Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Σεπ 2013

Εκλογές ΟΤΑ: Μπόνους σε δήμαρχο, περιφερειάρχη οι έδρες των μικρών συνδυασμών


Με μπόνους στο δήμαρχο (και τον περιφερειάρχη) τις έδρες των συνδυασμών που δεν θα ξεπεράσουν του όριο του 5% επιχειρεί η κυβέρνηση να διασκεδάσει τις (εύλογες) ανησυχίες για ακυβερνησία στους ΟΤΑ λόγω του εκλογικού συστήματος του ενιαίους ψηφοδελτίου που προτείνει.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το έθνος, ο εκλεγείς δήμαρχος θα λαμβάνει και τις έδρες των συνδυασμών που δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο του 5%, προκειμένου να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.  Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί θα εκλέγονται με απλή αναλογική, άρα ο αριθμός των εδρών των μικρών συνδυασμών θα είναι σημαντικός.
Ωστόσο, αυτοδιοικητικά στελέχη έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο και θα μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παράταξης, μία τέτοια ρύθμισης ναι μεν αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει πλειοψηφία ωστόσο δεν τη διασφαλίζει.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/13 12:42

    Μιλάμε για πολύ μαύρο χρήμα που σκορπίζει ο τσάβες για εξαγορά συνειδήσεων και αποτυχημένων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, οι κακές γλώσσες μιλανε για πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ που είδη έχει αρχίσει να μοιράζει ακόμα και ποδοσφαιρικά σωματεία προέδρους κλπ-κλπ και αυτό είναι γνωστό σε όλη τη Σαλαμίνα, ένα που δεν έχει υπολογίσει ο δυστυχής, είναι ότι το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας καραδοκούν και δεν θα την πληρώσει μόνο αυτός αλα και αυτοί που λαμβάνουν τα δώρα μιας και το μαύρο χρήμα είναι κακούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/13 13:16

    Έτσι νομίζετε τα σημερινά εξαπτέρυγα του στρατηγού θα ψήφιζαν σε όλα ναι και θα πάνε μαζί του στις εκλογές; Αν δεν μασήσεις και δεν χορτάσεις δεν δίνεις κ@λο. Αυτό γίνεται στις μέρες μας και σε αυτό ήμαστε θεατές. Οι δημότες θα ψηφίσουν σύμφωνα με αυτά που βλέπουν και όχι αν ο υποψήφιος τους φίλος είναι ταισμένος από τον αρχηγό του. Ο κόσμος ξύπνησε από τα μνημόνια και την δυστυχία που έχουν σπείρει αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/9/13 17:43



    ΤΣΑΒΑΡΗ ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ . ΞΕΝΟΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΞΕΝΟΣ ΦΕΥΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/9/13 18:35

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ. ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/13 00:26

    Τσαβαρή, σε βλέπω στο κελί 33, παρέα με τον Άκη. Λίγα τα ψωμιά σου. Αρκετά κατέστρεψες το νησί, αρκετά έφαγες. Ωρα, να τα ξεράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/9/13 07:46

    258 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/9/13 09:56

    257 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/9/13 00:31

    256 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.