Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Σεπ 2013

Ημερίδα: Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας. Πρέπει η δεν πρέπει να γίνει; Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, Αίθουσα Μπόγρη, 10.30 το πρωί.

Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον τρόπο ανάπτυξης των πόλεων, διαμόρφωσαν καθοριστικά τον αστικό ιστό και τη καθημερινότητα των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων.
Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας, αγγίζει το μέλλον του νησιού και οι επιπτώσεις επηρεάζουν την Οικιστική εξέλιξη, το Περιβάλλον και τη Τοπική Οικονομία οδηγώντας σε διαφορετικές επιλογές κατοίκους και επισκέπτες.
Ο προβληματισμός για τη ζεύξη, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο διάλογο για τη μελλοντική εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής,
Η Ζεύξη της Σαλαμίνας είναι σημαντικό βήμα στην επόμενη μέρα του νησιού και έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα με διαφορετικές θέσεις για το αν πρέπει η δεν πρέπει να γίνει ;
Αυτό το σημαντικό ερώτημα υπήρξε η αφορμή της Ημερίδας που διοργανώνουν το ECOCITY και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, με τίτλο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας, που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, Αίθουσα Μπόγρη, 10.30 το πρωί.
Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πρόγραμμα των δράσεων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14 και έχει προσανατολισμό στη ποιοτική προσέγγιση των συνθηκών μετακίνησης της Σαλαμίνας.
Στην ημερίδα συντονιστής έχει οριστεί ο Αντιπρόεδρος του ECOCITY κ. Γιάννης Κουμαντάκης, Ομ. Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχουν προσκληθεί ως ομιλητές  οι :
·         Θάνος Βλαστός, Συγκοινωνιολόγος, καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ECOCITY
·         Πάνος Παπαδάκος, Συγκοινωνιολόγος, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. ECOCITY
·         Δημήτρης Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων
·         Ιωάννης Καρνέσης, Προϊστάμενος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
·         Μάρκος Ακύλας, Βιολόγος, Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ
·         Σπύρος Παπαισιδώρου, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας
·         Γιώργος Νάθενας, Μαθηματικός Συγκοινωνιολόγος Αν. Υπεύθυνος Τμήματος Ρ.Σ.Α.  Οργανισμού Αθήνας
Επίσης, στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί για τοποθέτηση ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσάβαρης και ο Δήμαρχος Περάματος κ. Παντελής Ζουμπούλης.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, προβλέπεται να υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο.
Στην υλοποίηση της Ημερίδας, εκτός των συνδιοργανωτών ECOCITY και ΠΕΡΙΒΟΣ, συνεργάζονται η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου, της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Σύλλογος Μηχανικών Νήσου Σαλαμίνας
Ο Αντιπρόεδρος του ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης δήλωσε για την Ημερίδα, «η εκδήλωση για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας δείχνει έμπρακτα τη βούληση του ECOCITY για την εξέταση και ανάπτυξη διαλόγου για κρίσιμα τοπικά θέματα που σχετίζονται την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη. Το ECOCITY με την Εκστρατεία ECOMOBILITY έχει δίνει έμφαση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με προσανατολισμό τις λύσεις που εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία και διευκολύνουν την εξέλιξη και το όραμα για την πόλη που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές»
Ο Πρόεδρος του Πέριβος, Μάρκος Ακύλας τόνισε «Τις τελευταίες δεκαετίες η Σαλαμίνα βιώνει μια εντονότατη μεταβολή  και υποβάθμιση  των ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών της συνθηκών. Βασική αιτία αυτών, η άναρχη, χωρίς σχεδιασμό και κυρίως, χωρίς όραμα και πρόβλεψη για το μέλλον "ανάπτυξη". Ο ΠΕΡΙΒΟΣ παρεμβαίνει ενημερώνοντας, σε πρώτη φάση, για ένα τόσο ζωτικό θέμα  ώστε ο κάθε Σαλαμίνιος να μπορεί να φανταστεί πως μπορεί ή πως θα ήθελε να είναι η Σαλαμίνα του αύριο».
Η συμμετοχή του κοινού στην Εσπερίδα είναι ελεύθερη με την εγγραφή πριν την έναρξη στη Γραμματεία της Ημερίδας.
Πληροφορίες,
ECOCITY: Σοφία Κατσίκη
Γραμματεία Ημερίδας: Μαίρη Κανάκη 6977197473
Email : Perivos@yahoo.gr

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/9/13 08:05

    232 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/13 09:25

    ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΠΕΝΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ , ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/9/13 11:49

    Ο ναύαρχος-έκπληξη

    Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτη στην θέση του ΥΦΕΘΑ.Ο Ελευσινιώτης δεν είχε εκδηλώσει “ανησυχίες” για να μπει στη πολιτική.Μπήκε με “σπρώξιμο” από το Βενιζέλο σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και σε μια κυβέρνηση που ρισκάρει πάρα πολλά.Η επιτυχία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο και η αποτυχία θα οδηγήσει σε τέτοια παταγώδη πτώση που θα σημαδέψει όσους συμμετέχουν σ΄ αυτή.

    Η σχέση Βενιζέλου-Ελευσινιώτη “χτίστηκε” κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΝ ,όπου κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Ο Ελευσινιώτης ήταν ο Α/ΓΕΝ που υπέγραψε για τη παραλαβή του υποβρυχίου και αυτό “έλυσε” τα χέρια του Βενιζέλου. Αυτό που δεν έλυσε βέβαια είναι το θέμα των ναυπηγείων και των υπολοίπνων τριών υποβρυχίων βέβαια,αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίαρχα ο Βενιζέλος.

    Ο Ελευσινιώτης είχε περάσει δύσκολες στιγμές σαν Α/ΓΕΝ,για θέματα…life style.Πρώτα η θητεία γόνου γνωστής πλούσιας οικογένειας και μετά το γαμήλιο πάρτι Πατίτσα-Χρουσαλά στο Αβέρωφ.

    newsit /onalert.gr

    22.06.21012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/9/13 01:00

    Στις 28 Οκτωβρίου που θα κάνει εμφάνιση με τους πρώτους που τον πλαισιώνουν ελάτε να τα πούμε για αυτά που γράφετε! Η μάλλον για τις μαλακιες που γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/13 18:29

      Φίλε μου πες μου που πονταρεις για τον υφυπ ότι έχει τύχη στις εκλογές? Ποιος μηχανισμός θα τον στηρίξει ? Τι έκανε για την Σαλαμίνα το διάστημα που βρέθηκε σε αυτό το αξίωμα ? Εκτός από τρεις μεταθέσεις τίποτα άλλο ,εντολή ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα αυτή καταλαβαίνεις τι τύχη έχει

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/9/13 04:22

    ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2013 . 2500 ΧΟΥΝΤΟΜΑΛΑΚΙΕΣ και μια η βράβευση του Μαριδάκη 2501

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/9/13 07:50

    231 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/9/13 20:40

    ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ http://www.koutipandoras.gr/43716/k%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%83.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/10/13 10:01

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
    ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΠΥΡΟ ΣΟΦΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/10/13 11:38

    Ο ΣΟΦΡΑς ειναι αυτός που μας φόρτωσε τον νταμαρα στην πλάτη και ο. Τσαβ που έκλεινε την Φανερωμένη ξαπλωνοντας στον δρόμο του έδωσε κ ότι είχε απομείνει ...ο σοφρας αν κατέβει θα έχει την τύχη ενός πρώην δημάρχου ξέρεις εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/10/13 12:16

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/10/13 18:11

    Ο κύριος Σοφράς υπήρξε έντιμος,δουλευταράς,ηθικός,οραματίστηκε και έπραξε τόσα σε 4 χρόνια όσα κάποιοι άλλοι δεν έκαναν για πολλές 4ετίες. Δικαιούται ως αξιοπρεπής πολιτικός άνδρας αλλά και επιβάλλεται να είναι ,όπως και θα είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στις εκλογές το 2014.Εμείς οι υποστηρικτές σου θα είμαστε πάντα δίπλα σου σ'αυτον τον αγώνα.ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΠΥΡΟ ΣΟΦΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/10/13 18:18

    Ρε Μηνά 11:38γιατί ασχολείσε με το ΣΟΦΡΆ,και δεν κοιτας τον Τσαβες που εχει καταντήσει ψυχοπαθή τη Ρούλα.Αμαρτία ,δεν τη λυπάσε την καημενη που την εχετε καταντήσει βλογιοκομένη για να κάνετε εσίς τα παιχνιδάκια εξουσίας που επιθυμείτε;Δεν θα γίνεις δήμαρχος όσους χαραμοφάηδες και να πληρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1/10/13 23:49


    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ????

    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Η ΡΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ?

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!
    ΜΑΖΕΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΠΙΝΙΑΡΗ..

    ΕΠΕΤΕ ΣΙΝΕΧΙΑ....

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1/10/13 23:49

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ????

    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Η ΡΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ?

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!
    ΜΑΖΕΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΠΙΝΙΑΡΗ..

    ΕΠΕΤΕ ΣΙΝΕΧΙΑ....

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος2/10/13 09:47

    ΡΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ
    ΤΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
    ΕΕΕΕΕ ΡΕ ΦΟΥΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.