Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Ιαν 2018

Θέλουμε κούρεμα του χρέους ή σοβαρό κράτος;

Το 2018 μόλις μπήκε και οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν, ότι σε λίγο καιρό βγαίνουμε από τα μνημόνια. Μετά από τόσα χρόνια σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και αυστηρής λιτότητας ήρθε η ώρα κατά τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια. Και φυσικά ούτε λέξη για το δυσβάστακτο χρέος. Πως θα το αποπληρώσουμε; Θα ζητήσουμε επιμήκυνση ή κούρεμα; Τι είναι προτιμότερο για την πολύπαθη Ελλάδα; Ένα σοβαρό κούρεμα χρέους είναι αναμφισβήτητα σωτήριο για τη χώρα. Ένα χρέος για το οποίο λίγο ή πολύ δεν ευθύνεται ο μέσος Έλληνας πολίτης για την διόγκωση του. Τουναντίον ορισμένοι κακοί και λαϊκιστές πολιτικοί ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς σε αυτούς ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή όλα αυτά τα χρόνια να τον κυβερνήσει, είναι πραγματικά σωτηρία για τη χώρα!

Βέβαια ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το χρέος δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων των κρατών. Το παγκόσμιο άλλωστε χρέος είναι γεγονός, πως ξεπερνά κατά πολύ το παγκόσμιο ΑΕΠ. Συγκεκριμένα είναι 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ (Πηγή World economic of Financial Surveys, ΔΝΤ 2016). Προβάλει εύλογα λοιπόν το ερώτημα. Μήπως το παγκόσμιο χρέος είναι επίπλαστο και συνεπώς μια τεράστια φούσκα; Μήπως είναι δημιούργημα των αγορών; Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει, ότι οι αγορές χρηματοδοτούν με άνεση επίπεδα χρεών μεγαλύτερα από αυτά, που προβλέπουν οι θεωρίες.
Από την άλλη ακόμη και αν διεθνώς συμφωνήσουμε κάποια στιγμή με τους δανειστές μας κούρεμα χρέους μελλοντικά-το οποίο μακάρι να γίνει- όπως πράξαμε ήδη το 2012, είναι αρκετό; Θέλουμε ένα κούρεμα χρέους ή ένα σοβαρό και αξιόπιστο ελληνικό κράτος; Κακά τα ψέματα ακόμη και αν μας χαρίσουν οι πιστωτές μας όλο το χρέος (να σημειωθεί, ότι η Γαλλία έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις της 8 φορές ενώ η Ισπανία 6 φορές από τον 16ο αιώνα και μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα) εμείς σε λίγα χρόνια θα το δημιουργήσουμε δυστυχώς ξανά, εάν δεν έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος με μείωση της γραφειοκρατίας και των δημόσιων δαπανών, με απόλυση των επίορκων υπαλλήλων, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μένουν στο δημόσιο οι άριστοι και παραγωγικοί, με λιγότερο φόρους και με σταθερό εν γένει φορολογικό καθεστώς, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις.
Έχουμε ανάγκη ένα κράτος φιλικό προς το πολίτη, που να τον διευκολύνει και να τον εξυπηρετεί και όχι να τον βασανίζει. Ένα κράτος, που να μην κοστίζει πολλά στον ελληνικό λαό είναι το ζητούμενο. Ένα κράτος, που δεν είχε άλλωστε ποτέ η χώρα μας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Άλλως θα βλέπουμε το τρένο της ανάπτυξης να περνά και εμείς οι «μοιραίοι» όχι μόνο να μην μπορούμε να επιβιβαστούμε, αλλά να πτωχεύουμε πολλάκις, όπως τόσες φόρες πτώχευση η «Ψωροκώσταινα» στο παρελθόν.
Αθήνα, 4/1/2018
Κριτσίκης Αλέξανδρος

Δικηγόρος , ΜΔΕ

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/1/18 21:37

    Άλεξ επειδή εσύ είσαι νέος άνθρωπος με πλατιά αντίληψη (συγχώραμε αν κάνω λάθος) ποιος φαντάζεσαι πως θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα;
    Ποιοι αυτοί που μας οδήγησαν εκεί;
    Ή μήπως ο δημιουργός της φαυλότητας ο αρχηγός της ΝΔού ο Μητσοτάκης με το σκυλολόι του;
    Θα επιστρέψει τα δάνεια της ΝΔού;
    Θα επιστρέψει τα δάνεια του Εθνικού Κήρυκα της Κρήτης;
    Θα επιστρέψει τα λαδώματα της SIEMENS;
    Θα επιστρέψει αυτά που ενθυλάκωσαν η αδελφή του και η ανιψιά του;
    Θα επιστρέψει αυτά που υπέκρυψε έντεχνα η νόμιμη σύζυγός του;
    Άλεξ εσύ που είσαι νέος άνθρωπος θα ήταν χρήσιμο να μας δώσεις απαντήσεις.
    Αν δεν υπήρχαν αυτά τα ερωτήματα κα πολλά
    σήμερα δεν θα ήταν η χώρα χρεοκοπημένη,
    σήμερα δεν θα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τέλος
    σήμερα δεν θα ήταν η Χ.Α. τρίτο κι ίσως αύριο δεύτερο κόμμα!!!
    Υπάρχει λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/18 00:22

      Υπομονή θα έρθει ο Τσίπρας και θα μας σώσει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/1/18 10:39

      Που το λέει αυτό ρε φίλε; Πόσα θες να μας τρελάνεις;
      Επειδή ο ένας είναι απαράδεκτος θα βάλουμε τον "λύκο" να φυλάει τα πρόβατα;
      Εσύ πως την είδες την δουλειά ανεύθυνος ο Κούλης;
      Δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι έγινε μέχρι σήμερα αυτός και η κρατικοδίαιτη οικογένεια του;
      Τόση τσίμπλα;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/1/18 11:22

      Φίλε έρχεται ο τσίπρας υπομονή. Θα διώξει τους φονιάδες των λαών, θα πλακώσει στο ξύλο τη μέρκελ, θα χορέψει στο ταψί τους διεθνείς τοκογλύφους, θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, θα κουρέψει το χρέος, θα αυξήσει τους μισθούς, θα καταργήσει τα μνημόνια και τον ενφια, θα σώσει τα σπίτια μας από τους τραπεζίτες, θα, θα, θα............................................................................θαθά...........................................................................θαθαθα.....................................................................θαθα...................................................................θαθάθατα,......................
      .....

      άι σαλάγατα....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/1/18 21:39

      Στα πλαίσια αυτού του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που έχει επιλέξει (και συνεχίζει να επιλέγει) ο Έλληνας μην περιμένετε λύση. Διαβάστε, μάθ(ε)τε και πράξτε. Μην περιμένετε να σας πουν ποιόν να ψηφίσετε. Αλλάξτε το σύστημα και όχι τους πολιτικούς του εκφραστές!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/18 23:36

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΩΣ ΤΙ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα η ερώτηση τι έννοια έχει;
      Ο Αλέξανδρος δεν είναι πολίτης αυτού του τόπου;
      Δεν έχει δικαίωμα έκφρασης λόγου;
      Καλέ μου φίλε κι εσύ αν μας στείλεις επώνυμη άποψη, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι μαζί σου θα την δημοσιεύσουμε.
      Καλή σου μέρα λοιπόν και περιμένουμε και το δικό σου κείμενο πάντα επώνυμα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/1/18 16:38

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/18 00:07

    Έχω μια απορία Αλέξανδρε ποιον αντιπροσωπεύεις ?? και απασχολήθηκες πολύ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/18 08:56

    Αλέξανδρε είσαι καλό παιδί, αλλά μέχρι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/1/18 09:32

    Αλέξανδρε σε στηρίξαμε σε στηρίζουμε και θα σε στηρίζουμε προχωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/18 17:43

      Όπως το λες να τον στηρίζετε γιατι ειναι καλό παιδί μόνο παιδί ..Έμοιασε από τη μητέρα του.
      Δεν έμοιασε από τον Πατέρα του τον Απ@τε@ν@ ..... και να των προσέχετε, οπως περπατάει μην πέσει
      σε καμιά λακκούβα γιατι κοιτάζει όλο στο Ουρανό,,, και τρωει τα έτοιμα, σε αυτό του δίνω συγχαρητηρια
      καλα του κανει του γερολαδα ...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος8/1/18 09:33

    Αλέξανδρε σε στηρίξαμε σε στηρίζουμε και θα σε στηρίζουμε προχωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/1/18 10:32

    ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΑLPHA Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ!! ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ «ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ» Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ»! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    «Συνιδιοκτησία» στον Μέγα Αλέξανδρο φαίνεται πώς αξιώνει ο Ζόραν Ζάεφ πίσω από το γλυκανάλατο μετριοπαθές ύφος με το οποίο περιφέρεται. Όταν η Αθήνα είπε ότι υπάρχουν πολλοί που αξιώνουν μερίδιο στην κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως για παράδειγμα οι Καλάς στο Αφγανιστάν και άλλες φυλές της Ασίας, ήταν σαφής: Η Αθήνα αναφέρθηκε στην «κληρονομιά», όχι στην ταυτότητα ή στην εθνικότητα του Αλεξάνδρου.

    Διότι ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως και όλοι οι Μακεδόνες, ήταν Έλληνες. Η Ελλάδα έχει τα «δικαιώματα» στον Αλέξανδρο, όχι ο πονηρούλης Ζάεφ ούτε η βουλγαρόφωνη ράτσα του, ώστε να εμφανίζεται πρόθυμος να «μοιραστεί» την κληρονομιά του Αλέξανδρου μαζί μας λες και είναι δικός του και μας… παραχωρεί κι εμάς μερίδιο από την κληρονομιά του.

    Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν έχει πρόβλημα και με άλλους να θέλουν να έχουν «κληρονομιά» από τον Αλέξανδρο, με την προϋπόθεση να αναγνωρίζουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.

    Όποιος θεωρεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά κάτι άλλο, αυτομάτως είναι εχθρός της Ελλάδας. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Σκοπιανοί και να το ξεκαθαρίσουν με δημόσιες δηλώσεις πριν βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

    Διότι όχι μόνο δεν ακούσαμε από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας αλλά σε νέες του δηλώσεις, στην τηλεόραση του ALPHA μιλώντας στον Δήμο Βερύκιο, είπε:

    «Ταυτόχρονα δήλωσα χωρίς προκαταλήψεις, όταν σχολίασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ότι εάν η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον [σ.σ. και όχι γιατί έτσι είναι] του δικού μας κράτους, από το να είμαι περιχαρακωμένος στις προκαταλήψεις [σ.σ. προκαταλήψεις;] του παρελθόντος, γιατί ο γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης. Έχοντας υπόψη ότι είναι πιο σημαντικό το μέλλον του κράτους μου…».

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζάεφ είπε στα τέλη Δεκεμβρίου, ως απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ότι κληρονομιά του Αλεξάνδρου εκτός από τη χώρα του έχουν πιθανόν η Ελλάδα αλλά και η… Βουλγαρία:

    «Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε τότε ο Ζάεφ και υπογράμμισε πως «εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την «Μακεδονία» τον μοναδικό κληρονόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έφθασε στην Ινδία , στην Περσία…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/1/18 10:35

    Ι.Μάζης: «Γιατί διαπραγματεύεται ο Μ.Νίμιτς για το όνομα; - Έχει σχέσεις με τον Τ.Σόρος»
    Mάθιου Νίμιτς και Γιάννης Μπουτάρης συνδέονται με ιδρύματα του Τ.Σόρος αποκάλυψε σε γεωπολιτική ανάλυση για το σκοπιανό ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

    Με τη δήλωση αυτή ο καθηγητής εξηγεί ότι οι Αμερικανοί και ο Μ.Νίμιτς δρουν με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα και κακώς σπεύδουμε ως Ελλάδα προς «λύση» του ζητήματος καθώς οι Σκοπιανοί είναι αυτοί που έχουν το άγχος και την ανάγκη να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

    Η αντικειμενική ανάγκη βρίσκεται στην σκοπιανή και όχι στην ελληνική πλευρά.

    Στο pronews.gr με σιερά άρθρων έχουμε στηλιτεύσει οποιαδήποτε απόπειρα αποδοχής σύνθετης ονομασίας που να περιέχει το όνομα «Μακεδονία».

    Ο γνωστός πανεπιστημιακός εξήγησε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι οι σημερινές συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί απολύτως από εκείνες οι οποίες ήταν το 1994 και εντεύθεν», εξηγώντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αξιόπιστων εταίρων της Δύσης, αναφερόμενος στις στενές της σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία.

    Είπε ότι εάν τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία, η οποία παραμένει μέλος της Συμμαχίας τότε μαζί οι δύο χώρες σε αγαστή συνεργασία θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα.

    Υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που θέλουν είναι ένα όνομα για να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή δεν τους απασχολεί ακόμα κι αν τα Σκόπια ονομάζονται «Μακεδονία» και αν υποκλέψουν ελληνική Ιστορία. Απλά δεν τους νοιάζει.

    Είπε ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων κατηγορούν τον Ζόραν Ζάεφ, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ότι έχει μια υποβόσκουσα εθνικιστική και «μακεδονιστική» πολιτική σαν του Νίκολα Γκρουέφσκι. Να σημειωθεί ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ως κάποιος «μετριοπαθής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/1/18 23:57

    Κολλημενος φασιστας , απογονος κλεφτρονι, νεο λαμογιο κ.λ.π. δεν αλλαζει κατι στην γ@μημενη ελλαδα απο τετοια μυαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/1/18 09:19

    Στηρίζουμε Αλέξανδρο είτε δημαρχο ειτε Αντιπεριφεριαρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/18 16:41

      Αν δεν τον στηρίξει ο κ. Μαριδάκης δεν πρόκειται να δει θεού πρόσωπο

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος9/1/18 20:16

    Μπράβο Αλεξανδρε...πήγαινε τωρα για μπανάκι,κάτσε να φας το φαγητάκι της μαμας σου και μετά πήγαινε για ύπνο σαν καλό παιδί.Και δες ένα όνειρο ,ότι κάποιοι πήραν στα σοβαρά αυτά που είπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/1/18 19:08

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/1/18 22:41

    Που τα σκέφθηκες όλα αυτά ρε ουνίκακκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.