Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Μαρ 2012

Πρασινίζοντας το νησί μας. Μέρος 2ο


για περισσότερες φωτό ΕΔΩ
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη 2ηδενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και για άλλη μία φορά απέδειξαν έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά για την αισθητική, αλλά και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας.

Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών καταφέραμε να φυτέψουμε δέντρα στο έτοιμο και άδειο παρτέρι που βρίσκεται στο χώρο που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά (πλησίον των γηπέδων τένις). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτά που επιλέχθηκαν είναι κυρίως μεσογειακά και απόλυτα προσαρμοσμένα στην περιοχή.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ, την Ε.Σ.Σ.Α.Κ., το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας, την περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Αιαντείου, το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας για την διάθεση εργαλείων και φορτηγού αυτοκινήτου, τις κοινοπραξίες ferryboatγια τη χορηγία των δέντρων και τον εξωραϊστικό Σύλλογο Μύλοι, Λιβάδι, Αλυκές της περιοχής «Νεροτσουλήθρες».

Δυστυχώς, ο υπεύθυνος των οχημάτων του δήμου αρνήθηκε να παραχωρήσει την υδροφόρα του Δήμου Σαλαμίνας για να πραγματοποιηθεί το πρώτο σημαντικό πότισμα των δέντρων.

Ευτυχώς, τη λύση έδωσε με εξαιρετική προθυμία το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας (πυρονόμος: κ. Τσουλουχόπουλος Κων/νος, πυροσβέστες: κ. Δεμέτης Χρήστος και Κωστάκος Παναγιώτης), όπου ανέλαβε δράση και έλυσε το πρόβλημα.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/12 20:26

    ευτυχώς που υπάρχει και ο πέριβος εδώ που τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/12 22:00

    Μπράβο για άλλη μια φορά στα παιδιά του Περιβος. Γιατί η δημοτική αρχή δεν έδωσε την υδροφόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/12 22:54

    Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/12 20:14

    Στην Οικονομική Αστυνομία πάντως δεν είναι. Βουλώστε το πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/3/12 09:19

    Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου ότι είμαι υπέρ της λειτουργίας του λατομείου και ύστερα να τοποθετηθώ. Επίσης σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες δημαρχιακές κι επομένως ήθελα να ψάξω το θέμα λίγο περισσότερο.
    Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα με τον διευθυντή μεταλλείων κ. Ιωσηφάκη, εάν δεν κάνω λάθος το όνομα του, μου είπε το εξής: Εκεί όλα είναι νόμιμα και δεν υφίσταται κανένα θέμα με το αναδασωτέο τμήμα ούτε καμία παρανομία σε αυτό και γενικά στο λατομείο. Σήμερα διαπιστώνω να έχει εκδοθεί αυτό το έγγραφο. Νομίζω ότι παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών της Σαλαμίνας και είμαι σίγουρος θα πρέπει να ερευνηθεί το θέμα τοσο από τον δήμο όσο και από τους περιβαλλοντικούς ομίλους. Μία τηλεφωνική επικοινωνία μελών του ΠΕΡΙΒΟΣ στον διευθυντή νομίζω θα ήταν χρήσιμη ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνουν ότι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί το περιβάλλον. Διαφορετικά θα έχουμε έγγραφα που θα μας καθησυχάζουν κι από πίσω μας θα γίνεται πάρτι. Παρακαλώ τον περιβος επειδή είμαι σίγουρος ότι πολλά άτομα από τον όμιλο διαβάζουν το μπλογκ να μας ενημερώσει υπεύθυνα τι μέλλει γενέσθαι με το λατομείο και το αναδασωτέο του τμήμα και την αοκατάσταση που όλους μας απασχολεί. Ελπίζω να αφύπνισα ορισμένους. ΠΕΡΙΒΟΣ αναμένουμε την δική σου επίσημη ενημέρωση. Τώρα ξέρεις και όνομα διευθυντού για να απευθυνθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/3/12 00:11

    ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΡΕ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ!!!! ΑΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/3/12 00:29

    θα μας πειτε ποιοι εθελοντες ηταν παρων? απο περιεργια ρωταω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.