Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Μαΐ 2011

ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ


Στις 13/4/11 δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του <ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες> το όποιο κατατάσσει την Σαλαμίνα στις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), καταδικάζοντας την σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, διότι έτσι χαρακτηρίζονται περιοχές ακατοίκητες και μη ανεπτυγμένες τουριστικά η βραχονησίδες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε πως σε όλο το νότιο τμήμα της Σαλαμίνας θα πρέπει να ξεχάσουμε την θάλασσα.
Η θέση μας που πιστεύουμε πως είναι και θέση όλων είναι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ όχι άλλη υποβάθμιση του νησιού μας είναι στο χέρι μας να μην περάσει αυτό το σχέδιο. Δράση τώρα.
Είναι ζήτημα ζωής η θανάτου για την Σαλαμίνα να αλλάξει κατηγορία ένταξης και να ενταχθεί, όπως και τα αλλά νησιά, στην κατώτατη κατηγορία συγκέντρωσης υδατοκαλλιεργειών, αυτή των <περιοχών σημειακών χωροθετήσεων >.
Δεν μπορούν να αποφασίζουν πάντα χωρίς εμάς.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την με κάθε τρόπο εξαίρεση της Σαλαμίνας από το σχέδιο αυτό.
Ας δείξουμε επιτέλους την αγάπη μας για τον τόπο μας είναι υποχρέωση και καθήκον μας.
Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.
Ο χρόνος τρέχει, το σχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση  (http://www.opengov.gr/minenv/?p=1630) η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26/5/11 και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση η οποία θα αλλάξει για πάντα τον χαρακτήρα του νησιού μας.
Σαλαμίνα 1- 5 - 2011

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/5/11 21:02

    Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Σαλαμίνας ποιοί είναι και τι κάνουνε; Αναρτήσατε στο διαδίκτυο και αναφερόσαστε στην υποβάθμιση του νησιού μας . Αλλά δεν κάνετε τίποτα για αυτό μόνο αυτοπαρουσιάζεστε και διαφημίζεστε. Αν είχατε μέλη και ανθρώπινη δύναμη μπορούσατε να ξεσηκώσετε τον κόσμο και να τους βγάλετε στους δρόμους, όλοι οι κάτοικοι του νησιού ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και θέλουν να έχουνε ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες και τις παραλίες. Για αυτό πρέπει να κλείσουνε τα ιχθυοτροφία και οστρακοτροφία. Αλλά δεν έχετε κανέναν από πίσω σας, γιατί δεν σας πιστεύουν. Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Σαλαμίνας είναι μόνο για να αυτοπαρουσιάζονται μερικοί κομπλεξικοί σαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και να πουλάνε αυταρχισμό και δύναμη. Έτσι, καλύπτουνε το κόμπλεξ κατωτερότητας τους.
    Φτάνει πια η αλητεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/11 07:44

    Αδελφέ είσαι πολύ άδικος και σκληρός, αν πράγματι έχεις αυτή την άποψη γιατί δεν κάνεις μια ομάδα κρούσης να γραφτείτε σε κάποιον περιβαλλοντολογικό σύλλογο και στις επόμενες εκλογές να πάρεις την διοίκηση να σε δούμε και εσένα πόσο αξίζεις????
    Ναι είναι πιο βολικό να σαι απ’ έξω και να κριτικάρεις έχεις δίκιο, κάτσε στην ασφάλεια της πολυθρόνας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/11 21:13

    2/5/11 21.02
    Ανωνιμε αλητη ασε της παπαλιες και εμπα σε ενα συλλογο να μας δειξης ποσο ψυχη εχεις επωνιμα ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/5/11 00:20

    ΟΣΟ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΗΤΗ......ΚΑΝΤΟ ΕΠΩΝΥΜΑ...να μας δειξης ποσο ψυχη εχεις επωνιμα ομως

    4/5/11 21:13
    ΔΥΣΚΟΛΟ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/5/11 00:25

    Υ.Γ.ΟΧΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.....ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ......ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.