Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Σεπ 2013

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ. Άλλαξαν τα πολιτικά… ειωθότα στο Δήμο Σαλαμίνας, με εισαγόμενα ήθη κι έθιμα, η πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων Πειραιά.

Όταν τα πολιτικά επιχειρήματα είναι ανίσχυρα ή καθίστανται ανίκανα πλέον, να πείσουν την κοινή γνώμη για την ορθότητα της σκέψης  ή το δίκαιο των επιλογών   και  κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν την   άποψή τους,  φιμώνοντας την πολιτική υγιή αντιπαράθεση, δια της οδού των προσωπικών μηνύσεων και αγωγών, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν ανοίξει οι πύλες της πολιτικής και ηθικής  κατάπτωσης.
Μια επίσκεψη στις αίθουσες αλλά και τους διαδρόμους των δικαστηρίων του  Πειραιά, θα μας κάνουν να αισθανθούμε μειωτικά. Μια συζήτηση με παράγοντες της δικαιοσύνης θα μας διαβεβαιώσει, ότι κατέχουμε τη θλιβερή εικόνα και τα πρωτεία ως δήμος, σε δικαστικές υποθέσεις με εμπλεκόμενους τους φορείς του δήμου. Εδώ γεννάται το ερώτημα, στους άλλους δήμους της περιφέρειά μας τι γίνεται; Αυτοί δεν έχουν αντιπαραθέσεις,  δεν έχουν διαφορετικές απόψεις,  πως συνδιαλέγονται,  δεν προκαλούνται,  και αν παρεκτρέπονται πως λύνουν τα προβλήματά τους,  δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια;  Μόνο εμείς οι Σαλαμίνιοι ανακαλύψαμε  την οδό της θέμιδας;.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει μια λαϊκή παροιμία και το κεφάλι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κ. Τσαβαρής, είναι αυτός που δίνει το ρυθμό, είναι αυτός που δίνει το παράδειγμα. Οι δικαστικές υποθέσεις-διενέξεις που καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλέκεται ο κ. Τσαβαρής  είναι αμέτρητες, είτε είναι ο ίδιος μηνυτής, είτε μηνυμένος, είτε απλός μάρτυρας. Έχει μηνύσει σχεδόν όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους και έχει μηνυθεί σχεδόν από όλους,  ων ουκ εστί αριθμός υποθέσεων μηνύσεων και αγωγών μαζί.
Την προηγούμενη δημοτική περίοδο που την ευθύνη του τόπου είχα εγώ, ο αριθμός των  υποθέσεων  που η επίλυσή τους οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα της μιας χειρός και όχι για προσωπικές υποθέσεις. Αυτό βεβαίως οφείλεται στην διαφορετική φιλοσοφία, που έχω όσον αφορά τη αντιμετώπιση  των πολιτικών διενέξεων. Θεωρώ πως  δικαστής για όλους μας είναι ο αδέκαστος λαός.
Ο δήμαρχος ενός τόπου σύμφωνα με το θεσμικό του ρόλο είναι επιφορτισμένος και αρμόδιος πέραν της καθημερινότητας, να ασχολείται πρωτίστως με την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων του δήμου του. Δυστυχώς σήμερα, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο, ο κ. Τσαβαρής να αδιαφορεί για τα θέματα του νησιού και των κατοίκων του και να ασχολείται με την επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων με μια μερίδα των πολιτικών του αντιπάλων, δια της μεθόδου  των ανακοινώσεων, των απαντήσεων, των ανταπαντήσεων και των κόντρα απαντήσεων, σε σημείο που η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων, να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.
 Η εικόνα που παρουσιάζει η πολιτική δραστηριότητα του τόπου, την τελευταία περίοδο, ίσως να είναι η χειρότερη στα χρονικά του τόπου, το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά και υπεύθυνος γι’ αυτό πρωτίστως είναι ο κ. Τσαβαρής. Δυστυχώς για μια άλλη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Για μια άλλη φορά αποδεικνύεται ως η αποτυχημένη επιλογή, για μια άλλη φορά αποδεικνύεται το παράδειγμα προς αποφυγήν.
Η πολιτική δεν θέλει ημίμετρα. Η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Τσαβαρή μας έχει πλέον πείσει ότι οι ελαχιστότατες “αλλαγές” που προωθεί, απορρέουν απόλυτα από “δεσμεύσεις και εξοφλήσεις προεκλογικών γραμματίων” και ξανά απ’ την αρχή.
Η Στρατηγική της παράταξής μου εκτός από την αναμόρφωση των δομών και της λειτουργίας δήμου που έτσι και αλλιώς χρειάζεται, για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει υγιής η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα μηδενίσει την πολιτική της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Οι μεταρρυθμίσεις, οι τομές και οι ριζοσπαστικές αλλαγές που χρειάζεται να επέλθουν, θα γίνουν χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Η ανάταξη πρέπει να σβήσει τη λέξη ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ως αντιμετώπιση επίλυσης των οιονδήποτε πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Οι συνδικαλιστικές πρακτικές, τα πολιτικά πυροτεχνήματα, η πολιτική ανομία και η πολιτική συναλλαγή, όπου εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, έχουν καταστήσει ατελέσφορο το εγχείρημα της επιτυχούς διοίκησης.
Ο δήμος μας  χρειάζεται επειγόντως αλλαγή  φιλοσοφίας, χρειάζεται λύσεις και τομές όχι ημίμετρα. Επιβάλλεται να διαγραφεί η λέξη ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ για να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση και εφαρμογή ενός προγράμματος που δεν θα ακουμπά σε συνδικαλιστικές εφαρμογές και πολιτικά κόστη. Οι δεσμεύσεις τρέφουν πολιτικούς πελάτες και αποτελούν τροχοπέδη στην πραγματική ανάπτυξη ενός τόπου, που στον ορίζοντά του χωρούν όλοι.
 
Σπύρος Σοφράς
υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/9/13 13:22

    Σπύρο άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο οι παράνομες πράξεις.
    Το κακούργημα που έχεις μπροστά σου είναι πολιτική αντιπαράθεση;
    Μην τρελαθούμε Πίπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/13 13:37

    σε συζητηση που ειχα με δικαστικο λειτουργο μου ειπε οτι η Σαλαμινα κατεχει τα πρωτεια σε μηνυσεις σε ολη την αττικη. το ξερετε αυτο που λεει "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα"; ετσι ειμαστε...να βγαλουμε ο ενασ το ματι του αλλου. γι αυτο και το νησι στο μονο που ειναι πρωτο ειναι στην κακομοιρια και στη κατινια... (βριστε τωρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/13 14:14

    Συμφωνο και συμπλιρονω, πουστια,ρουφιανια,ωχαδελφισμο,ψωρουπεριφανια,επιδειξιωμανια,και αμορφωσια
    και τωρα βριστε ακατασχετα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/13 15:59

    Περίμενε και θα δεις ποιός θα πάει για κακούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/9/13 16:17

    Σπυρο κλανει ο πεθαμενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/9/13 16:19

    Το φόβο του θα έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/9/13 16:19

    Γιαννάκη είσαι ο χειρότερος από όλους. Το είπε και ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος σου. Τόσο ξεδιαντροπιά δεν το περιμέναμε. Και μας το έπαιζες για παλικάρι τζιμάνι. Έτσι είναι μωρέ τα παλικάρια με μασέλες και με σάκχαρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/9/13 07:29

    253 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/9/13 09:23

    Γιαννάκη καμία άλλη ανέντιμη πράξη πότε θα κάνεις γιατί νιώθουμε στέρηση τώρα που μας καλοέμαθες στην διαπλοκή και στην λαμογιά. Έλα δείξε πόσο εκτιμάς τους Κουλουριώτες δημότες που ζητάς και ψήφο την ίδια στιγμή που τους στέλνεις στα δικαστήρια; Έτσι να σε μάθει ο κόσμος ότι τα Σαλαμίνια είναι η βιτρίνα για να νιώθεις ότι εξιλεώνεσαι από τις επιθετικές σου διαθέσεις εναντίον των δημοτών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/9/13 10:37

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ. ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΙΣΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/9/13 10:45

    ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ..ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ.
    ΨΑΞΕ,ΚΟΙΤΑ,ΡΩΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/9/13 15:14

    Αν βασιστούμε στο παρελθόν ειναι οοοολοι ακατάλληλοι. Βρες μου εσύ έναν καλό .μεταξύ των τυφλών ξέρεις ποιος επικρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/9/13 15:19

    Πρεπει και εμεις οι πολιτες να ελεγχουμε την εξουσια και να μη δινουμε λευκη επιταγη σε κανενα.
    Πρεπει να ξερουμε οτι η εξουσια φθείρει και οτι η ασυδοσια μπορει να κολασει και αγιο.
    Για το σημερινο δε το συζητάω, ειναι ο χειροτερος ολων των εποχων, ο εξαποδω μεταμορφωμενος σε δημαρχο. Θα στρωσει μονο στη στενη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/9/13 15:31

    15:14 Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξιζουν. Όπως στην κεντρική κυβέρνηση τους αφήσαμε να αλωνίζουν και τα κάνανε σκατά, έτσι και στην αυτοδιοίκηση, ψηφίζαμε κάθε τέσσερα χρόνια με βάση φιλίες και συγγένειες, και μετά πηγαίναμε για ύπνο.
    Αν τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους και από το άγιο όρος να έρθουν, θα γίνουνε Εφραίμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/9/13 20:06

    μια ερωτηση προς ολους... Συνηθως τον τομεα των οικονομικων σε εναν οργανισμο τον αναλαμβανει καποιος που ειναι τουλαχιστον οικονομολογος ετσι ωστε να μπορει να ελεγχει τους υφισταμενους του και να μην υπογραφει κουτουρου. Στο δημο μας...τι συμβαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος15/9/13 00:37

    Στο δήμος μας οικονομολόγος είναι αυτός που τα οικονομάει και όχι αυτός που έχει σπουδάσει οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/9/13 07:44

    252 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16/9/13 08:18

    251 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/9/13 00:49

    Από δικαστήρια ξέρει ο Πίπης γιατί είναι κατηγορούμενος μαζί με τον Λαλάκη και τον Λιαροκάπη για την αποχέτευση.Στη συνέχεια θα είναι υποψήφιος και ο νυν δήμαρχος για την απευθείας ανάθεση των 7.000.000€ για την αποχέτευση Σαλαμίνος.Οπότε Πίπη στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/9/13 08:01

    250 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος17/9/13 17:50

    στον 00:49 κρεμασμενος εισαι εσυκαι ολο σου το σοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος18/9/13 07:38

    249 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.