Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Ιουλ 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

·         Τάκης Χατζηπέρος, ε.α. Πλοιάρχου (Μ) και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής. Στην περίοδο της Δικτατορίας συμμετείχε στην Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ στην Ιταλία (Μάϊος 1973), καταδικασθείς ερήμην για την πράξη του αυτή. Έζησε στην εξορία μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
·         Κώστας Ζουράρις, σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά πολυσύνθετη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο του Περικλή που μεταφέρει ο Θουκυδίδης. Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
·         Σάββας Καλεντερίδης, Έλληνας Αξιωματικός εν αποστρατεία και μετέπειτα συγγραφέας, γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Οτζαλάν. Από το 2011, τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία, ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Παρόν και Μακεδονία και στα περιοδικά Επίκαιρα, Άμυνα και Διπλωματία, Στρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτική, Απόρρητο δελτίο και Διπλωματία.
·         Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Yπεύθυνος Ιδρύματος  Κακογιάννη, τ. Δήμαρχος Αντιρρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, εντεταλμένος σε θέματα ανάπτυξης και προβολής πολιτιστικών υποδομών, όπως μνημείων, θεάτρων και άλλων χώρων πολιτισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πολιτισμικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.
·         Αντρέα Δημητρίου, κυπριακής καταγωγής Ελληνοαυστραλέζα ποιήτρια. Το 2006 δημοσίευσε μια ποιητική συλλογή στα αγγλικά με τίτλο TheMountainsCouldn’tWalkAway, εμπνευσμένη από τις τραυματικές εμπειρίες της από την τουρκική εισβολή. Έχει επίσης δημοσιεύσει ένα ποιητικό ημερολόγιο στα ελληνικά (2012) με ποιήματα και φωτογραφίες της για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/18 19:37

    Ντροπή σου κ.χ"Πέπε,για ένα τόσο σοβαρό θέμα'ομιλια,μία "ανοιχτή πληγή" ακόμα να γίνεις "Τάκης", αναφορά για τον δικό μας ΖΕΡΒΟ, θα υπάρχει? Έως τώρα 3 εκδοχές δολοφονίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/18 15:20

    "Κλειδώσεις θείο ανάρτηση μικρού παιδιού"... Καί τί κερδισες???ανοιχτό είναι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/18 15:26

      Σού έστειλα, κι ένα χαμπερι από ίντερνετ... Κρουνό ρίξε, κρουνό... Είμαι κι εγώ... αλλά είσαι και σύ θείο... βρώμικη σκέψη... Καλά νά είμαστε, ε???G!!!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.