Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Απρ 2012

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ

Δεν μας ξαφνιάζουν τα δελτία τύπου που εκδίδει η δημοτική αρχή και οι διάφορες ανακοινώσεις, ενυπόγραφες και μη, σε διάφορα μέσα, με σκοπό να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα μοναδικής προσπάθειας του δημάρχου, τις χρηματοδοτήσεις (80 περίπου εκατομμυρίων €) διαφόρων έργων από προγράμματα ΕΣΠΑ και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο άνθρωπος έχει αναγάγει την παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία σε επιστήμη, τα παραδείγματα ουκ ολίγα.
Του έχω δηλώσει, πως τουλάχιστον σε ότι με αφορά, δεν θα επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες μεθόδους, από πλευράς κ. Τσαβαρή. Υπεύθυνα και ενυπόγραφα όπως πάντα, μέχρι σήμερα έχω κάνει και σε αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους συνδημότες μας για την εξέλιξη  και τα δεδομένα των χρηματοδοτήσεων αυτών.

Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, ένα από τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, είναι η μικρή απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μελετών ώριμων για χρηματοδότηση. Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσαβαρή, να μας ενημερώσει, για τις χρηματοδοτήσεις που επαίρεται πως πέτυχε, ποια μελέτη έχει κάνει ο ίδιος;.
 Καμία, βρήκε μελέτες ώριμες έτοιμες για χρηματοδότηση, που είχαμε συντάξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Σαλαμίνας, Αμπελακίων και η Νομαρχία.
Στη επιχειρηματολογία, γιατί δεν τις είχαμε πετύχει εμείς αυτές τις χρηματοδοτήσεις και έγιναν από τον κύριο Τσαβαρή,  του λέμε λοιπόν ότι  ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και δημαγωγεί.  Η διαδικασία κατάθεσης, ώριμων μελετών ώστε να τύχουν χρηματοδότησης, κάτι που δεν το γνωρίζει ο κόσμος και είναι φυσικό, ξεκινά από την  ημερομηνία έναρξης του Μέτρου ( π.χ έργα Ομβρίων - Αποχετεύσεις) όπως καθορίζει η αρμόδια προς τούτο  Διαχειριστική Αρχή. Δηλαδή  κάποιος φορέας έχει έτοιμες μελέτες, για ένταξη σε ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, δεν μπορεί όμως να το κάνει αυτό, αν δεν ανοίξει, όπως λέγεται, το Μέτρο δηλ. να καθοριστεί η ημερομηνίας έναρξης υποβολής των μελετών.
 Για όλα τα έργα που έχει τύχει χρηματοδότησης ο δήμος μας, το Μέτρο άνοιξε το Μάρτιο του 2011 επί  ημερών δημοτικής αρχής κ. Τσαβαρή, δηλαδή ο κ. Τσαβαρής δεν έκανε τίποτε άλλο, από του να πάρει τις μελέτες που είχαμε έτοιμες, και να τις υποβάλεις στον φορέα έγκρισης χρηματοδότησης. Φαντάζει ουτοπικό για την Ελληνική κυβέρνηση, την περίοδο που καίγεται για εισαγωγή κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, να απορρίψει ώριμες μελέτες και να μην τις εντάξει για χρηματοδότηση ή να θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια από τον όποιο δήμαρχο ώστε να τις εντάξει για χρηματοδότηση, λίγη ντροπή δεν βλάπτει κ. Τσαβαρή !!
Το σημαντικότερο όλων είναι και δεν θα είχε το δικαίωμα ο δήμος έστω να υποβάλλει τις ώριμες μελέτες που βρήκε και να ζητήσει την κατασκευή των έργων αυτών;, αν στη δική μας δημοτική περίοδο δεν είχαμε πετύχει να αποδοθεί  στο Δήμο Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας; δηλαδή ο δήμος να πάρει το γνωστό σε όλους ISO;
Ας πάψει λοιπόν ο κ. Τσαβαρής να επαίρεται για επιτεύγματα άλλων και ας περιοριστεί σε επιτεύγματα της δικής του θητείας και δικής του πρωτοβουλίας, για τα οποία έχουμε να πούμε πολλά αλλά στο χρόνο τους.
                                                          Σπύρος Σοφράς
                                      Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

27 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/4/12 07:45

    Ρε ΠΙΠΗ μας τα ζαλισες.Βρηκες τον Λαμπρο που παει με ολους και ετσι ανεξοδα προσπαθεις να κανεις αντιπολιτευση;Ενημερωσε μας ομως πρωτα τι γυρευε ο εισαγγελεας με κλειδαρα στα σπιτια σου και μετα πες μας ποιανου ειναι τα εργα αν και ο κοσμος και ποιος τα κανει και ποιος τα τελειωνει και το ξερει και το βλεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/12 08:27

    Shmasia exei re pipi oti kati ginete,oti lefta gia erga uparxoun kai ta pernei!!!!! Ti mas les tora esu emeis ben sakoume pia, ante sto kalo kai kalo pasxa sto alepoxori.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/4/12 09:26

    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΟΠΙΠΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΛΑΣΕΣ; ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΤΟΠΙΠΗΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/12 17:59

    ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΊΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ!!!ΘΥΜΗΘΥΤΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΗ Κ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΟΥ 5-6% ΠΉΡΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/12 18:06

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ. "Ρίξασπις ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ δεν υπήρξε ποτέ γιατί και ήθος και αρχές έχει και όρκο έχει δώσει να φυλάει θερμοπύλες. Ρίξασπις όμως είναι εκείνος που ενώ συντάχθηκε σε κοινό αγώνα, απεμπόλησε την παραταξή του για τα λάφυρα και την προσωπικό του όφελος της εξουσίας. Είναι εκείνος που πούλησε γνωστούς και κολλητούς για να φέρει στην εξουσία, αυτούς που έβριζε και είχε εχθρούς του. Είναι εκείνος που άλλα έλεγε χθές στο λαό της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και τ΄ αντίθετα πράττει σήμερα. Είναι εκείνος που έχει αφήσει έρμαιο τον τόπο και ξενοτραβιέται κάνοντας επίδειξη των ταξιδιών του στο εξωτερικό. ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΓΙΑΤΊ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ "ΡΙΞΑΣΠΙΣ"(ΠΡΟΔΟΤΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/12 18:45

    O Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σοφράς (έτσι του αρέσει συνήθως να υπογράφει και θα σας εξηγήσω στο τέλος γιατί), ο οποίος ήταν Δήμαρχος επί 4 χρόνια ,ελάχιστες φορές πέρασε την έξοδο προς το Πέραμα. Κλεισμένος στο γραφείο του νόμιζε ότι στέλνοντας ένα έγραφο σε ένα Υπουργείο θα του έστελναν χρήματα. Είχε την θεωρία , αυτά έμαθε στην αεροπορία, ότι η γραφιοκρατία των εγράφων θα έφερνε αποτελέσματα. Είχε δίκαιο δεν ήξερε από ποολιτική, δεν ήξερε να διεκδικεί, δεν ήξερε και δεν έμαθε να παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό και να τρίζει το τηλέφωνο, δεν ήξερε να αντιδρά βίαια όταν θίγονται τα συμφέροντα του τόπου. Είχε δίκαιο γιατί νόμιζε ότι πολιτική είναι ίδιο με την αεροπρία. Πανικόβλητος τώρα βλέπει τον Τσαβαρή να δικδικεί με απαιτήσεις και πολλές φορές με φωνές. Πανικόβλητος βλέπει τον Τσαβαρή να τρέχει από υπουργείο σε Υπουργείο μέρα νύχτα, πανικόβλητος βλέπει τον Τσαβαρή σε ένα χρόνο να έχει γυρίσει Ευρώπη και Αμερική και να έχει κάνει γνωστό το όνομα της Σαλαμίνας και της ιστορίας της σε όλο τον κόσμο. Πανικόβλητος βλέπει ότι όπως πάει ο Τσαβαρής δεν θα αποχωρισθεί την Δημαρχία και στο σημείο αυτό χάνει την ψυχραιμία του. Βγάζει ανακοινώσεις η μία μετά την άλλη , νομίζοντας ότι όσο εμφανίζεται στα blogs, τόσο γίνεται πιστευτός. Δεν μπορεί να καταλάβει , γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική του "οριμότητα" ότι όσο παρουσιάζει το ΄΄ασπρο μαύρο και το αντίθετο, τόσο καθημερινά διασύρεται. ποιον προσπαθεί να πείσει ο κ. Σοφράς; Πότε θα μας μιλήσει για την πολιτική του ανικανότητα όταν από το 2009 σταμάτάτησε την υπερχρεωμένη αποχέτευση για να μην ξεχνιόμαστε) γιατί δεν ήταν πολιτικά ικανός να διεκδικήσει τα χρήματα για την αποχέτευση που αυτός ευθύνεται για αυτό; Μήπως όταν έφυγε από Δήμαρχος είχε έτοιμη καμμία επιταγή 8 εκατομμύρια ευρώ και πήγε να εισπράξει ο Τσαβαρής το 2011 που έγινε Δήμαρχος. Γιατί σε λίγο ο πολιτικά ανίκανος αυτό θα μας πει, όΤι αυτός έδωσε εντολή το 2009 να εισπράξειο ο Τσαβαρής 8 εκατομύρια το 2012.
    Με λόγια και με λάσπη δεν ξανάγινε κανένας Δήμαρχος. Ο λαός κρίνει και συγκρίνει. Και η επόμενη ετυμηγορία του θα είναι πολιτική ταφόπλακα για τον κ. Σοφρά, τον οποίο ο λαός της Σαλαμίνας του έδωσε μία ευκαιρία να αποκτήσει πολιτική εμπειρία , ο λαός της Σαλαμίνας έστω και αργά του έδωσε την ευκαιρία να πάει στο πολιτικό σχολείο. Δυστυχώς ο κ. Σοφράς αποδείχτηκε ανεπαρκής μαθητής. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να μάθει ούτε το αλφάβητο. Ο λαός της Σαλαμίνας άλλη ευκαιρεία δεν θα του δώσει. Χάνεις τις ώρες σου κ. Σοφρά με τις ανεπαρκείς ανακοινώσεις σου.
    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνεργος πολίτης2/4/12 18:50

    Καλά μου Τσαβαρόσκυλα, γιατί λυσσάτε έτσι και βγάλει ανακοίνωση ο Σοφράς;
    Απ’ την μια λέτε πως δεν ξαναβγαίνει κι απ’ την άλλη, λυσσάτε να τον λασπώσετε.
    Να σας πω εγώ, γιατί με τις παρούσες συνθήκες, νιώθετε την ανάσα του Σοφρά στον σβέρκο σας και σας φεύγει το κάτουρο παλιό Κατίνες.
    Αλλά για να τελειώνουμε εγώ δεν βάζω υπογραφεί το ποιος θα γίνει το ’14 δήμαρχος, σας βάζω όμως για το ποιος ΔΕΝ θα γίνει.
    Γι ‘αυτό βγείτε ρε μια βόλτα στα καφενεία της Κούλουρης και θα καταλάβετε απ’ την πρώτη μέρα ποιος ΔΕΝ ξαναβγαίνει.
    Άνεργος πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/4/12 19:28

    Ξέχασα να εξηγήσω γιατί ο κ. Σοφράς υπογράφει συνήθως ως υποψήφιος Δήμαρχος. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις : Πρώτον γιατί απλά αγαπητοί μου φίλοι ποτέ δεν κατάλαβε ότι έγινε Δήμαρχος και δεύτερον δεν θέλει να έχει σχέση με την πιο αποτυχημένη τετραετία Δημάρχου στο νησί. Όσον αφορά για το κσμητικό επίθετο τρσαβαρόσκυλα , για όσους στηρίζουν τον Τσαβαρή , θα κάνετε ακόμη πολλά και θα πείτε ακόμη περισσότερα όσο βλέπετε ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια σας θα κλονίζεται, κάτω πό την ανυπαρξία των επιχειρημάτων σας
    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/4/12 19:44

    Σπύρο προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/4/12 20:03

    Ευτελείς, μικροπρεπείς δικαιολογίες που προέρχονται από την πολιτική της μικροκατινίτσας είναι γνωστό πως ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ. Όμως η σημασία του ΡΙΞΑΣΠΙΣ δεν ερμηνεύτηκε, αφού είναι όρος που σας ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ. Οι αναφορές σε γεγονότα του μπορεί η δεν μπορεί δεν κρίνουν ούτε την ικανότητα ενός δημάρχου, ούτε το ήθος του. Πέντε σχάρες 2.100.000 ευρώ, φημίζεται ως έργο υψίστης σημασίας, ενώ πρέπει να κριθεί ως έργο μείζονος λεηλασίας. Όλα τα έργα απ' ευθείας ανάθεση, μόνο αήθη χαρακτηρίζονται και ντροπή για το λαό της ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ. Όσο για τους εργολάβους και τους μηχανικούς, αμνησία κρύπτουσα τα συμφέρονται είναι. Όσο και να προσπαθείτε ο κύβος ερρίφθη και η ΚΟΥΛΟΥΡΗ αποφάσισε: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΦΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/4/12 20:28

    Εγώ δεν ξέρω αν θα ψηφίσω Σπύρο / Ρούλα ή κάποιον άλλο αυτό που ξέρω ότι δεν θα ψηφίσω τον μπάρμπα μου τον ψεύτη τον Τσαβαρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/4/12 20:50

    Tα όνειρα κοστίζουν ακριβά, τα πιο πολλά πάνε χαμένα. Τραγούδι αφιερωμένο στον σχοιλιαστή που θέλει Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές τον Σπύρο Σοφρά. Φαίνεται΄ότι κύριο χαρακτηριστικό του κ. Σοφρά και των συν αυτώ είναι ότι κοιμούνται πάρα πολύ με αποτέλεσμα να βλέπουν πολλά όνειρα

    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/4/12 20:58

    Μπορεί κάποιος να πει στο ζώο με το "ρίξασπις" ότι είναι "ρίψασπις"; Κάνουμε αναλύσεις και τα ελληνικά μας είναι τραγωδία - και παίρνεις και τον Σοφρά στο λαιμό σου ανελλήνιστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος2/4/12 22:33

    Στην Ευρώπη, στην Κύπρο και στο AMERICA γιατί πηγαίνει;
    Για ψάξτο λιγάκι και θα καταλάβεις.
    Κι αν δεν καταλάβεις, θα φανερωθεί από μόνο του σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/4/12 00:19

    Αφιερωμένο στον ανώνυμο εκπροσώπο της δημοτικής αρχής,που υπογράφει «Καληνύχτα κ. Σοφρά » και τους συν αυτόν.

    Σχόλιο στα δικά τους σχόλια, στο δικό τους φραστικό μπαξέ.
    Ένα μπαξέ που τον πνίγουνε τα ζιζάνια της απρέπειας, του θράσους και της ματαιοδοξίας…
    Γεμάτο με τα λισβερισοπουστριλίκια τους και τις άναρθρες, τις ανάγωγες, τις αγράμματες… κραυγές τους.
    Αξεσουάρ εξυπνακισμού στο κουστούμι της μόνιμης μικρότητάς τους.
    Σ’ ένα κόσμο που μόνο αυτόν καταλαβαίνουνε…
    Άλλος κόσμος γι’ αυτούς δεν υπάρχει…
    Σ ’αυτόν τον «όμορφο & ανώνυμο κόσμο» που «χτίσανε» αυτοί…
    Οι έτσι και οι γιουβέτσι, οι καταφερτζήδες…
    Οι επί παντός του επιστητού γνώστες, οι κόβω-ράφτες και αεροπουλητάδες!
    Τι παραπάνω να σας πω….
    Μια σκέτη «Χαβούζα με βοθρολύματα, έχετε καταντήσει τα blogs, ένα τόπο, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω σας και που μολύνει ολόκληρη τη μπλογκόσφαιρα».
    Κι αυτός είναι o δικός σας δικτυακός τόπος, η δικιά σας γωνιά, η χαβούζα ….
    του δήθεν και του «κάπως έτσι » … των μεσαζόντων, των νταβατζοδιαπλεκόμενων, των μιζοφακελαδόρων, των αρπαχτολιγδοπολιτικάντηδων, και των κουλτουριάρηδων του κώλου!
    Ο τόπος του τζάμπα μάγκα …
    Ο κόσμος του «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ»….
    Ο ΕΓΩ που με την ανωνυμία μου σας γράφω εκεί που δεν πιάνει το μελάνι!
    Έλεος πιά.
    Λ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/4/12 07:04

    Διαβάζω τον ανώνυμο σχολιαστή ο οποίος μας προτρέπει να σκεφτούμε τι κρύβεται πίσω από τα ταξίδια του Τσαβαρή σε Αμερική και Ευρώπη. Να βάλουμε λέει να δουλέψει η φανττασία μας. ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ , όπως λέει και ο κ. Σοφράς αγαπαητέ ανώνυμε υποστηρικτή του κ. Σοφρά. Είναι λογικό να σας φαίνεται περίεργο αφού ποτέ στην ιστορία του νησιού Δήμαρχος δεν πέρασε τα σύνορα της χώρας μας. Αφού τα δρομολόγια προς Υπουργεία ήταν ελάχιστα, αφού την δοξασμένη ιστορία του νησιού μας με παγκόσμια εμβέλεια την είχατε στα μουχλιασμένα ντουλάπια της ιστορίας. Αντί λοιπόν να βρεθείτε και εσείς μαζί σε αυτή την επανάσταση της εποικοινωνίας του Δημάρχου για το καλό του νησιού, αντί και εσείς με τον καλό σας λόγο να είστε μαζί στο τρένο ανάδειξης της ιστορίας του νησιού, προτιμάτε ΄την μικρόψυχη πολιτική και την απομόνωση σας. Το ίδιο έκανε και κάνει ο κ. Σοφράς αλλά και και η Νάννου, όταν δεν ψήφισανν την αδελφοποίηση των πόλεων για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Έμειναν και τότε τελείως μόνοι και πήραν την απάντηση από τις ομόφωνες αποοφάσεις όλων των Δημοτικιών Συμβουλίων των 23 πόλεων. Δυστυχώς η πολιτική τους ανικανότητα και μικροψυχία δεν τους αφήνει να αποφασίζουν ακόμη σε μεγάλα και ιστορικά γεγονότα για το καλό του νησιού. Τους άρεσε πάντοτε η απομόνωση , κλεισμένη στη Σαλαμίνα και πο΄τε - πότε μέχρι το Αλεποχώρι. Δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν , δεν κατάλαβαν και δεν καταλαβαίνουν τα μεγάλα κέρδη αυτών των ταξιδιών. Που να καταλάβουν οι ανιστόρητοι την σημασία που είχε όταν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας βρέθηκε επίσημος προσκεκλημένοις στην εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αμερική; Που να καταλάβουν οι μικρόψυχοι, σε ένα σύνολο επιφανών ομιλητών σε μία μεγάλη συγκέντρωση της ομογένειας, ότι πρώτος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ο οποίος μίλησε για την Ναυμαχία . Που να καταλάβουν οι αγράματοι ιστορικά τις ππροσπάθειες ενός Δημάρχου που προσπαθεί να βγάλει από την μούχλα το παγκόσμια εμβέλειας ιστορικό νεγονός του νησιού μας, που οι προοκάτοχοι του το είχαν θάψει στα αζήτητα της ιστορίας. Είστε οι μόνοι που δεν βλέπετε , τυφλωμένοι από την πολιτική ανεπάρκειά σας, το μίσος σας και την μικροψυχία σας. Δεν σας χρειαζόμαστε σε αυτή την προσπάθεια όπως είσαστε, δεν αξίζετε να είστε με αυτό το σκεπτικό στο τρένο της ιστορίας. Εξ άλλου αυτό το τρένο είναι γεμάτο με τον κόσμο της Σαλαμίνας που θέλει και διψά αυτό το νησί να φύγει από την μιζέρια και θα φύγει. Καθείστε μόνοι σας όπως είσαστανν όλα τα χρόνια.
    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/4/12 11:28

    Μη ξεχνάτε ότι την ευθύνη για την ναυμαχία την είχε πάντοτε το Αμπελάκι.
    Ο δήμος Σαλαμίνας ήταν πάντα προσκεκλημένος!!!
    Πείτε και μια αλήθεια ρε παπαγάλοι.
    Ας είναι καλά ο "Καλλικράτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/4/12 12:20

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΒΛΑΚΑ 2/4/12 22:33 ΝΑ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; ΟΡΘΩΣ ΛΕΣ ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ Η ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ, ΟΜΩΣ ΠΑΠΑΒΛΑΚΑ ΡΙΞΑΣΠΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ, ΤΟΥ ΡΗΞΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΚΑΝΕ ΜΟΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/4/12 12:21

    Στον …Καληνύχτα κ. Σοφρά 3/4/12 07:04
    Είναι αλήθεια τέτοια η σπουδή σου να δικαιολογηθείς, είναι τόσο μεγάλο το μένος σου κατά του Σοφρά, ώστε να αντιδράς σπαστικά και χωρίς να απαντάς στο απλό ερώτημα που σε έβαλε ο αγαπητός σου (Σύ είπας), ανώνυμος σχολιαστής ώστε να κάνεις τόσα απρόσεχτα, επιπόλαια, φραστικά και ορθογραφικά λάθη, εκτός κι αν είσαι δυσλεξικός [Διάβασε τι γράφεις : φανττασία, αγαπαητέ, εποικοινωνίας, ψήφισανν, αποοφάσεις, Δημοτικιών , πο΄τε , προσκεκλημένοις, είσαστανν , ππροσπάθειες, νεγονός, οι προοκάτοχοι, Καθείστε, οι αγράματοι].
    Αλλά έτσι κάνεις πάντα, Να πετάς την μπάλα στην εξέδρα.
    Απλά θα σου βάλω το απλό ερώτημα … κύριε εκπρόσωπε (αν και πιστεύω ότι είσαι ο ίδιος).

    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας (κι όχι το πρόσωπο) για όλους τους λόγους που εσύ αναφέρεις τιμήθηκε στην εκδήλωση της 25ης Μαρτίου στην Νέα Υόρκη και μπράβο του….. τα δύο κολαούζα που τον συνόδευαν, ο δημοσιογράφος και ο πρώην ναύαρχος για ποιον λόφο τιμήθηκαν και φόρεσαν τις λευκές κορδέλες; Με ποια ιδιότητα παρέλασαν στο πλάι του;
    « Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη !!»
    Πλάκα με κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/4/12 17:17

    Στον πιο πάνω ανώνυμο σχολιαστή ο οποίος με είπε αγράμματο διότι δεν σπαταλώ τον χρόνο να διορθώνω αυτά που γράφω να επαναλάβω ότι όλοι κάνουν τα ίδια λάθη αφού και ο ίδιος γράφει"για ποιο λόφο" και νοεί για ποιο λόγο τιμήθηκαν τα κολαούζα που είχε μαζί του και νοεί τον π. Αρχηγό Ναυτικού και τον Δημοσιογράφο.
    Για ποιο επίπεδο φραστικό και πολιτικό μπορούμε να μιλάμε όταν ο αρχηγός Ναυτικός , ο δικός μας άνθρωπος που τίμησε το νησί μας αποκαλείαται κολαούζος. Κασλύτερη κίνηση από αυτήν του Δημάρχου Σαλαμίνας να πάρει μαζί του τον μέχρι χθες αρχηγό Ναυτικού δεν υπήρχε. Δείχνει την σοβαρότητα που αυτός ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει τα μεγάλα γεγονότα του τόπου. Όσον αφορά τον Μίμη Ροκίδη , διότι είναι ο δεύτερος που υπονοείς, είναι η αρχαιότερη και έγκυρη εφημερίδα του νησιού. Όσο και να προσπαθείτε δεν θα βρείτε κάτι το μεμπτό , συνεχώς θα πετάτε λάσπη και επειδή λάσπη πετάτε συνέχεια και βρίζετε, είναι σίγουρο ότι κανένας πλέον δεν σας παίρνει σοβαρά.
    ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Κ. ΣΟΦΡΑΣ
    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/4/12 17:32

    Σπύρο μην τον λυπάσαι, συνέχισε έτσι βγάζε του τα άπλυτα κάθε βδομάδα και μόνο που ανοίγει το λαπτόπι του και βλέπει την φάτσα σου πίνει δυο-δυο τα λαξοτανιλ ξέσκισε τον ξέρω γω τι σου λέω
    Στο τέλος θα μπαίνει στο δημαρχείο κι αντί να παραγγέλνει καφεδιά θα παραγγέλνει λεξοφραπεδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/4/12 19:13

    Δεν σε είπα αγράμματο εμπαθή σε χαρακτήρισα, απρόσεκτο και επιπόλαιο σε αποκάλεσα, κι είχα δίκαιο ότι πετάς την μπάλα στην κερκίδα.
    To ερώτημα παραμένει
    Τα δύο κολαούζα που τον συνόδευαν, ο δημοσιογράφος και ο πρώην ναύαρχος
    1. Για ποιον λόφο τιμήθηκαν και φόρεσαν τις λευκές κορδέλες;
    2. Με ποια ιδιότητα παρέλασαν στο πλάι του;
    όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/4/12 19:18

    Γι'αυτούς που δεν γνωρίζουν σχετικά με την εφημερίδα "Σαλαμίνα".
    Η εφημερίδα ήταν γέννημα θρέμμα του αείμνηστου Παϊζη,και ο "μιμάκος" ήταν απλώς συνεργάτης,κάτι σαν τον κ. Μαγιάτη Γ.σήμερα.
    'Οταν πέθανε ο Παϊζης οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να πουλήσουν τα δικαιώματα της εφημερίδας στον κ.Ροκίδη.
    Αυτός τους έδινε ένα ευτελές ποσόν,κάτι σαν ελευμοσύνη,και φυσικά αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν το όνομα, τους συνδρομητές και τα αρχεία της εφημερίδας.
    ...και μια ωραία πρωϊα ξαναβγαίνει η "Σαλαμίνα" αλλά με την προσθήκη "νέα".
    Με τα ίδια αρχεία ,τους ίδιους συνδρομητές κ.τ.λ.
    Μήπως "μιμάκο","πρύτανη" της δημοσιογραφίας(ποιός μαλάκας σε βάπτισε έτσι),ήρθε η ώρα να πεις την αλήθεια;
    Με ποιό τρόπο έβαλες τα αρχεία και τους συνδρομητές στο χέρι;
    Αφού την πήρες νόμιμα όπως λες την εφημερίδα, γιατί έβαλες την προσθήκη "Νέα";
    'Ελα τώρα στα γεράματα κάνε την εξομολόγησή σου μπας και σώσεις την ψυχή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/4/12 19:28

    Ο Βασιλης Μπουτσης που σας φιλοξένησε στην Αμερική ήταν για χρόνια εκλεγμένος σύμβουλος στο Αιαντειο πριν φύγει, του είπατε τι έχετε κάνει στους συντοπίτες του;

    Πολύ αμφιβάλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/4/12 14:28

    Καλλα ρε κουτοπιπι δεν ήξερες δε ρώταγες παλλι που.....α θα σε κάνει στο συμβουλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/4/12 15:03

    Έλα ρε μεγαλεεεε, κάνετε και προαναγγελία αποτελέσματος του συμβουλίου τωρα, ποιος είσαι ρε τύπε ο ροκυ μπαλμποα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/4/12 02:40

    όχιμωρη κολ....ρυπα Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΟΝΙΣ είμαι από τον ΜΠΙΛΛΥ .και σαςγραφω ολλους στα φρύδιαμου.Α!καλλο εεεεεε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.