Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Σεπ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013 ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», οργανώνει και εφέτος τον «Πολιτιστικό Οκτώβρη» του, από 13 μέχρι και 30 Οκτωβρίου, στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.
Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω Οργανισμός δεν στηρίζεται οικονομικά από την Πολιτεία ή ιδιώτες, καταφέρνει και αυτή τη χρονιά να μας εντυπωσιάσει με είκοσι-δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν Θέατρο, Μουσική, Χορό, Βιβλίο και Εικαστικά.
Η έναρξη θα γίνει, όπως πάντα, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σαλαμίνας, υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Χρόνη Μιχαλάκη, εκτελώντας μεγάλα έργα συνθετών από όλον τον κόσμο. Στην συνέχεια,  το Θέατρο της Κούλουρης, θα παρουσιάσει το επίκαιρο θεατρικό δράμα του Ντίνου Κουμπάτη «Νύχτες του Μαουτχάουζεν» με την απαράμιλλη ερμηνεία της Χριστίνας Μανδέκη και συμπρωταγωνίστρια την Σούζη Φωτίου.
Ένα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού, Επαγγελματικού και Παιδικού Θεάτρου θα ακολουθήσει, δίνοντας την σκυτάλη σε δύο χορωδίες από την Λάρισσα και αυτήν του «Πρωτόκλητου» υπό την διεύθυνση της χωράρχου Θεώνης Μούλτου, η οποία θα διευθύνει και την παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Ηλιάδη».  Χοροί σύγχρονοι και κλασσικοί από όλον τον κόσμο, θα διαδεχθούν ελληνικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, δίπλα σε βραδιές δημοτικού τραγουδιού από το συγκρότημα του Παναγιώτη Σδούκου.
Μια νύχτα «Νύχτα γεμάτη Ποίηση, νύχτα γεμάτη μάγεια…» θα φέρει κοντά στο κοινό γνωστούς νεοέλληνες ποιητές, μία άλλη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους βάρδους της Λογοτεχνίας μας Νίκο Καζαντζάκη και Οδυσσέα Ελύτη, άλλη μία σε παρουσιάσεις Βιβλίων (νέες κυκλοφορίες), αλλά και στον Γρηγόρη Λαμπράκη για τα πενήντα χρόνια από τον θάνατό του.
Επιπροσθέτως, θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου, δίπλα σε μίαν άλλη βραδιά σολιστών μουσικής και παράλληλα με μία άλλη κλασσικού τραγουδιού και μίας έντεχνου τραγουδιού από τον Γιάννη Σαρρή.
Τέλος, θα υλοποιηθεί και η τελετή βράβευσης Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συμβάλλει στη πολιτιστική ανάπτυξη των Δήμων τους.
Το σύνολο των εκδηλώσεων και οι παράγοντες θα ανακοινωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την πραγματοποίηση του «Πολιτιστικού Οκτώβρη», συνεργάζονται ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Ζαλώνη – ’Ξάστερον», τα Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, κ.ά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.