Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Δεκ 2018

Γιάννης Τσαβαρής Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: "Ο μεγάλος ασθενής"


Αγαπητοί συνδημότες
Σε συνέχεια της ανάρτησης για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας  Σαλαμίνας από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Παναγόπουλο Γεώργιο έχω να τονίσω τα εξής:
Α. Η υφιστάμενη κατάσταση του Κέντρου Υγείας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά (δηλαδή "απαιτεί νυστέρι") στον τρόπο λειτουργίας του,
α) ως προς τον τύπο, αφού πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Κέντρο Υγείας Aστικού Tύπου,
β) ως προς την κτιριακή δομή του ( επέκταση των εγκαταστάσεών του),
γ) ως προς στην επαύξηση του μηχανολογικού- ιατρικού εξοπλισμού του.

Επιπλέον βέβαια, αναγκαίο και άμεσο μέτρο και συνακόλουθο των ανωτέρω είναι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και όχι η συνεχής αποψίλωση αυτού,  που γίνεται από διοικητικούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και αναγκαιότητες που έχουν οι κάτοικοι του νησιού σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Όσο  αφορά την περίοδο που εμείς είχαμε την διοίκηση του δήμου  (01-01-2011 έως  και  31-08-2014) εκπονήσαμε και καταθέσαμε μαζί με την  κ. Καραγιάννη- Αντωνίου Λούλα (τέλος του 2013) στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής (Λ. Συγγρού 100) όπου προΐστατο ο κ. Λέμας Κωνσταντίνος- και πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για τα έργα κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη- πλήρη μελέτη που περιελάμβανε την επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ( καθ΄ύψος και οριζοντίως ) όπως επίσης και την προμήθεια νέου μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η πορεία της οποίας (και φυσικά δεν είναι η μόνη) ως προς την ένταξή της τα τελευταία πέντε χρόνια αγνοείται...
Β. Εξυπακούεται ότι οι οχλήσεις μας στην Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων για περαιτέρω στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ήταν συνεχείς, βρίσκοντας δυστυχώς τις περισσότερες φορές "ώτα μη ακούοντα".
Όμως το πρόβλημα πράγματι παραμένει μεγάλο και γι' αυτό θα χρειαστεί από την πρώτη μέρα της όποιας νέας διοίκησης του δήμου, η ιεράρχηση της ένταξης της προαναφερόμενης μελέτης που εκπονήσαμε και καταθέσαμε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, σε όποιο Περιφερειακό, Εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  θα"τρέξει" την επόμενη περίοδο,  για ανάλογες δράσεις.
Επίσης όσο μας αφορά, οι πρόνοιες για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας, δεν σταματούν μόνο στα προαναφερθέντα, αλλά δεσμευόμαστε ότι σε πρώτο χρόνο θα ιδρύσουμε δύο δημοτικά ιατρεία -με παθολόγο και παιδίατρο- για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων κι έτσι μαζί με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που εμείς ιδρύσαμε κατά την περίοδο που διοικήσαμε τον δήμο (κοινωνικό ιατρείο- κοινωνικό φαρμακείο) ενισχύουμε έτι περαιτέρω το υφιστάμενο κοινωνικό δίχτυ προστασίας ιδιαίτερα για τους πάσχοντες, άνεργους και οικονομικά ασθενέστερους.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας


22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/18 20:14

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
    ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/18 20:49

    Για το ΙΚΑ θα μας πεις Γιατί έκλεισε επί θητεία σου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/12/18 21:03

    ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΙΛΟΤΕΡΟΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/12/18 21:38

    Ρε Γιάννη παριστάνεις τον υπουργό;;; Εδώ επί θητείας σου έκλεισαν όλες οί υπηρεσίες στό δήμο μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/12/18 22:29

      Τσαβαρής λαμόγια και πάλι Τσαβαρής! Όσους κι αν έχετε βάλει μπροστά! Πήραμε το '14 που ανέβηκαν στην εξέδρα και οι τέσσερις μαζί για να νικήσουν έναν! Ψήφος δεν θα πάει χαμένη! ΔΕΣΜΕΥΣΗ!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/12/18 22:23

    Παναγόπουλε,
    άλλη μία ανακοίνωση έβγαλες και όλοι"τρέχουν" από πίσω σου!!!!!
    Προχώρα έτσι και Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/12/18 08:36

    Καλημέρα Σαλαμίνα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους,
    διάβασα με προσοχή την ανάρτηση του πρώην δημάρχου και με εντυπωσίασε πρώτα από όλα η γρήγορη αντίδραση μετά την ανάρτηση του κ.Παναγόπουλου όπου καλούσε τους συνυποψηφίους του να πάρουν θέση και ο κ.Τσαβαρής το έκανε σε χρόνο dt,ενώ όταν ο κ.Τσαβαρής είχε και έχει καλέσει τον κ.Παναγόπουλο για προγραμματικό δημοκρατικό διάλογο αυτός και οι υπόλοιποι υποψήφιοι ακόμη το αποφεύγουν.
    Δεύτερο,η γρήγορη αντίδραση σημαίνει ότι το θέμα το έχει αποκρυσταλλώσει μέσα του και έχει άποψη δεδομένη.
    Τρίτο, κατά το παρελθών είχε κάνει σημαντικές ενέργειες για την επίλυσή του.
    Τέταρτο και σημαντικότερο έχει εμπειρία και γνώση από την δομή της κεντρικής εξουσίας και μπορεί γρήγορα να φέρει αποτελέσματα.
    Ελπίζω και εύχομαι να του δώσουμε σύντομα αυτή την δυνατότητα.
    Χρόνια πολλά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/18 09:23

      08.36 κανένας από τούς υποψήφιους δημάρχους δεν θέλουν Ούτε να τον δουν ούτε να τον ακούσουν, γι αυτό καί δεν θα γίνει ποτέ ξανά δήμαρχος!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/12/18 17:56

      ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος30/12/18 10:09

    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΡΥΝΟΥΝ. ΝΑ ΦΥΓΟΚΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑς ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ, ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/12/18 10:14

    Αναρωτιέμαι γιατί κανείς υποψήφιος δε δέχεται να αντιπαρατεθεί με τον Τσαβαρή σε πολιτισμένο προεκλογικό διάλογο εφ' όλης της ύλης. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, α) είναι άσχετοι με τα προβλήματα του νησιού και δε θέλουν να φανεί η γύμνια τους, β) έχουν αμφιλεγόμενες απόψεις και δε θέλουν να αποκαλυφθούν.
    Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνουν για δήμαρχοι.
    Αν κάποιος έχει τρίτη εξήγηση, ας την πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/12/18 13:32

      Είναι απλή η εξήγηση.Τσαβαρης και πολιτισμένος πολιτικός διάλογος είναι δύο έννοιες αντίθετες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/12/18 15:32

      Ο λαός έχει και γνώση και κρίση για να αξιολογήσει επιχειρήματα και συμπεριφορές,ο διάλογος γίνεται για ενημέρωση των ψηφοφόρων όχι για να πείσει ο ένας τον άλλο, είναι ευκαιρία να δείξουν οι νέοι και "άφθαρτοι" υποψήφιοι το στίγμα τους για τα προβλήματα του νησιού και τον υποτιθέμενο καινούριο πολιτικό πολιτισμό που φέρνουν. Δυστυχώς είναι πιο παλιοί απ' το παλιό, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς γνώση των προβλημάτων, με πλήρη περιφρόνηση στον πολιτικό αντίπαλο και φυσικά στην ενημέρωση των ψηφοφόρων. Ντενεκέδες ξεγάνωτοι που ζητάνε λευκές επιταγές.
      Αυτοί οι ντενεκέδες μιλάνε για ενότητα και θα ζητήσουν συνεργασία μετεκλογικά.
      Ένα πιάτο γλαρόσουπα στον κύριο.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος30/12/18 10:45

    Μ'αυτό το πλευρό να κοιμάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/12/18 11:52


    Αυτοί οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν επέκταση της ναυπηγικής ζώνης μέσα στον αρχαίο λιμένα, ανατρέποντας πάγιες θέσεις του δημοτικού συμβουλίου και καταδικάζοντας μία ακόμα αρχαιολογική περιοχή στην καταστροφή.
    Σε λίγο θα έρθουν για ψήφο, περιποιηθείτε τους κατάλληλα.

    Μπινιάρη Ειρήνη
    Γεροντιώτου-Μιχάλαρου Σταυρούλα
    Τσάμη-Κατσουρίνη Βιολέτα
    Σκιαθίτης Ιωάννης
    Φιλιάγκος Ιωάννης
    Χατζής Αντώνιος
    Μαριδάκης Κων/νος
    Φασουλής Βασίλειος
    Λένης Ιωάννης
    Πάλλας Αλέξανδρος
    Κουτσούκος Σπυρίδων
    Δραγομάνοβιτς Γεράσιμος
    Κορρός Μιχαήλ

    Ο λαός δεν ξεχνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/18 14:44

      ΧΙΚ..ΧΙΚ..εμένα ρε..ΧΙΚ... ποιος θα μου εξηγήσει..ΧΙΚ.. τι ψήφισα;..ΧΙΚ

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος30/12/18 20:54

    Πολλές μπούρδες λέτε και γράφετε (11:52)χωρίς νόημα.
    Το οικοδομικό τετράγωνο δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός.
    Η άποψη σας ότι θα επιβαρυνθεί αισθητικά είναι για γέλια. Όλη αυτή η περιοχή καλώς κακώς είναι γεμάτη ναυπηγεία με άδειες και κακώς το ΓΠΣ καθόριζε ότι το συγκεκριμένο τετράγωνο ως αμιγούς κατοικίας, γιατί ποιός θα πήγαινε να χτίσει σπίτι εκεί; Το τετράγωνο αυτό ήταν σαν καλαμιά μες το κάμπο, ανεκμετάλλευτο για 40 χρόνια γιατί έτσι ήθελαν ορισμένοι τότε. Ήταν μία κατάφωρη αδικία που έπρεπε από καιρό να είχε αποκατασταθεί. Τώρα, τα περί χιλιάδων τουριστών και κουραφέξαλα, εγώ δεν έχω δει ούτε έναν τουρίστα, και τι να κάνει ο τουρίστας άλλωστε, τι να δει; Και η Ψυττάλεια είναι χαρακτηρισμένη σαν αδόμητη Α΄ Αρχαιολογική Ζώνη όπως και η Ακρόπολις. Ωραία λοιπόν στείλτε τους ανύπαρκτους τουρίστες εκεί να μυρίσουν τα σκατά όλης της Αττικής. Η καραμέλα πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος πρέπει να δουλέψει και χωρίς επενδύσεις θα πεθάνει από την πείνα. Αρκετά πιά με τις πομφόλυγες των περισσότερων υποψηφίων Δημάρχων. Ο κόσμος δεν τρώει σανό, θέλει δουλειά για τα παιδιά του κι όχι φούμαρα. Αυτά δεν αναφέρονται μόνο για τον συγκεκριμένο υποψήφιο αλλά και για όλους όσους έχουν αναφερθεί στο ίδιο θέμα. Τέλος στο λαϊκισμό γιατί αυτός ήταν που κατέστρεψε την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/18 22:30

      ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ!!
      ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/12/18 00:40

      Μισελ, τι γράφεις μανάρι μου;
      Ολοι έχουν καταλάβει τι πήγε να γίνει;
      Είσαι μόνος σου, και κάνεις δεν σου δίνει σημασία.
      Κοίτα στο FB, ούτε οι κολλητοί σου δεν πιστεύουν αυτά που γράφεις!
      Ηρέμησε. Κοίτα τι γινέται ρε φίλε! Άλλαξε τροπάριο. Με τα ψέμματα δεν μπορείς να πείσεις κανένα.
      Σου εύχομαι δύναμη το 2019.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/12/18 01:02

      Τα λάδια και τα ψέμματα δεν αλλάζουν το οικοδομικό τετράγωνο που είναι αρχαιολογικό και με τη βούλα. Όσο και να κρυφτείτε η νέα δημοτική αρχή που έρχεται θα σας ξετρυπώσει και θα πληρώσετε για τις ανομίες και τα εγκλήματά σας.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/12/18 19:36

      Ενώ τα διπλά τετράγωνα που είναι γεμάτα γερανούς και γλιστρες δεν είναι αρχαιολογικός χωρος.Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος1/1/19 03:07

      Και βέβαια είναι αρχαιολογικός χώρος η περιοχή των ναυπηγείων αλλά την κάνατε σαν τα μούτρα σας. Ετοιμαστείτε για αγγούρι κατσιβιλιώτικο.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.