Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Δεκ 2015

Εξαιρέθηκε το λιμάνι του Πόρου από το σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου στον Πόρο και της συνάντησης εργασίας που είχε με την δημοτική αρχή στις 11.12.2015, ανακοινώθηκε από την ίδια και από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ότι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιρτσιόλα, το λιμάνι του Πόρου εξαιρέθηκε οριστικά από τα προς παραχώρηση λιμάνια.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά ανατροπή του μέχρι σήμερα σχεδιασμού της Πολιτείας, η οποία στις 13.8.2012 με Κοινή Υπουργική Απόφαση μετέφερε τα δικαιώματα παραχώρησης 23 λιμένων στο ΤΑΙΠΕΔ και εκείνο ακολούθως διενήργησε διαγωνισμό για την παραχώρηση του «πακέτου» των πρώτων τεσσάρων από αυτά (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Ν. Επίδαυρος). 
Ο διαγωνισμός στις 4.7.2013 πέρασε στην τελική φάση του, με την πρόκριση 11 μεγάλων σχημάτων ως υποψηφίων επενδυτών και έκτοτε αναμενόταν η κατακύρωσή του. Το λιμάνι του Πόρου είναι το πρώτο από τα 23 λιμάνια που εξαιρείται τελικά από τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, εξαιτίας της κάθετης αντίθεσης των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του νησιού στην προοπτική αυτή.
Η σπουδαία αυτή εξέλιξη, η οποία αποτελεί δικαίωση ενός πολυετούς αγώνα, μεταφέρει πλέον το βάρος της ευθύνης για την αξιοποίηση του λιμανιού και για την απόδειξη ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και αποδοτικότητα την περιουσία του, πρωτίστως στον Δήμο Πόρου, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής. Την θέση και δέσμευση αυτή εξέφρασαν από κοινού η κ. Δούρου, ο κ. Δημητριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος κατά τη συνάντησή τους στον Πόρο. Επόμενα βήματα προς τον στόχο αυτό είναι η επιστροφή με νέα Υπουργική Απόφαση των δικαιωμάτων παραχώρησης του λιμανιού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εκπόνηση μάστερ πλαν (ήδη έχει ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή από το ΔΛΤ), η επέκταση του τουριστικού καταφυγίου και η έναρξη λειτουργίας του. Παράλληλα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία αδειοδότησης του έργου αποκατάστασης του τμήματος του λιμανιού που έχει καταρρεύσει τον Οκτώβριο του 2012 (με την χρηματοδότησή του να είναι ήδη εγκεκριμένη από την Περιφέρεια) και θα ακολουθήσουν τα έργα που θα υποδειχθούν από το μάστερ πλαν.

Το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τα υπόλοιπα θέματα κοινού προγραμματισμού Δήμου – Περιφέρειας (Βιολογικός, έργα αποκατάστασης ζημιών, διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.) αποτέλεσαν τα αντικείμενα των συναντήσεων της κ. Δούρου με την δημοτική αρχή και τους παραγωγικούς φορείς του Πόρου, καθώς και της επιτόπιας περιήγησης που ακολούθησε.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/12/15 10:32

    Γιατί οι πλούσιες μουσουλμανικές χώρες του κόλπου χρηματοδοτούν τους Σύριους πρόσφυγες να πάνε στην Ευρώπη;

    Από την αρχή της πλημμυρίδας των Σύριων προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναρωτηθήκαμε γιατί οι πλουσιότατες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες του κόλπου δεν ανοίγουν τα σύνορά τους στους –από κάθε έννοια- αδερφούς τους Σύριους, για να μην θαλασσοπνίγονται πηγαίνοντας στις χώρες των… απίστων.
    Άρθρο επί του θέματος, υπό τον τίτλο «Αντί να υποδέχονται τους πρόσφυγες, οι χώρες του Κόλπου προτιμούν να τους χρηματοδοτούν», έγραψε ο γνωστός Άραβας δημοσιογράφος Akram Belkaïd, ο οποίος αποκαλύπτει ότι όχι μόνο αρνούνται να τους φιλοξενήσουν, αλλά τους χρηματοδοτούν κι όλα για να πάνε στην Ευρώπη. Ιδού:
    «Μα γιατί οι χώρες του Κόλπου δεν κάνουν τίποτα για τους πρόσφυγες;». Αυτή η ερώτηση, η οποία επαναλαμβάνεται διαρκώς από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύει την άρνηση των αραβικών πετρελαϊκών μοναρχιών να υποδεχθούν στις χώρες τους, τους Σύριους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους (αλλά και τους Υεμενίτες για τους οποίους ελάχιστα γίνεται λόγος)…. Σήμερα, αυτές οι έξι χώρες, που συγκαταλέγονται στις πλουσιότερες του κόσμου, προβάλλουν το γεγονός ότι έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής δράσης για την ανακούφιση των Σύρων προσφύγων.
    Όπως παρατηρεί η Σάρα Λι Γουίτσον, διευθύντρια της Human Rights Watch για τη Μέση Ανατολή, «οι χώρες του Κόλπου προτιμούν τη χρηματοδότηση των προσφύγων από το άνοιγμα των συνόρων τους».
    Γιατί άραγε; Μήπως διότι οι έχουσες καλές σχέσεις με τους παγκόσμιους αφέντες χώρες του κόλπου, είναι στο… κόλπο του -δια των προσφύγων- εξισλαμισμού της Ευρώπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/15 18:52

    Αλλο Πόρος, άλλο Σαλαμίνα. Διάλυση τιμών. Πάρτε καλέ πάρτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/12/15 10:48

      ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΤΕ. ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΑΝΟΗΤΟΙ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/12/15 19:15

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Eπίθεση στην Ορθοδοξία από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: "Να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία"
    Την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό, προτείνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σλυμφωνα με έκθεσή της με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή». Το γιατί χτυπιέται η Ορθοδοξία από κάποιους κύκλους είναι περισσότερο γεωπολιτικό ζήτημα παρά θέμα "ελευθερίας της σκέψης". Κέντρα πέραν του Ατλαντικού ενοχλούνται φόδρα από την Ορθοδοξία για μια σειρά λόγων: Τους ενοχλεί ότι κάνει τον ελληνικό λαό να νιώθει εγγύτητα με τον ρωσικό αλλά και τον σερβικό, και δημιουργεί σοβαρές γεωπολιτικές "δυσρυθμίες". Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην Συρία περισσότερο απ΄ολους έχουν σφαγιασθεί οι ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί. Είναι παράγοντας που κρατά την συνοχή του ελληνικού Έθνους, και οι κύκλοι αυτοί δεν επιθυμούν λαούς με ισχυρή επίγνωση της εθνικής τους ιδιοσυγκρασίας. Είναι μια θρησκεία που βασίζεται στην ελευθερία των επιλογών και στην μετάνοια σε αντίθεση με τα άλλα χριστιανικά δόγματα όπου επικρατεί η ιδεοληψία της τιμωρίας, αλλά και της εξαγοράς του "παραδείσου" με εμπορικούς όρους. Είναι το θρήσκευμα που συνδέει τον Έλληνα με την ένδοξη εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (δεν ήταν ένδοξη εποχή μόνο η Κλασσική Αρχαιότητα), και δημιουργεί τάσεις στον Νεοέλληνα να επιθυμίσει κάτι περισσότερο για την πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.