείο Σπετσών, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Σπετσών που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, ζητά να μεριμνήσουν για τη συνέχιση της λειτουργίας τους με παράλληλη διατήρηση του χαρακτήρα και της ιστορικής τους σημασίας αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, προχωρώντας εάν καταστεί απαραίτητο και στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ειδική περίπτωσή τους.
Στην επιστολή του ο κ. Μίχας επισημαίνει ότι τα ιστορικά καρνάγια, δεν αποτελούν μια απλή επαγγελματική δραστηριότητα, και επομένως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται αποκομμένα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την ιστορική σημασία τους. Το ίδιο ισχύει όπως υπογραμμίζει ο κ. Μίχας και για την παραδοσιακή τέχνη της ξυλοναυπηγικής, που φθίνει, και της οποίας οι επαγγελματίες του νησιού είναι από τους τελευταίους πρεσβευτές.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά επισημαίνει ότι η Νομαρχία Πειραιά προτίθεται κατά προτεραιότητα να συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη των καρνάγιων, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε διαφορετική προοπτική που θα πλήττει την ζώσα ιστορία και πολιτιστική κληρονομία του τόπου θα μας βρει αντίθετους».
Από το Γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/10 09:54

    Μπραβω ρε Νομαρχαρα Μιχα απο τη μια τρεχεις για τις Σπετσες και απο την αλλη μας εχει κανει τη Ιστορικη Σαλαμινα μια απεραντη χαβουζα τοξικων σκουπιδιων. Ελα στη Σαλαμινα ... σε περιμενουμε.. με ανοιχτες αγκαλες

    ouuuuuuuuuuuuuusastttttttttt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/10 05:30

    ο μιχας ενδιαφερεται για τις σπετσες γιατι θα παει εκει τον αυγουστο στο γαμο του γιου του βασιλια. πως; ναναι χαλια το νησι; τι σοσιολιστης θα ηταν;
    ρε ουστ απο τη κουλουρη φιλαρακι του δερτουζου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/10 12:18

    ΕΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΓΙΑ ?? ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.