Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Δεκ 2015

Συνεδρίαση διατομεακής επιτροπής τουρισμού στην Π.Ε. Νήσων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος συνεκάλεσε σήμερα συνεδρίαση της διατομεακής επιτροπής παρακολούθησης και συντονισμού θεμάτων τουρισμού και υποβοήθησης για την διαχείριση κρίσεων στην Π.Ε. Νήσων. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού κ. Ελένη Δημοπούλου και κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων.

Ο κ. Χατζηπέρος αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Π.Ε. καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Επισήμανε ότι η μεταφορά του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οργανωμένη επισκεψιμότητα των τουριστών στα νησιά. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά. Τόνισε με έμφαση ότι ο τουρισμός αποτελεί το βασικό προϊόν για τα νησιά της Π.Ε. Τα νησιά και η Τροιζηνία είναι βασικός πόλος έλξης γιατί διαθέτουν πολιτιστική κληρονομιά, μέγιστο κάλλος και βέβαια βρίσκονται δίπλα στην πρωτεύουσα με τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός στα Μέθανα και βέβαια οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Π.Ε. προκύπτει και από την επιστολή της Περιφερειάρχου κ Ρένας Δούρου προς όλους τους Δημάρχους της Π.Ε. για την υποβολή προτάσεων. Επίσης έκανε λόγο  για την παραβατικότητα έχουσα σχέση με τουρισμό, τον εντοπισμό περιπτώσεων παραβατικότητας και πρότεινε στους Δήμους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της, καθώς επίσης και για την επαύξηση του τουριστικού προϊόντος.
Εν συνεχεία οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με έμφαση στην καθαριότητα, στις συγκοινωνίες αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα των νησιών.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τον κεντρικό συντονισμό των θεμάτων τουρισμού, με μηνιαίες συσκέψεις της επιτροπής, με σκοπό την παρακολούθηση των θεμάτων τουρισμού αρμοδιότητας του, την διατύπωση αιτιολογημένων αιτημάτων ανά Δήμο και την λήψη των κατάλληλων μέτρων που αφορούν στον έλεγχο των παρανομιών, στην καθαριότητα και στην ευταξία της Π.Ε. Νήσων. 

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/12/15 17:04

    ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ 2014, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ 700 ΕΩΣ 1600 ΕΥΡΩ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΡΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΝΑΜΗΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΣΥΔΕΘΟΥΝΕ,

    Η ΕΙΣΠΡΑΞΗΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΨΟΥΣ 1.500.000. ΕΥΡΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΕΑΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ, ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Ε ΡΟΥΛΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ 2015/12/16/ 00000000000000000000000000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/15 17:12

      τα κάνανε πλακακια με αγγελου ρεβυθουσα και ολπ, μιλαμε για τρελες μασες,,,,, ξεπουλανε τα παντα για να ρεφαρουν

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/12/15 18:14

      Ναι ρε, γιαυτό η δήμαρχος έχει κάνει κατασχέσεις λογαριασμών του αγγελου σε όλες τις τράπεζες της Ελλάδας, γιατί .... μιλάμε για τρελές μάσες.
      Γιαυτό η δήμαρχος έχει βάλει και ψάχνουν σε όλα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλάδας για κατάσχεση ακίνητης περιουσίας του αγγελου επειδή τα ΄χει κάνει ..... πλακάκια. Δήμαρχο σαν την Νάννου, η Σαλαμίνα θα κάνει πολλά χρόνια για να ξαναδεί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/12/15 00:24

      δουλευει ο νταμαρας και σεις τραγουδατε, πηγαινετε ρε σεις να του κλεισετε το μαγαζι που εχετε μουτρα και μιλατε, σας λαδωνει και κανετε τον αμερικανο κοπροσκυλα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/12/15 16:20

      Όχι μόνο η Σαλαμίνα, όλη η Ελλάδα θα κάνει χρόνια να ξαναδεί τέτοιο δήμαρχο. Θα βάλουν μυαλό και δεν θα το ξανακάνουν. Συμφωνώ μαζί σου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/15 17:13

    ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΡΟΥΛΑ, 2014. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΥΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ 2014,

    2015 ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 57% ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/12/15 17:42

      AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
      OXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

      EEEEEEEEEEE E ΡΟΥΛΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

      Κ, ΝΑΝΝΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

      ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΟ, ΡΟΥΛΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/12/15 17:44

      ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 80% 2016

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/12/15 18:16

      άμα βγάλεις από μπροστά το 8, μπορεί και να πέσεις μέσα στην πρόβλεψη σου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/12/15 18:19

      ρε γκεμπελίσκοι, πού το είδατε εσείς το 57% αύξηση; α, να χαθείτε κοπρίτες που το 23 το κάνετε 57 !!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/12/15 00:57

      ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ. ΒΛΑΧΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΕΙ Ο ΛΟΓ/ΣΜΟΣ 14 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΗΡΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΝΕΡΟ .ΚΑΙ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/12/15 09:17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/12/15 17:54

      Και είναι πολλά τα 100 ευρώ για το διάστημα των 14 μηνών;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/15 18:22

    Η αδιάφορη -για τους κατοίκους της Χίου- επίσκεψη του πρωθυπουργού: Επιθεώρησε έργα για τους αλλοδαπούς
    Κάποτε οι Έλληνες πρωθυπουργοί όταν πήγαιναν επισκέψεις στην περιφέρεια συνήθως τις συνδύαζαν με εγκαινιάσεις έργων υποδομών για τους κατοίκους (δρόμοι, γεφύρια κ.α.). Αυτά όμως παλιά. Τώρα η νέα τακτική έχει να κάνει με την επιθεώρηση έργων όχι για τους ημεδαπούς αλλά για τους αλλοδαπούς, περνώντας τους κάτοικους σε δεύτερη μοίρα.

    Έτσι η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού για τους κατοίκους της Χίου ήταν ουσιαστικά αδιάφορη. Αυτό που ο πρωθυπουργός επιθεώρησε ήταν έργα για τις υποδομές των “hot spot” δηλαδή των ΚΕ.ΔΙ.Λ των κέντρων διέλευσης λαθρομεταναστών. Ένα ακόμη δηλαδή μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης: η μετατροπή της χώρας σε ένα “hot spot”.

    Μάλιστα το γεγονός ότι το ΚΕ.ΔΙ.Λ Χίου δημιουργείται στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πρωτοφανή κρίση που διέρχεται η χώρα, η οποία έχει χάσει πλήρως και παντελώς τον προσανατολισμό της.

    Με άλλα λόγια, αντί να ταξιδέψει στην Χίο και σε οποιοδήποτε νησί του Α. Αιγαίου για να εγκαινιάσει μια νέα βιομηχανική μονάδα ο πρωθυπουργός πήγε για να επιθεωρήσει υποδομές για αλλοδαπούς.

    Παράλληλα οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός από την Χίο εκτός από πρωτοφανείς εμπεριέχουν και τον εμπαιγμό προς τους κατοίκους, δείχνοντας ότι περίπου κάνει την πλάκα του.

    Αφού ευχαρίστησε τους νησιώτες, το λιμενικό, τους άνδρες και γυναίκες του στρατού και την αυτοδιοίκηση, τους απλούς πολίτες που πράττουν το «πατριωτικό και εθνικό τους καθήκον»(!) υπογράμμισε ότι τα ελληνικά νησιά σηκώνουν το βάρος της πρωτοφανούς κρίσης «για λογαριασμό ολόκληρης την Ευρώπη».

    Δηλαδή πάλι με άλλα λόγια ουσιατικά τους είπε ότι μπορεί να πεινάτε και να είστε άνεργοι και να σας πνίγουν τα χρέη το εθνικό καθήκον σας είναι η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων (Σουνιτών στην πλειοψηφία τους) και τρομοκρατών, όπως αυτοί που αιματοκύλισαν το Παρίσι και φυσικά ότι πρέπει να το κάνετε αυτό για λογαριασμό όλης της Ευρώπης!

    Εάν αυτό δεν είναι ένα πρωτοφανές και άγριο δούλεμα, τότε τι μπορεί να είναι;

    Αν υπήρχε κάποια ελπίδα για αυτή τη χώρα, μάλλον έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/12/15 11:40

    Για τον ανώνυμος 15/12/15 19:31

    Σε ρώτησα αν η απόφαση για χάρισμα του δικτύου μπορεί να σταθεί νομικά και σε ποιες διατάξεις του Καλλικράτη και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων βασίζεται. Δεν απάντησες πιστός στη φασιστική σου νοοτροπία.
    Ξαναρωτάω λοιπόν.
    Σε ποια διάταξη του Καλλικράτη και του Κ.Δ.Κ βασίζεται η δωρεάν παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου; Σε ποιες περιπτώσεις και με ποια πλειοψηφία παίρνονται τέτοιες αποφάσεις;

    Επειδή εκτός από φασίστας είσαι και τούβλο διάβασε αυτό.
    Καλλικράτης, άρθρο 272
    Οι αποφάσεις των δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων των δήμων και κοινοτήτων που συνενώνονται με τον παρόντα νόμο, οι οποίες αφορούν στην εκποίηση, αγορά, ανταλλαγή, εκμίσθωση, μίσθωση ακινήτων, καθώς και στη δωρεάν παραχώρηση κυριότητας ή χρήσης αυτών, λαμβάνονται από τη δημοσίευση του παρόντα νόμου με την ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των μελών τους, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
    Κ.Δ.Κ άρ. 185 παρ. 1 και 2 «Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει. Ομοίως με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».

    Σε καλή μεριά και μη χαίρεσαι ότι θα ξεπουλήσεις τη Σαλαμίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/12/15 17:59

    Αν ήσουν μόνο άσχετος θα μπορούσα να σου απαντήσω.
    Επειδή όμως είσαι και αισχρός, αν θα σου απαντούσα θα γινόμουν όμοιός σου, τούβλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/12/15 23:55

    Καλό τσίρκο και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.