Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Ιουλ 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι μετά τις πυρκαγιές τον Ιούλιο του 1974 ,αποφάσισαν να συνεισφέρουν  ως εθελοντές στην περιφρούρηση και προστασία των δασών. Είναι εντεταγμένος επίσημα στα Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και στο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλος τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στην Πάρνηθα όπου εκεί βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών. Διαθέτει εννέα πυροσβεστικά οχήματα εκ των οποίων το ένα έχει διατεθεί στα μέλη της Σαλαμίνας .
Ο  Ο.Φ.Δ   ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 Στη  Σαλαμίνα  τα μέλη του Ομίλου  μετά από 23 χρόνια προσφοράς στην πρόληψη των  δασικών πυρκαγιών ,από το προηγούμενο καλοκαίρι εκτελούν και καταστολή πυρκαγιών με το 209 πυροσβεστικό όχημα  του ομίλου, σε  άριστη  συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία.  Η προσφορά και η συμβολή των μελών της Σαλαμίνας  στην αντιμετώπιση και καταστολή  των δασικών πυρκαγιών του νησιού είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε εξετάζεται η δυνατότητα διάθεσης και δεύτερου    πυροσβεστικού οχήματος .
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η  εκπαίδευση των μελών μας αποτελεί  για τον Ο.Φ.Δ  βασική προτεραιότητα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται   με ασφάλεια σε οποιοδήποτε περιστατικό .
Τα μέλη μας έχουν την δυνατότητα εκπαίδευσης σε θέματα πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών καθώς και πιο ειδικευμένων  θεμάτων (απεγκλωβισμοί κλπ) τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στις εγκαταστάσεις του ομίλου , του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Ένας από τους στόχους του Ομίλου Φίλων του Δάσους είναι η ευαισθητοποίηση  και η ένταξη των νέων στην οικογένεια του ομίλου .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της δράση του ομίλου και αιτήσεις για εγγραφές  στο www.ofd.gr  η στο τηλέφωνο 6983841061.
Για τον Όμιλο Φίλων του Δάσους
Αθανάσιος Καπασίδης

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/11 00:26

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/11 13:42

    ( Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στην Πάρνηθα όπου εκεί βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών. Διαθέτει εννέα πυροσβεστικά οχήματα εκ των οποίων το ένα έχει διατεθεί στα μέλη της Σαλαμίνας .)
    Τόσα πυροσβεστικά οχήματα και στείλατε μόνο ένα για την Σαλαμίνα και έχετε το θράσος να το λέτε κιόλας , που μέχρι να έρθετε από την Πάρνηθα θα έχουν καεί τα πάντα Εχετε τόσα άξια μέλη στην Σαλαμίνα στείλτε και κάνα ακόμα, μου φαίνετε έχουν δίκιο τα παιδιά που παραπονιούνται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/11 23:47

    ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΩΣ? ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ? ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/8/11 00:37

    Χα χα αν διαβάσει κάποιος τις δυο παραπάνω ανακοινώσεις από τους ανώνυμους χρήστες θα ξεραθεί από τα γέλια…
    Και μιας και «Αδύνατον τ' αληθές λαθείν» γράφω!!

    Ο ένας στις 16/7/11 13:42 λέει..
    `Έχετε τόσα άξια μέλη στην Σαλαμίνα στείλτε και κάνα όχημα ακόμα,`

    Και ακριβός από κάτω ο άλλος στις 17/7/11 23:47 μας λέει …
    `ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΘΑ ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ`

    Παρακαλώ λοιπόν να μας παραθέσει ο υπεύθυνος του κλιμακίου Σαλαμίνας την δύναμη των μελών που είναι εγγεγραμμένα σε αυτό.
    (Παρακαλώ ΜΟΝΟ τα ενεργά μελή σαν αριθμό όχι ονόματα)

    Μας λέει ακόμα ότι η σχετική ανακοίνωση γράφει……
    `Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στην Πάρνηθα όπου εκεί βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών.`!!
    Αυτό αυτομάτως θα έπρεπε να κάνει τον γράφοντα στις 16/7/11 13:42 να καταλαβαίνει ότι είναι φυσικό να υπάρχει η μεγαλύτερη δύναμη οχημάτων στην Πάρνηθα (όπου και είναι η έδρα του ομίλου) γιατι απλούστατα (θα το καταλάβαινε και ένα μικρό παιδάκι αυτό) εκεί είναι και ο μεγαλύτερος όγκος των μελών του.

    Αν τώρα έμπαινε στον κόπο να μπει και να διαβάσει στην επίσημη σελίδα του ομίλου (http://www.ofd.gr/ ) από πότε δραστηριοποιείτε στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας και όχι μονό, τότε δεν θα έγραφε αυτές τις ανοησίες…..

    Καλημέρα σας λοιπόν από τον επώνυμο κάτοικο της Σαλαμίνας ,
    Μιλτιάδη Κακογιάννη η` Miltiadis Stratigos

    Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν ….(Ευριπίδης,)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.