Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Ιαν 2018

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ανταποκρινόμενος στην επιστολή των  Εμπορικών Συλλόγων των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας-Μεθάνων σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του για το ανωτέρω θέμα.

Στην εν λόγω σύσκεψη παρευρέθησαν ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Δήμαρχοι Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης, Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Τροιζηνίας-Μεθάνων κ.κ. Βασίλης Παντελής και Κωνσταντίνος Πατουλιάς, εκπρόσωποι των Δήμων Ύδρας και Σπετσών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και η Τροιζηνία  τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Πειραιά, αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση.
Ένα χρόνιο και δύσκολο ζήτημα λόγω της φύσης του αλλά και λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.
Συγκεκριμένα, παρατηρείται στα Μέθανα αραιή έως ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Για τα νησιά Ύδρας και Σπετσών υπάρχει παντελής έλλειψη συμβατικού πλοίου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να επιβαρύνονται οικονομικά.
Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχουν προγραμματισμένα σταθερά δρομολόγια έτσι ώστε οι τουριστικοί πράκτορες (tour operators) να μπορούν να προγραμματίζουν με άνεση χρόνου τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των γκρουπ των τουριστών.
Ο κ. Χατζηπέρος σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να εξευρεθούν πόροι αλλά και τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι καινοτόμες εφαρμογές. Η Ελλάδα σαν χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως είναι το LNG, αλλά και ηλεκτρική ενέργεια από το 2020. Επομένως, πρέπει να κατευθυνθούμε προς τέτοιου είδους λύσεις. Παράλληλα και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα είναι απαραίτητη η παρέμβαση προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έτσι ώστε να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.
Κατόπιν πήραν τον λόγο όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διασύνδεσης όλων των προορισμών του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους αλλά και με το λιμάνι του Πειραιά, για λόγους τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία μίας ομάδας εργασίας αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο των νησιωτικών Δήμων και της Τροιζηνίας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, με σκοπό την διερεύνηση όλων των διαθέσιμων επιλογών για την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων και ακαδημαϊκών φορέων.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/1/18 23:11

    Ο Τσάβες δήλωσε και πάλι ασθενείς στο δικαστήριο, είχε δίκιο χθες κάποιος πού τού έγραφε ότι λόγω σακχάρου να πέσει σε ετήσια νάρκη , εγώ του λέω να πέσει σε νάρκη μέχρι τις εκλογές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/18 10:16

      Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ θα πω δυο λόγια από καρδιάς. ΝΑΙ μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και στο ΧΩΡΟ του. ΝΑΙ μέχρι σήμερα είναι ένας πολύ ΜΕΤΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΝΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΎΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ - άλλο ΄΄φρούτο΄΄ ΑΥΤΟΣ - ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΑΪΣΚΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΛΙΓΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/18 23:18

    Δύσκολα για τον Τσάβες ,Ο χρόνος μετρά αντίστροφα , δεν μπορεί να ξεφεύγει πάντα ,οι δικαστές τον πήραν χαμπάρι και τι κομαση είναι !! νομίζω πώς σύντομα θα βλέπει τον κόσμο ριγέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/1/18 10:19

    Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ θα πω δυο λόγια από καρδιάς. ΝΑΙ μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και στο ΧΩΡΟ του. ΝΑΙ μέχρι σήμερα είναι ένας πολύ ΜΕΤΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΝΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΎΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ - άλλο ΄΄φρούτο΄΄ ΑΥΤΟΣ - ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΑΪΣΚΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΛΙΓΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/18 10:50

      10:16 και 10:19 Από προβοκατορικα σχόλια από τους γνωστούς άγνωστους είναι μια σχολή που έχει έρθει στην Σαλαμίνα μετά την έλευση και ενασχόληση με τα δημοτικά του νησιού μας από γνωστό Πειραιώτη,ένα έχω να πω γνωρίζοντας εδώ και πολλά χρόνια τον Βασίλη Αλαισκα ποτέ δεν αναφέρθηκε αρνητικά για κανένα νέο που θέλει να ασχοληθεί με τα δημοτικά και ιδιαίτερα για τον Γιώργο Παναγόπουλος που εκτιμά ιδιαίτερα και πιστεύει ότι έχει να προσφέρει πολλά, παράλληλα τον έχω ακούσει να λέει ότι ο χειρότερος νέος έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα σε σχέση με άλλους, αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω αν χρειαστεί.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/1/18 11:30

      Φίλε (10:50) η σαπίλα και η καφρίλα δεν έχουν χρώμα μα κι ούτε εντοπιότητα ούτε και εισαγόμενη είναι που προσπαθείς κι αυτό ακόμα να το ρίξεις στον Τσάβες, έλεος πια.
      Ξεχνάς τα ανώνυμα χαρτάκια που μέχρι χτες πέταγαν στους δρόμους της Κούλουρης οι ντόπιοι για να θίξουν τιμή και υπόληψη συντοπιτών τους;
      Το σπορ φίλε μου δικός σας και χάρισμα σας.
      Μην τα ρίχνεις όλα στους "ξένους" μέχρι αλληλομηνύσεις είχαν γίνει κάποτε για τα ιπτάμενα χαρτάκια, θα θελες να σου τις θυμίσω;
      Λοιπόν αναμουνε που όλα στραβά τα βλέπεις κάφρε χωρίς τους "ξένους" βγαίνει δήμαρχος ρε; ΟΧΙ
      Εκτός κι αν με το σχόλιο σου θες να κάνεις ζημιά στον Παναγόπουλο συνειδητά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/1/18 10:28

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΎΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ... ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΚΡΉΝΗ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/1/18 11:00

    Χρόνια πελάτης του παναγοπουλου από την πρώτη μέρα που άρχισε την δικηγορία,οτι κι αν του έδωσα το κέρδισε η το χειρίστηκε με τον καλύτερο για μενα τροπο και τις περισσότερες αφιλοκερδώς,δεν υπάρχει δικηγόρος σαν τον γιωργο στη σαλαμινα οτι και να λέτε οση λάσπη και να του ρίξετε και το ποσο αξιος ειναι θα το δείτε στη κάλπη, απο την πρωτη κυριακη θα βγει και με διαφορά λαμογια ,θα σας λιώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/18 11:36

      Φίλε μου μην ανησυχείς καθόλου, στην καλή την προβατίνα κρεμάνε τα κουδούνια.
      Αν δεν τον φοβόντουσαν δεν θα είχαν γράψει ούτε ένα σχόλιο.
      Για να γράφουν τον τρέμουν και πιότερο το στρατόπεδο της Δημάρχου που μετά την κατρακύλα της

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.