Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Δεκ 2018

20 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης


Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, με το σκεπτικό ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα, και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου.
Τι σημαίνει όμως για τον καθένα από  εμάς ως άτομα και ως κοινωνικά συστήματα η έννοια «ανθρώπινη αλληλεγγύη»; Μπορεί να εξαντληθεί στην προσφορά τροφίμων και γενικά ειδών πρώτης ανάγκης; Μπορεί να θεωρηθεί αλληλεγγύη η αυτάρεσκη προβολή των νεόπλουτων «φιλανθρώπων» στα αστραφτερά, πομπώδη γκαλά για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων; Μάλλον όχι.

Κοινωνική Αλληλεγγύη σημαίνει πρωταρχικά  σεβασμός στην αξία του κάθε ανθρώπου, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την εθνότητα, το φύλο, τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση, το μορφωτικό επίπεδο. Σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες για εκπαίδευση, εργασία, υγειονομική φροντίδα, ασφάλεια, ψυχαγωγία κλπ. Οι κρατικές παρεμβάσεις σε συνέργια με συλλογικότητες ανθρωπιστικού σκοπού,  έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο στον τομέα αυτό.
Τι συμβαίνει όμως στο μικρόκοσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Δήμου μας; Ποια η στόχευση και η στρατηγική του στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής; Με ποιες δράσεις του συνδέει τους πολίτες αυτού του τόπου με τα δικαιώματά τους;
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, σήμερα 20 Δεκεμβρίου, ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι, εκεί που το αυτονόητο μοιάζει πολυτέλεια και το καθημερινό γίνεται ανύπαρκτο, είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση της ανισότητας και των διακρίσεων.
Facebook: Βήμα στους Πολίτες

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/12/18 16:56

    Φτάνουν οι αλληλεγγίες...τρεις μου κρατάτε από τη σύνταξή των 40 πραγματικών χρόνων που δούλεψα, για να βολευτούνε διάφοροι τεμπέληδες που δεν δούλεψαν ούτε τα μισά χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/18 17:49

    Η ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 96Α ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ [ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ].
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
    ΑΔΑ:7ΣΝΜΩ1Ε-ΣΨΠ
    ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ:ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.