Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Ιαν 2018

Σαλαμίνα οι πρώτες βουτιές για το 2018

Φωτό από Βαγγέλης Σπανός
Στον κόλπο Πέρανι, εκεί που είχα κολυμπήσει για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα πριν από μερικά χρόνια, έκανα... ποδαρικό στη θάλασσα και για το 2018. Και σχηματίσαμε και με βότσαλα το 2018 για την πρώτη φετινό φωτό.

Η δεύτερη στη σειρά είναι ένα πανοραμικό πλάνο από τον Παρνασσό. Την πιο ωραία φωτογραφία, την έβγαλα, πάντως, στο Αιάντειο και ήταν αυγά καλαμαριού δεμένα στο σκοινί μίας σημαδούρας.

Το κεφαλόποδο τα δένει τόσο σφιχτά, που το σκοινί μπορεί να σπάσει, αλλά αυτά θα παραμείνουν πάνω του μέχρι να εκκολαφθούν τα καλαμαράκια, κάτι που δείχνει και τη δύναμη της φύσης.







9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/1/18 20:13

    Michael Nannos Πολλές φορές το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο σου σε κάνει να υπερβάλλεις.
    Εκτός από ελάχιστους οι οποίοι πλέον είναι γνωστό ότι το κάνουν για προσωπική πολιτική προβολή, οι διαχειριστές (βάζω και εσένα Θεωνη) και ο περισσότερος κόσμος θέλει το καλύτερο. Και αυτό πρέπει.

    Εγώ από την μεριά μου θέλω να ζητήσω συγγνώμη επ' ευκαιρίας σε όσους θεωρούν ότι τους έθιξε ο τρόπος που προσπαθούσα να απαντήσω σε ερωτήματα.
    Ένιωθα ότι ενδιαφέρει τα μέλη της ομάδας να μαθαίνουν τα πράγματα από μέσα και να μην μένουμε μόνο στις θεωρίες του πληκτρολογίου.

    Για όλους σας εύχομαι προσωπικά μια χαρούμενη χρόνια και για τον Δήμο εύχομαι ( ή μάλλον δεν εύχομαι) Ξέρω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

    Και Θεωνη μου ο κόσμος έχει αλάνθαστο κριτήριο.
    Παρά τα ψέματα αυτός ήταν που έδιωξε τον Τσαβαρη. Αυτός έδωσε το χρίσμα στην Ναννου και ξέρει τι Γολγοθά είχε να ανέβει.

    Το 2018 φέρνει την προοπτική ενός Δήμου ΧΩΡΙΣ χρέος για πρώτη φορά στην ιστορία του.
    Με καινούριους δρόμους.
    Με μειωμένα δημοτικά τέλη.
    Χωρίς το βάρος του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.
    Με επαναλειτουργία της αποχέτευσης των Παλουκιων .
    Με προσεγμενα σχολεια.
    Με πιστοποιημένες παιδικές χαρές.
    Με καινούρια γήπεδα.
    Με πετυχημένο όσο λίγοι δήμοι τμήμα διαχείρισης ζώων.
    Με σήμα κατατεθέν πλέον τα Σαλαμινια.
    Με μείωση εξόδων πάνω από 500.000 το χρονο σε πετρέλαια και βενζίνες.
    Με ίσως την καλύτερη κοινωνικη υπηρεσία στην Ελλάδα.
    Με έσοδα από όπου έχει υποχρέωση να έχει (βλέπε πανηγύρι Φανερωμένης)
    Και βέβαια με ελλείψεις και προβλήματα διαχρονικά.

    Ένα Δήμο με ανθρώπους που με τα καλα τους και τα λάθη τους έχουν καταφέρει να βάλουν για πρώτη φορά σωστές βάσεις ανάπτυξης.
    Σίγουρα χρειάζονται πολλά ακόμα αλλά το σημαντικότερο έργο της οικονομικής εξυγίανσης αποτελεί οδηγό για όλα τα άλλα.

    Και όλα αυτά να μην ξεχνάμε σε ένα Δήμο που ήταν χωρίς προϋπολογισμό για 1.5 χρόνο με τεραστια χρεη εκατομμύριων και ήταν ο πρώτος που μπήκε στο παρατηρητήριο.

    Καλή χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/1/18 11:34

      καραφλε συμπληρωνω το 2018 με ΙΚΑ,ΔΕΗ,ΕΦΟΡΙΑ,ΟΤΕ για να παψει επιτελους ο κοσμος του νησιου που τοσο αγαπατε?? να ταλαιπωρειται.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/18 21:41

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/18 22:42

    Καλα κ.Michael Nannos Σοβαρολογείς η" να καλέσω Ψυχολόγο.
    Πουλήσατε αυτό που κατηγορούσατε,,, και έβριζες εσύ ο ίδιος την προηγούμενη Δημοτική αρχή Τα Ασημικά του Δήμου,,, και με τη Ιδιότητα απαντάς εισαι εκλεγμένος Η Τσάτσος με ποιο δικαίωμα δινεις αναφορά περί τα του Δήμου...
    Και το λες Κατόρθωμα Ξέρεις τη σας περιμένει από τους Πολίτες οι οποίοι πλήρωσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους για την σύνδεση κάτω των 200μ που δεν χρεώνεται από την Ευδαπ. 20ν που πήγαν τα χρήματα που εισπραξατε από το δημοτικό νερό ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΆ Εσείς δεν τα δωσατε στην ΕΥΔΑΠ Τα ΚΛΈΨΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ . Έχω πολλά άλλα με Έναν μη εκλεγμένο.... ΑΠΑΞΙΏ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΏ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΧΥΔΑΊΟ ΠΑΙΔΑΡΈΛΙ ΓΙΑ ΘΕΜΕΤΑ ΝΟΜΙΚΆ .. ΥΓ Για το θέμα των συνδέσεων κλπ 230 πολίτες μεχρι στιγμής ειναι στο Μεγάλοδικηγόρο των Αθηνών χωρίς Χρήματα... Έτσι για να παγωσει λίγο το αίμα σας >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/1/18 23:50

    ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ" ΑΣΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/1/18 09:38

    ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?????Η ΜΙΚΡΗ ΣΑΡΛΟΤ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΑ 2 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΒΑΣΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ:και χαρακτηρίζεται ως «παραδοσιακό νηπιαγωγείο που διατηρεί σε υψηλά πρότυπα, το ήθος, την αριστεία και τους καλούς τρόπους». Το σχολείο τελευταία επιθεώρηση της Ofsted, χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικό». Η έκθεση αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου και μεταξύ άλλων λέει: «Τα παιδιά κάνουν εξαιρετική πρόοδο, λόγω των σχολαστικών δεξιοτήτων σχεδιασμού του προσωπικού για την εξασφάλιση των ατομικών μαθησιακών αναγκών τους… Δεν χάνεται χρόνος και τα παιδιά απολαμβάνουν μια παραγωγική μαθησιακή εμπειρία».ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/18 10:13

      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΝΥΧΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΙΚΑ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΟΝΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΣΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?????? ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΗΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΔΕΧΘΕΙ?????ΓΚΕΓΚΕ

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/1/18 14:11

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ! Το βασίλειο των υποανάπτυκτων που ρίχνουν τους βόθρους στη θάλασσα και στους δρόμους!
    ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/1/18 20:30

    Ποιους δρομους λεει ο καραφλας, που εχουμε σπασει τα αυτοκινητα....Πλακα μας κανεις ρε; Τετοιοι δρομοι ουτε σε τριτοκοσμικες χωρες, αλλα οι μαλακες οι κουλουριωτες δε μιλανε. Εχουνε μαθει στη γυφτια και τη μιζερια. ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.