Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Μαΐ 2011

Το ΚΤΕΛ Σαλαμίνας, το σαμάρι κι ο γάϊδαρος


Είναι βέβαιο πως τα καθημερινά προβλήματα του ΚΤΕΛ Σαλαμίνας είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγάλα και δυσεπίλυτα. Το κράτος «πρόνοιας» που θα ‘πρεπε να ‘ναι δίπλα του όπως και σε κάθε άλλο επιχειρηματία, όχι μόνο απουσιάζει τραγικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις στέκει και δυναμικά απέναντι.
Αντί να χρηματοδοτήσει ως όφειλε το κοινωνικό του έργου, με το μαθητικό εισιτήριο κλπ, κωφεύει και γυρνά επιδεικτικά την πλάτη προφανώς με το πρόσχημα του δεν «υπάρχει μία», κόντρα στις προεκλογικές Πρωθυπουργικές δηλώσεις του «λεφτά υπάρχουν».
Μέχρις εδώ στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στα καθημερινά προβλήματα του ΚΤΕΛ και μάλιστα καλούμε τον πρόεδρο, να μας στείλει Ε-Μαιλ ώστε να τα προβάλουμε από το blog για να μάθουν και οι χρήστες των λεωφορείων και να καταλάβουν επιτέλους ποιος ευθύνεται.
Όμως κύριε πρόεδρε μ’ όλο τον σεβασμό, δεν μπορεί να σας φταίει ο γάϊδαρος (δηλαδή το κράτος)  και ‘σεις να βαράτε το σαμάρι (δηλαδή τους μαθητές).
Η οικονομική συγκυρία στην πατρίδα μας κ. πρόεδρε είναι τέτοια που δεν σας επιτρέπονται οι πειραματισμοί εις βάρος των μαθητών μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η πλειοψηφία των μαθητών μας είναι από ισχνά βαλάντια.
Δεν θα επεκταθούμε άλλο στο θέμα ελπίζοντας πως οι ευαισθησίες σας δεν θα επιτρέψουν την αδικία εις βάρος των μαθητών, υπάρχουν ώριμες λύσεις τις οποίες και οφείλετε να προσεγγίσετε.
Με την ελπίδα πως στον αγώνα σας θα ‘χετε αρωγούς και συμπαραστάτες, τόσο τον Δήμο όσο και τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά αναμένουμε τις εξελίξεις.
Ο διαχειριστής του SALAMIS-NEWS

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/5/11 17:56

    ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙ ΚΟΨΙΜΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ? ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛΑΤΖΙΔΩΝ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/11 08:07

    λαμπρούκο τώρα λαλάς πριν τι έκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/11 11:53

    Προειδοποιητικός αποκλεισμός των φορτηγών μεταφοράς αδρανών υλικών εκτός Σαλαμίνας από το λατομείο Αγγέλου.

    Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, ομάδα δημοτικών συμβούλων, υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών νήσου Σαλαμίνας, αντιπροσωπία της ΟΕΕΣΣ και δημότες, απέκλεισαν από της 9:00 έως στις 11:00, στο ύψος της Μονής Φανερωμένης, τον δρόμο προς το πορθμείο μη επιτρέποντας την έξοδο από το νησί των φορτηγών και μόνο του λατομείου Αγγέλου.
    Η αιφνιδιαστική αυτή επιχείρηση έγινε σε υλοποίηση της 166 του 2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την οποία όμως η δημοτική αρχή του κ. Σοφρά αδιαφόρησε να πραγματοποιήσει.

    Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής είπε «η ενέργεια μας αυτή έχει σαν αποδέκτες όλους αυτούς που κερδοσκοπούν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι μια ενέργεια που αποτελεί σαφές δείγμα για την αλλαγή της φιλοσοφίας που θα χαρακτηρίζει μετά τις εκλογές, την λειτουργία της δικής μας Δημοτικής αρχής στην περίπτωση που ο λαός της Σαλαμίνας μας αναθέσει την εντολή διοίκησης του Δήμου »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/11 14:51

    ΝΤΑΜΑΡΙ - ΜΠΑΤΣΙ
    Ετικέτες ΑΠΟΨΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    Πώς μπορείτε να προκαλέσετε μια φυσική καταστροφή έχοντας όλους με το μέρος σας;

    Μερικοί επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι του ρατσισμού, πώς δηλαδή να δείχνουν φιλολαϊκοί. Χειραγωγώντας τη μάζα, την πειθαρχούν κλείνοντάς της το στόμα. Η συνταγή απλή, παλιά και πετυχημένη: "Λίγα λεφτουδάκια ρίξ' τους κι όλα οκ". Έτσι, τελευταία στο νησί μας η συνταγή αυτή έχει αρχίσει να πετυχαίνει. Ενισχύοντας αρχικά τοπική αθλητική ομάδα, χρηματοδοτώντας ύστερα το συσσίτιο φτωχών και απόρων κεντρικής εκκλησίας του νησιού, καταθέτοντας "δημόσια, πρόταση στη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του 7% των μετοχών της εταιρείας, πέρα από την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία, απόδοση στο Δήμο Σαλαμίνας του 5%, επί των πωλήσεων των προϊόντων" (βλ. εφ. Παλμός, αρ. φυλ. 015, Δεκ. '08 - Ιαν. '09, σελίδα 4), πετυχαίνεται η αλλαγή του κλίματος. Πραγματοποιείται η μετάλλαξη σε φίλαθλο, φιλόθρησκο, συμπαθή. Αλλώνοντας το ήδη επιβαρυμένο σαλαμινιακό τοπίο, ανοίγοντας μια βαθιά πληγή στο σώμα του, η οποία ποιός ξέρει αν θα επουλωθεί ποτέ, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία ενός νησιού που για δεκαετίες βάλλεται από περιβαλλοντικά προβλήματα, λόγω της γειτνίασης με το "κλεινόν άστυ", χρειαζόταν ο θύτης να μετριάσει την αντίδραση του κόσμου δείχνοντας καλοπροαίρετη διάθεση και σκορπώντας αφειδώς αργύρια.

    Η αντίδραση που προκλήθηκε σε συνάντηση στο Flamingo ήταν όντως δυναμική αλλά μέχρι εκεί, αφού παρόλες τις αγαθές προθέσεις της Επιτροπής Αγώνα, για πολλούς οι ομιλίες στην πλειοψηφία τους αποτέλεσαν ένα άψογο δείγμα υποκριτικής και ψηφοθηρικής τέχνης.

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ. ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΤΑΜΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    Παναγιώτης από βάκιλο

    Αναρτήθηκε από SALAMINA-PRESS στις 12:45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/11 14:54

    ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ........
    ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.