Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουλ 2018

Ν. Χουντής: «Να αποκαθηλωθεί η παραπλανητική πινακίδα της Περιφέρειας Αττικής, που δηλώνει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ»


·       Ερώτηση προς Κομισιόν
Την αποκαθήλωση της πινακίδας που έχει αναρτήσει η Περιφέρεια Αττικής στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, που αναγράφει ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (επισυνάπτεται φωτογραφία), ζητά με παρέμβασή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, με ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής χαρακτηρίζει την πινακίδα ως παραπλανητική, αφού, ήδη από το 2015, η Κομισιόν έχει ζητήσει δημοσιονομική διόρθωση, δηλαδή επιστροφή του 100% των κονδυλίων, εξ αιτίας περιβαλλοντικών λόγων, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το έργο δεν ήταν λειτουργικό, γεγονός που οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας:

«Από τις 14/1/2015 εστάλη στις Ελληνικές Αρχές πρόταση κλεισίματος με δημοσιονομική διόρθωση του 100% της συνδρομής του Ταμείου Συνοχής, γιατί το έργο δεν ήταν λειτουργικό και για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι Ελληνικές Αρχές, με επιστολή τους το Μάρτιο του 2015, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατατέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές συμπληρωματικά έγγραφα και πληροφορίες για την πρόοδο του έργου σχετικά με τα εκκρεμούντα ζητήματα. Το έργο, κατά την άποψη της Επιτροπής, παραμένει μη ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Έχει ετοιμαστεί και πρόκειται να σταλεί τις επόμενες ημέρες στις Ελληνικές Αρχές επιστολή προδιόρθωσης, με την οποία ζητάμε την 100% δημοσιονομική διόρθωση της συνδρομής του Ταμείου Συνοχής» [1].
Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, στην ερώτησή του, αφού επισημαίνει ότι, «Επειδή, όπως συνεπάγεται, η κατά 100% δημοσιονομική διόρθωση αφορά και στα συνοδά έργα (πχ. δρόμοι πρόσβασης στον ΧΥΤΑ), ακόμη και αν χρηματοδοτούνται από άλλα Διαρθρωτικά Ταμεία», ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν «προτίθεται να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση της παραπλανητικής πινακίδας» καθώς και «ποια είναι τα συνοδά έργα, για τα οποία έχει ζητηθεί 100% δημοσιονομική διόρθωση».

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Δημοσιονομική διόρθωση ΧΥΤΑ Γραμματικού
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών (21/3/2018 – Αναφορά 0573/2011, Κων/νου Παπαδιγενόπουλου), ότι, για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τα κονδύλια είναι απαιτητά στο σύνολό τους:
«Από τις 14/1/2015 εστάλη στις Ελληνικές Αρχές πρόταση κλεισίματος με δημοσιονομική διόρθωση του 100% της συνδρομής του Ταμείου Συνοχής, γιατί το έργο δεν ήταν λειτουργικό και για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι Ελληνικές Αρχές, με επιστολή τους το Μάρτιο του 2015, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατατέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές συμπληρωματικά έγγραφα και πληροφορίες για την πρόοδο του έργου σχετικά με τα εκκρεμούντα ζητήματα. Το έργο, κατά την άποψη της Επιτροπής, παραμένει μη ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Έχει ετοιμαστεί και πρόκειται να σταλεί τις επόμενες ημέρες στις Ελληνικές Αρχές επιστολή προδιόρθωσης, με την οποία ζητάμε την 100% δημοσιονομική διόρθωση της συνδρομής του Ταμείου Συνοχής» [2].
Επειδή στον ΧΥΤΑ εξακολουθεί να υπάρχει επίσημη πινακίδα της Περιφέρειας Αττικής, ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επειδή, όπως συνεπάγεται, η κατά 100% δημοσιονομική διόρθωση αφορά και στα συνοδά έργα (πχ. δρόμοι πρόσβασης στον ΧΥΤΑ), ακόμη και αν χρηματοδοτούνται από άλλα Διαρθρωτικά Ταμεία,
Ερωτάται:
Προτίθεται να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση της παραπλανητικής πινακίδας;
Ποια τα συνοδά έργα, για τα οποία έχει ζητηθεί 100% δημοσιονομική διόρθωση;

Το Γραφείο Τύπου                                                         09.07.2018


17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/7/18 14:55

    Τ.Ο Σαλαμινας ΝΔ τι Ρεζιλίκια ειναι αυτα λαχνους για να πληρωσουν ενοικιο φως νερο τηλ πατε καλα που ζητε; ο κοσμος πιναει και αν ειναι ο κοσμος να βοηθησει καπου θα δωσει το ευρω στους φτωχους και οχι σε εσας λαμογια ξεφτιλες να βγαλετε τα καβουρια απο τις τσεπες σας και να πληρωσετε τις υποχρεώσεις που έχετε το θράσσος να ζητάτε και λεφτά αλλά τι να περιμένεις όταν ο αντιπροεδρος Καπετανακης εχει καρτα ελευθερας στα φερρυ χωρις να την δικαιουται
    Ο Μητσοτάκης τα ξέρεις όλα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/18 15:17

    Για να καταλάβει ο κόσμος για τι ξεφτίλες μιλάμε τολμάνε να φερουνε τον Αδωνη να μιλησει που μεχρι και εχτες εβρυζε την ΝΔ με τον χειροτερο τροπο ου να χαθειτε καθικια μονοι σας να εισαστε αλλα τι να περιμενεις οταν ο Καπετανακης ειναι ιδιοι με τον Αδωνη κολοτουμπες της πολιτικης και δηλώνουν υποταγή όποιος τους δώσει μια ψωροθεσουλα να βολευτούνε ανά χαθειτε τελευταίοι που θέλετε να έχετε και κόσμο ουξου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/18 15:48

    Ααααα για σταθειτε σε ενα στικάκι ο Τσιτσανης ονοματιζει τον αντιπροεδρο της τοπικής ΝΔ για 50χιλιαρικα αν η τοπική έχει ανάγκη ας τα δώσει ο Αντιπρόεδρος και όχι ο καθένας από εμάς που έχουν βγει με τα μπλοκάκια στα χέρια και πουλάνε λαχνους πρώτα μας ζηταγανε την ψήφο και τώρα τα λεφτά μας ολα κι ολα για μαζευτειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/7/18 16:05

    Καπετανακης - Αδωνης
    Άδωνης -Καπετανάκης
    Τ αμαμ ΙΔΙΟΙ Ο ΈΝΑΣ συμπληρώνει τον άλλον τους φτύνεις και νομιζουν ότι βρέχει
    Κολοτουμπες τις πολιτικης
    Λυγουρια και οι δυο
    Ζητιανεύουν διορισμένες θέσεις
    Γλύφουν για να πάρουν ότι θέση έχει απομείνει γιατί από Μονοι τους δεν αξίζουν τίποτα όπου βάζουν έρχονται ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ
    Και τέλος Μ.....ΚΕΣ και οι δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/7/18 17:12

    Όλα τα παραπάνω σχόλια τα γράφει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που απέτυχε να ελέγξει την τοπική για λογαριασμό του αφεντικού του, προσεχώς τα αποκαλυπτήρια, δέσμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/18 18:05

      Ξύπνησε ο Καπετανάκης και άρχισε τις Λασπολογίες και τις συκοφαντίες


      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/18 21:25

      Ρε πυροβολημένε άντε ξύσου μ@λ@κα που τολμάς να δεσμεύεσαι κωλοτούμπα χαλβά

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/7/18 18:34

    Καπετανάκη ασχολησου με την καμπούρα σου που είναι μεγάλη και ασε τον υπόλοιπο κοσμο που σου αποδινκυει ότι είναι καλύτερος από εσενα
    Ασχολεισου με τα του οικου σου
    Καπετανακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/7/18 21:34

    Καπετανατσι μόνο διορισμένη θέση ήθελες στην τοπική γιατί εκλεγμένη δεν ήσουν άξιος να πάρεις τις υποχρεώσεις σου δεν τις ήξερες ξερολα να άνοιξης το πορτοφόλι και να δώσεις για τις υποχρεώσεις και όχι να πουλάς λαχνους ντροπή και αίσχος για την τοπική ΝΔ τόσα χρόνια τέτοια Ρεζιλίκια δεν είχαμε ξαναδει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/7/18 22:36

    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΚΕ ΚΟΛΟ,,,,,ΔΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ν,Δ ΚΑΙ ΨΥΦΗΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ανθρωπο ΜΕ ΒΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/7/18 22:42

    Ο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ , ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ Τ.Ο ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ , ΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/18 23:12

      Για την τσεπη του και μονο δουλευει τιποτα αλλο δεν τον ενδιαφερει εξαλλου το δειχνει με καθε τροπο
      Καπετανακη τσούζει κ..λος με την τελευταία θεση που εχεις βρυσε κσι λασπολογησε οσο θελεις παντα ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΥΔΡΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος10/7/18 06:29

    ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΘΗΚΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/7/18 08:28

    Γειά σου Τσιτσάνη με τις
    ... πενιές σου.....
    Ρε ξεφτίλα μετά από αυτά που είδαμε χθές το βράδυ έχετε μούτρα και κυκλοφορείτε στη Κούλουρη;
    Εσύ βρωμόχερη δεν ντρέπεσαι καθόλου;
    Φτού σας απατεώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/7/18 09:37

    Στο βιντεάκι ο Τσιτσάνοδήμαρχος δίχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
    ΛΑΜΟΓΙΟ,ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ,ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/7/18 00:08

    Ρουφιάνε Κρητικέ Γρηγόρη κοτσομπόλη. Κάνε το σταυρό σου μην επιστρέψει ο Τσαβαρής στη Δημαρχία γιατί θα κλάψες πικρά. Θα πλήρωσής ακριβά τις πουστιές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/7/18 00:13

    Ότι και να κάνει η Κρητική κουράδα Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ παραμένει το Γενικό κουμάντο. Καπετανάκη ψέμματα και συκοφαντίες θα γυρίσουν ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.