Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Ιαν 2018

Χειμωνιάτικες εικόνες από τον βυθό

αφιέρωμα του φίλου Βαγγέλη Σπανού
O χειμώνας πλησιάζει στο αποκορύφωμά του και μπορείς να δεις και στον βυθό τα σημάδια του. Από την άποψη ότι "καλοκαιρινά" είδη, όπως τα μελανούρια και οι ζαργάνες εμφανίζονται σπάνια πια και γύρω από τις ποσειδωνίες κολυμπούν μόνο καλόγριες, κακαρέλοι, μουρμούρες, σπάροι και σαργοί.

Τα χταπόδια είναι μεγάλα - όσα απέμειναν από το καλοκαίρι (αυτό στις δύο φωτό το αφήσαμε ελεύθερο), καθώς τα μικρά τους θα εκκολαφθούν Μάρτιο - Απρίλιο.
Ο βασιλικός κάβουρας, που είχε μία δαγκάνα (ξαναβγαίνει, αλλά όχι τόσο καλή, όσο την πρώτη φορά) είναι, ωστόσο, παντός καιρού.

Τέλος, τα κτενοφόρα, συγγενικά είδη με τις μέδουσες, παρατηρούνται στον γιαλό το χειμώνα και την άνοιξη. Το δηλητήριό τους δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο, όπως και των περισσότερων μεδουσών, με εξαίρεση την πελαγία (τη ροζ τσούχτρα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.