Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Δεκ 2018

ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΣΥΛΛΌΓΟΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ MΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.



Φωτό-ενσταντανέ by Μάριος Θεοχάρης
ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
Σε μία κατάμεστη αίθουσα της καφετέριας VIENTO (πρώην Flamingo) o Μάνος Δερτούζος αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του δασικού προβλήματος, την ταλαιπωρία των πολιτών της Σαλαμίνας, από τα πρόστιμα του Δασαρχείου, ανέλυσε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις οικιστικές πυκνώσεις και το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.
Νομοσχέδιο ανακούφισης το ονόμασε ο Μάνος Δερτούζος ο οποίος αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα πρόστιμα, οι οποίοι όπως τόνισε κουβαλούν τριάντα χρόνια τον Σταυρό του Μαρτυρίου. «Θύματα, σε αυτήν τη ιστορία υπήρξαν επίσης όλοι εκείνοι τους οποίους κατηγορούσαν ότι βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις με τις φωτοερμηνείες των αεροφωτογραφιών του 1945.

Μας κατηγορούσαν χωρίς να υπάρχουν επίσημοι δασικοί χάρτες. Χιλιάδες πολίτες που ήσαν όμηροι μιας κατάστασης που κύριος υπεύθυνος ήταν το κράτος, αφού επέτρεψε τα συμβόλαια, τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, έκανε δρόμους, δημιουργήθηκαν οικισμοί, ποτέ όμως δεν ανέλαβε τις ευθύνες του»
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα τελευταία θύματα της εκκρεμότητας του δασικού προβλήματος, σε αυτούς οποίοι κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν επειδή συνδέθηκαν με την ΔΕΗ μετά από τακτοποίηση του αυθαιρέτου βάσει του νόμου 4014/11.
«Θύματα μιας ανώνυμης καταγγελίας, οι οποίοι δεν δίστασαν προκειμένου να κατηγορήσουν τον Γιάννη Τσαβαρή αλλά και εμένα να οδηγήσουν στα δικαστήρια 120 συμπολίτες μας.»
Συνεχάρη δε δημόσια όλους τους δικηγόρους οι οποίοι στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι παρ όλες τις άριστες αγορεύσεις τους δεν μπόρεσαν να πείσουν το δικαστήριο.`
Αμέσως μετά έκανε αναφορά στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο το οποίο δίνει το δικαίωμα σε όλους εκείνους που βρίσκονται εντός οικιστικών πυκνώσεων να υπαχθούν στο νόμο, ενώ συγχρόνως θα ανακληθούν τα πρόστιμα και τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεως. Συγχρόνως δίνει το δικαίωμα σε όλα αυτά τα κτίσματα να συνδεθούν με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Αναλύοντας το Νομοσχέδιο ο Μάνος Δερτούζος τόνισε «ότι υπάρχουν σημεία σοβαρά στο Νομοσχέδιο τα οποία χρειάζονται βελτίωση και στο σκοπό αυτό, αφενός μεν μετά τις γιορτές θα έχουμε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφετέρου αρχίσαμε ήδη επαφές με όλα τα κόμματα στα οποία ζητούμε την βοήθεια τους τόσο στη στήριξη του Νομοσχεδίου αλλά συγχρόνως την βοήθειά τους στα σημεία βελτίωσης του, τα οποία θεωρούμε απαραίτητα.»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τ. Δήμαρχος και υποψήφιος Γιάννης Τσαβαρής, όσο και ο κ. Στέφανος Χρήστος υποψήφιος με το ΚΗΝ.ΑΛ, οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους , ενώ τόνισαν ότι το Νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ανακουφίζει τους πολίτες αλλά χρειάζεται βελτιώσεις.
Μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν οι Βουλευτές Β Πειραιά του Σύριζα κ.κ. Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα καθώς επίσης και ο βουλευτής της Ν.Δ κ Ιωάννης Τραγάκης όπως και ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Λιβανός.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης ο τ. Περιφερειακός Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Τάκης Βουδούρης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Αιαντείου Καίτη Μπούταλη και Μπάμπης Γαβριήλ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζίνα Βούλγαρη, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων.
Στην συγκέντρωση παραυρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης κ. Βλαχιώτης Γιάννης , οποίος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Από τον Τοπικό τύπο παρόν ήταν η εφημερίδα "Ανατροπές" με τον Χρήστο και Μάριο Θεοχάρη
από το ΦΒ του Μάνου Δερτούζου