Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Οκτ 2010

Αποχή των υπαλλήλων ΟΤΑ από εκλογικές εργασίες


Την αποχή των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε εκλογική εργασία, εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα καθήκοντά τους προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αφετηρία της αποχής είναι το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, οπότε σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει τα δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα να είναι ανοικτά για την απρόσκοπτη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους.
Ο λόγος της κινητοποίησης είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, Θέμη Μπαλασόπουλο, η στάση της κυβέρνησης στον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης που έχει περικοπεί από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού.
«Η κυβέρνηση προσπάθησε και πάλι επικοινωνιακά να μας πείσει αλλά και να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας ότι η αποζημίωση μας καταβάλλεται μέσω των εξόδων κίνησης, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά έχουν μειωθεί μόνο το 2010 κατά 20%» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι ήταν αρνητική η απάντηση της κυβέρνησης να καθορίσει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων που απασχολούνται πραγματικά για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/10/10 21:55

    Ρε κοπρόσκυλα έχετε την εντύπωση ότι οι Δήμοι γίναμε για να πηγαίνετε να λουφάρετε και να τα οικονομάτε, Δήμοι γίναμε για να εξυπηρετήσουν τον Δημότη για να του βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του. Αλλά τι να προσφέρει όλο αυτό το συνονθύλευμα που είναι στον Δήμο αφού οι περισσότεροι έχουν προληφθεί χωρίς διαγωνισμό με το κόλπο εργάτης καθαριότητας και κατόπιν μεταπήδησαν στα γραφεία, Οι πλειοψηφία είναι ΜΕ αφού να φανταστείτε ο Δ/της οικονομικού και ο Δ/της Διοικητικού είναι ΜΕ, πως θα πάει μπροστά αυτός ο Δήμος. Όποιος Δήμαρχος εάν βγει εάν δεν συγκρουστεί με το κατεστημένο των υπαλλήλων του Δήμου ΔΕΝ ΠΤΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/10 16:10

    Και τι να σου κάνει ο κάθε δήμαρχος, όταν οι σύμβουλοί του έχουν διαλεχθεί από τον ίδιο, με κριτήριο τους ψήφους που θα του έφερναν στις εκλογές;
    Ασχετα αν έχει δεν έχει τελειώσει το δημοτικό η έχει κάνει φυλακή!
    Το παν έιναι να μπορεί να φέρει όσο το δυνατόν περισότερους ψήφους
    Ετσι λοιπόν ο κάθε βλάκας που έχει μεγάλο σόι ή πολλές γνωριμίες ξαφνικά βρέθηκε μέσα στο διοικητικό συμβούλιο.
    Φυσικό λοιπόν είναι εκτός των άλλων, να έχει απαιτήσεις να διοριστούν κολλητοί του.
    Αρα ο κάθε δήμαρχος χρωστάει .....γραμμάτια των οποίων η εξόφληση η τετραετία δεν φτάνει.
    Με αυτό το σύστημα δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, ούτε πρόοδο.
    Οι προοδευτικές χώρες εκλέγουν μόνο δήμαρχο και αυτός με τη σειρά του όταν εκλεγεί και μόνο τότε, ο ίδιος διαλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την εργατικότητα , την ευσυνειδησία, την τιμιότητα, την μόρφωση, την εξυπνάδα!
    Ετσι έχει αυτός την ευθύνη, εξ ολοκλήρου, αν το έργο του θα έχει επιτυχία η όχι.
    Και το κυριότερο , αν κάτι δεν πάει καλά με κάποιον συνεργάτη του, μπορεί να τον αντικαταστήσει με άλλον.
    Ενώ εδώ ο δικός μας δεν τολμά να τους κάνει παρατήρηση μη φάει και καμια... ανάποδη!
    Για αυτό λοιπόν, εκτός των άλλων, δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε στο πάτο σαν χώρα και σαν δήμος.
    Και δυστυχώς φίλε , δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ μόνο τους ηλίθιους μπλε, πράσινους, κόκκινους, κιτρινους, να σκυλοτρώγονται στη τηλεόραση καθε στιγμή χωρίς απολύτως κανένα νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/10 22:26

    re ta deka xiliarika giati ta edoses aliti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/10/10 16:41

    poia deka xiliarika enois ilithie?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.