Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Μαρ 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Νίκου Κόγια σε δημοσίευμα

Σ.Δ.: Να υπενθυμίσουμε στον κ. πρόεδρο ότι το εν λόγω κείμενο ήταν ανάρτηση από σχόλιο blogger κι όχι δική μας τοποθέτηση. Το blog φιλοξενεί ελεύθερα και δεν φιμώνει κανέναν παρά τις όποιες άμεσες ή έμμεσες προσπάθειες κάποιων  ιθυνόντων όπως εσείς γνωρίζετε.
Για τον ίδιο λόγω φιλοξενούμε και την άποψη του προέδρου ελεύθερα και τα συμπεράσματα δικά σας. Υπεύθυνοι να απαντήσουν αν το θελήσουν είναι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης που εθίγησαν από τις πράξεις ή της παραλήψεις σας.

Η επίκληση  διαδικαστικών ζητημάτων από την κ. Ισ. Νάννου και τον κ. Σπ. Σοφρά, για να αιτιολογήσουν την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση την 6-3-2012,  αν όχι προσχηματική είναι τουλάχιστον αστήρικτη. Τόσο η σύγκλιση όσο και η διεξαγωγή του Δημ. Συμβουλίου έγιναν με απόλυτη εφαρμογή των άρθρων 3 και 12 του Κανονισμού Λειτουργίας Δ.Σ.

Συγκεκριμένα:
α) Συγκάλεσα με νόμιμο τρόπο την συγκεκριμένη συνεδρίαση στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρης»  και όχι στην  πολύ μικρότερη αίθουσα Δημ. Συμβουλίου αφού  έκρινα ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος «Καθαριότητα- Σταθμός Μεταφόρτωσης»  ήταν πιθανή η παρουσία πολλών συμπολιτών μας, σε αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι ή αίθουσα  διαμορφώθηκε  κατάλληλα και φυσικά τα πρακτικά της συνεδρίασης μαγνητοφωνήθηκαν. Η παρουσία περίπου 150 συμπολιτών μας ( και όχι ανθρωπάκων όπως απαράδεκτα αποκαλούνται στο δημοσίευμά σας) δικαίωσε απόλυτα την επιλογή μου.
β) Μετά την διαπίστωση  της απαρτίας, ζήτησα την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο για τον χώρο της συνεδρίασης (παρότι δεν απαιτείται αφού δεν συνεδριάσαμε εκτός του Δημοτικού Καταστήματος) όσο και για την απόσυρση ή μη του θέματος που πρότεινε ο κ. Σοφράς. Το Δημοτικό Συμβούλιο  μετά από τις σχετικές ψηφοφορίες, με απόλυτη πλειοψηφία:
Ι)  συμφώνησε για τον χώρο της συνεδρίασης και
ΙΙ) απέρριψε την πρόταση του κ. Σοφρά να αποσυρθεί το θέμα.
γ) Να σας υπενθυμίσω ότι στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρης»  έχουν διεξαχθεί και άλλες φορές συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου (και  επί Δημαρχίας του κ. Σοφρά και πρόσφατα με θέμα την  διπλή  Ζεύξη) με την ίδια ακριβώς διαδικασία, χωρίς ποτέ να τεθεί το παραμικρό ζήτημα νομιμότητας ή  επακριβούς καταγραφής των πρακτικών.
Κλείνοντας εκτιμώ ότι σας απέδειξα πως όλα έγιναν νόμιμα και δημοκρατικά.  Αν παρόλα αυτά κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν παράνομη, είτε η σύγκλιση είτε η διεξαγωγή της συνεδρίασης, δεν έχουν παρά να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.  Αυτό αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωσή τους. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξουν την ορθότητα των ισχυρισμών τους. 

Με τιμή
Νίκος Κόγιας
Πρόεδρος Δημοτικού   Συμβουλίου

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/3/12 16:28

    Ρε Νικολάκη δε σε καταλαβαίνουμε, δυο μέτρα και δυο σταθμά;
    Όταν ο αφέντης σου αποσύρει αυθαίρετα θέματα της ΗΔ χωρίς εξηγήσεις χωρίς ψηφοφορία που είναι τότε η ευαισθησία σου; Που είναι τότε η δεοντολογία σου;
    Ξέρω πως το αφέντη σου θα σε στεναχωρήσει, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, είναι για να καταλάβεις επιτέλους πως μπορεί να μην μιλάμε από σεβασμό σε ‘σένα και μόνο, μα δεν βλέπεις που κατ’ επανάληψη σ’ έχει ξευτιλίσει στην έδρα;
    Ξέρω πως έχεις και καλούς και γνώστες φίλους για μίλα μαζί τους να δεις πόσο δίκιο έχω…
    Κοίτα να περισώσεις ότι μπορείς τώρα πια γιατί ήδη είναι πολύ αργά. Μην ξεχνάς η πολιτική έχει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/3/12 23:54

    Διανύουμε την περίοδο που θα πέσουν οι μάσκες που η αξιοπρέπεια θα υποταχθεί στο προσωπικό συμφέρον και τη σκοπιμότητα, η φιλοδοξία θα περάσει και θα διαβεί όλα τα σκοτεινά μονοπάτια και συνήθως όποιος τη νύχτα περπατάει στα σκοτεινά λάσπες και σκατά πατάει. Η βρώμα έρχεται από το ωραίο προάστιο του Αιαντείου τη περιοχή του διάλεξε ο Κύριος Δήμαρχος Κύριος Ιωάννης Τσαβαρής μετά των εμπίστων συμβούλων του Κυρίους Κόγια Νικόλαο και Δερτούζο Μάνο, σε φιλικό σπίτι να φιλοξενήσουν τον προστατευόμενό τους υποψήφιο βολευτή της περιοχής μας φιλόδοξο Κύριο Λιντζέρη Δημήτρη. Στη συνάντηση αυτή την οποία διοργάνωσε ο Κύριος Δήμαρχος υποχρέωσε να παρευρεθούν εκτός των οικοδεσποτών και πολλοί επώνυμοι συνδημότες μας, για να ακούσουν τον βολευτή να τους εκλιπαρεί να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και μονοσταυρία στον φιλόδοξο γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός. Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο Δήμαρχός μας για να δηλώσει ΠΙΣΤΗ στο ΠΑΣΟΚ το κώμα που μας ανάδειξε όπως είπε στον κύριο Λιντζέρη που του χρωστάμε όλοι μας προσωπική υποχρέωση. Ο Κύριος Λιντζέρης ευχαρίστησε από καρδίας τον Κύριο Δήμαρχο για την πετυχημένη εκδήλωση, ζήτησε από όλους να τον βοηθήσουν διότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη πάμε για ένα βουλευτή στη Β΄ Πειραιά και πρέπει να είμαι εγώ αυτός όπως είπε, δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξεχάσει κανένα τους όταν έρθει εις τη Βασιλεία του. Η μπόχα ακόμα αναβλύζει από το ωραίο προάστιο της Σαλαμίνας.
    Σημ. Παρευρισκόμενοι ήταν 22 συνδημότες μας, σας προσκαλώ στα σχόλιά σας να δηλώσετε κατά τη γνώμη σας ποιοί ήταν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/12 00:21

    ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΧΕΙ.ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟ. ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.... ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/12 07:55

    Ομορφάντρα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    Τέτοιο αγγούρι έτρωγε κι ο Μαραντόνα κι έκανε κορμί κολώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.