Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Φεβ 2020

Πρωτοφανή επεισόδια ζήσαμε χθες 13/2/2020 στον αγώνα ΑΣΦΠ Κρόνος-ΑΟΣ Τελαμών!


φωτό αρχείου από το volleynews.gr
Μόλις τελείωσε ο αγώνας, ο οποίος παρουσίαζε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες και διεξήχθη σε άριστο κλίμα από πλευράς αθλητριών, και ενώ οι αθλήτριες προσέρχονταν στο φιλέ για τον καθιερωμένο χαιρετισμό, οι «φίλαθλοι» της ομάδας του Κρόνου επιτέθηκαν φραστικά, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, στον πρόεδρο της ομάδας του Τελαμώνα, ο οποίος όμως τους γύρισε την πλάτη και πήγε να συγχαρεί τις αθλήτριες της αντίπαλης ομάδας.

Στο σημείο αυτό και εντελώς απρόκλητα ο προπονητής της ομάδας του Κρόνου του επιτέθηκε βίαια και τον έσπρωξε με δύναμη.
Τότε νεαρός σωματώδης οπαδός του Κρόνου, ο οποίος μάλιστα είχε προσέλθει στο γήπεδο σε προχωρημένο σημείο του αγώνα, όπως και ασπρομάλλης «κύριος», γνωστός για την εριστικότητά του από προηγούμενες αποστολές, οι οποίοι ήταν μεταξύ αυτών που είχαν επιχειρήσει να δημιουργήσουν επεισόδιο προηγουμένως, επανήλθαν μαινόμενοι και τραυμάτισαν τον πρόεδρο. Σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι φίλαθλοι της ομάδας του Κρόνου τους οποίους μάταια προσπαθούσαν να συγκρατήσουν έντρομες οι αθλήτριες.
Όταν ο φροντιστής της ομάδας του Τελαμώνα επιχείρησε να παρέμβει κατευναστικά και να προστατέψει τον πρόεδρο που πλέον αιμορραγούσε, του επιτέθηκαν με μένος, τον έριξαν στο έδαφος, τον έσυραν, τον ποδοπάτησαν και τον γρονθοκόπησαν, σώθηκε δε χάρη στην παρέμβαση αθλητριών και των 2 ομάδων, οι οποίες προσπάθησαν να τον προστατέψουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αυτός αιμορραγούσε. Την ίδια στιγμή ο προπονητής εξακολουθούσε να σπρώχνει τον πρόεδρο, ενώ οι έξαλλοι «φίλαθλοί» της ομάδας του πέταξαν με δύναμη στο έδαφος και κλώτσησαν την προπονήτρια της ομάδας του Τελαμώνα, η οποία είχε σπεύσει σε βοήθεια.
Γενικά επικράτησε ένα πανδαιμόνιο, όπου αθλήτριες του Κρόνου προσπαθούσαν να μαζέψουν τους δικούς τους ανθρώπους που ήταν εκτός εαυτού ( πράγμα που αποδεικνύει καταφανώς ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων είναι συγγενείς και φίλοι των αθλητριών του Κρόνου), οι αθλήτριες του Τελαμώνα έντρομες δέχονταν επιθέσεις σωματικές και λεκτικές στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους παράγοντες της ομάδας τους που μειοψηφούσαν αριθμητικά, καθώς οι άνανδροι δε δίστασαν να τα βάλουν και με ανήλικα κορίτσια, και οι διαιτητές καλούσαν την αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!
Τότε μόνο ο προπονητής της ομάδας του Κρόνου παρενέβη για να απομακρύνει τους «φιλάθλους» του, καθώς προφανώς έπρεπε να «καθαρίσει» το γήπεδο πριν φτάσει η Άμεση Δράση. Όταν μάλιστα αντελήφθη ότι φίλαθλος βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια κινήθηκε με ορμή εναντίον της προκειμένου να σταματήσει η βιντεοσκόπηση ( το συγκεκριμένο βίντεο που καταγράφει τα επεισόδια και επαληθεύει πλήρως την αναφορά μας βρίσκεται στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο). Αυτό τον ενδιέφερε προφανώς περισσότερο από την ακεραιότητα των παρευρισκομένων!
Όταν κατέφτασε στο γήπεδο η Άμεση Δράση μέσα σε λίγα λεπτά, στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένας φίλαθλος της ομάδας του Κρόνου, οι οποίοι εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού γνωρίζοντας προφανώς πολύ καλά τις διαδικασίες του αυτοφώρου! Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας από την πλευρά του Κρόνου και κανένας μάρτυρας υπεράσπισής τους. Η Άμεση Δράση παρέμεινε στο χώρο για 1 και πλέον ώρα και μάταια αναζητούσε κάποιους από τους πρωτεργάτες των επεισοδίων, ενώ ο προπονητής δήλωνε επίμονα ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει καταφανώς τη διάθεσή του να συγκαλύψει τα γεγονότα και τους δράστες. Τελικά η ομάδα της Άμεσης Δράσης και αφού είδε την τραγική ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα μέλη της αποστολής ( η οποία αποτελούνταν από 8 αθλήτριες, εκ των οποίων 4 ανήλικες, την προπονήτρια, την στατιστικολόγο, το φροντιστή, τον πρόεδρο της ομάδας και τρεις γονείς, σύνολο
12 γυναίκες και 3 άνδρες, εκ των οποίων 2 τραυματίες) και αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, συνόδευσε την αποστολή με δύο περιπολικά οχήματα προκειμένου να φύγει με ασφάλεια!
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε απίστευτα τυχεροί που φύγαμε από κει μέσα μόνο με δύο τραυματίες παράγοντες, μια αθλήτρια με κρίση άσθματος και τις υπόλοιπες αθλήτριές μας να βιώνουν στιγμές τρόμου που θα τις συνοδεύουν για μια ζωή! Το ότι δε θρηνήσαμε περαιτέρω απώλειες ήταν πραγματικό θαύμα!
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία της ομάδας του Κρόνου και ιδιαιτέρως του προπονητή της ομάδας, ο οποίος όχι μόνο ήταν εριστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και γι΄ αυτό δέχτηκε και τις ανάλογες ποινές από το διαιτητή, αλλά και πυροδότησε την έκρηξη των επεισοδίων επιτιθέμενος, και ζητούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν οι ομάδες του πρωταθλήματος από ανάλογες συμπεριφορές! Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος ερασιτεχνικού βόλεϊ γυναικών, τα οποία όχι μόνο πλήττουν το άθλημα, αλλά και δημιουργούν κακό προηγούμενο δίνοντας χώρο ώστε να παρεισφρήσουν στο χώρο χούλιγκαν και κακοποιά στοιχεία που καμία θέση δεν έχουν σε αυτά τα γήπεδα!
Για την ιστορία το ματς είχε λήξει 3-2 υπέρ του Κρόνου με το 5ο σετ να τελειώνει 15-13! Αδυνατούμε να φανταστούμε ποιες θα ήταν οι εξελίξεις αν η ομάδα του Κρόνου είχε χάσει!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/2/20 06:33

    Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020
    Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: Λέμε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

    Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Νήσων και αφορά την επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στα νησιά του Αργοσαρωνικού συμπεριλαμβανομένης και της Σαλαμίνας.

    -->



    Τι και αν γίνετε ειδική μνεία και εξαιρούνται τα καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στην Λεωφόρο Σαλαμίνος και στην ακτή Σαλαμινομάχων…..

    Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, την οποία εκφράσαμε και στην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Κα Μπόγρη- Θεοδωρακοπούλου, στην συνάντηση που πραγματοποίησε με όλους τους Φορείς γι’ αυτό το θέμα, τόσο εγγράφως όσο και με την παρουσία του Προέδρου κ. Κατωπόδη Γιώργου, είναι ότι η Κυριακή θα πρέπει να είναι ημέρα ξεκούρασης των υπαλλήλων και ενασχόλησης με την οικογένεια τους.

    Εκφράσαμε την αντίθεση μας ακόμα και στο άνοιγμα των καταστημάτων στο Αιάντειο όπου λόγω του χαρακτηρισμού τους ως τουριστική περιοχή ανοίγουν τις Κυριακές της θερινής περιόδου που εκτείνεται ως τα τέλη Οκτωβρίου περίπου.

    Πάγια πεποίθηση μας είναι ότι οι εν λόγω κινήσεις κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που ξεκίνησαν αρχικά από οκτώ Κυριακές τον χρόνο και επεκτείνονται σταδιακά σε όλες τις Κυριακές, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και των Εμπορικών Κέντρων τύπου Malls.

    Απώτερος στόχος είναι η «άσκηση πίεσης» στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν σταδιακά να βάλουν λουκέτο…..

    Και οι υπάλληλοι που είναι μέσα σε όλο αυτό? Αφημένοι στην μοίρα τους και στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας με υπαλλήλους που προσλαμβάνονται ως τετράωροι και δουλεύουν οκτάωρα και δεκάωρα, χωρίς να γίνεται λόγος για πληρωμή των επιπλέον ωρών, και που τώρα καλούνται να δουλέψουν όλες τις Κυριακές του χρόνου χωρίς φυσικά να πληρωθούν με το επιπλέον που ο Νόμος προβλέπει για την απασχόληση κατά τις Κυριακές αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον ρεπό.

    -->


    Όλα τα ανωτέρω εκτέθηκαν στην Kα.Αντιπεριφερειάρχη, δυστυχώς όμως δεν φάνηκε να λήφθηκαν υπόψη στην τελική της απόφαση.

    Ακόμα και τα μαγαζιά της περιοχής του Αιαντείου που, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, άνοιγαν τις Κυριακές της θερινής περιόδου, τώρα επεκτείνεται το άνοιγμα σε όλες τις Κυριακές, λόγω των τουριστών που θα εισρέουν για τους εορτασμούς της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και θα θελήσουν να κάνουν τα ψώνια τους στα Super Market της περιοχής, γιατί στην ουσία αυτά αφορά στην πλειοψηφία τους η συγκεκριμένη απόφαση.

    Για να μην μιλήσουμε για τις άκρως «τουριστικές περιοχές» των Κανακίων, της Κύριζας, το Πέρανι και τα Περιστέρια με την πληθώρα εμπορικών καταστημάτων που πρέπει να παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή για να ψωνίσουν τα «σουβενίρ» τους οι τουρίστες…..

    Νομίζουμε ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας………

    Εμείς σαν Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας θα συνεχίζουμε να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και καλούμε όλους τους υπαλλήλους, που αφορά άμεσα η εν λόγω απόφαση να απευθυνθούν σ’εμάς και να μας δώσουν την δύναμη για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα τους.

    ΤΟ Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/2/20 06:49

    Η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Μπογρη έκανε ανακοίνωση στο facebook 5/2/2020 για το μεγάλο κατόρθωμα της που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές εκτός κεντρου
    Και σας ρωτάμε κ. ΜΠΟΓΡΗ τα super marker καθώς και τα μαγαζιά σε Αμπελακι και Μουλκι θα ανοίγουν καθώς και ο Κρητικος
    Σίγουρα ΝΑΙ
    Γνωρίζεις κ. ΜΠΟΓΡΗ ότι αγοραστικε οικόπεδο Στη Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και θα ανοίξει πολυκατάστημα με όλων των ειδών τα μαγαζιά ρουχισμού καφετέριες φαγητού μέχρι και φαρμακεια
    Με αυτήν σας την απόφαση αυτό σίγουρα θα ανοίγει όλες τις ημέρες και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/20 06:56

    «Απόφαση ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη»
    Να επιτρέπεται προαιρετικά σε όλη τη Νήσο Σαλαμίνα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 παρ. 2 του ν. 4177/2013 κατά τις Κυριακές και αργίες με το ωράριο λειτουργίας που ορίζει ο Νόμος. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός (1) χιλιομέτρου από τον Ι. Ν. Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο Νόμος. Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Σαλαμίνας τις Κυριακές, ειδικά για το έτος 2020 δέον ληφθεί υπ’ όψιν ότι ενόψει των εορτασμών των «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2020», οι οποίοι αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο νησί, είναι αναγκαία η εξυπηρέτησή τους με όσο το δυνατό περισσότερα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα και κατά τις Κυριακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/20 17:34

    Δημαρχο αλλαξε το νησι,κι ηρθε χαμος κι ανταρα
    παντρευτηκε ο καταδικος μαζι με τη λαδιαρα
    Αγαπηθήκαν ξαφνικα και εδωσαν τα χερια
    εκρυψαν κατω απ το χαλί του μισους τα μαχαιρια

    Εφευγε η πρωτη Κυριακη,η δευτερη ερχοταν
    Δημαρχος Παναγοπουλος ειδαν πως θα γινοταν
    Και ετσι οι δυο τους ηρθανε μαζι εις σαρκα μια
    μα πλατη τους εγυρισε ολη η κοινωνια

    Και οπως ηταν φυσικο,τη συντριβη εισπραξαν
    ο κοσμος ηξερε καλα τι λαμογιες επραξαν
    Γιναν αντιπολιτευση και τα χουνε χαμενα
    κι απ τις σφαλιαρες κοκκινο απεκτησαν αυχενα

    Ειναι στο συμβουλιο αγκαζε καθονται διπλα διπλα
    και προσπαθουν με ψεμματα να κανουν καμια ντριπλα
    αδικος κοπος,ματαιος,τους εκλεισαν το σπιτι
    τον Αλαισκα βαζουν μπρος,τον νεο Χρυσαυγιτη

    Αχ Βασιλακη μου γλυκε,τα στερνα τιμουν τα πρωτα
    δεν το ξερες και εγινες του κυρ Μηνα η κοτα
    Απο Πασοκος εισαι πια γλοιωδες φασιστακι
    και του Σουλτανου προθυμο εγινες γιουσουφακι

    Μα ο γαμος ειν το θεμα μας,γελαν και τα πλακακια
    δε γραφω αλλο τιποτα για τα παρανυφακια
    Και το μεγαλο γεγονος ειναι πως το δουλευουν
    Στις εκλογες που θα ρθουνε μαζι πως θα κατεβουν

    Παραταξη ειναι φοβερη,για τη μεγαλη νικη
    με ονομα τεραστιο...η ΛΑΔΟΚΑΤΑΔΙΚΗ
    Καταδικος ειναι ο νιος,λαδιαρα ειν η κορη
    πρωτο παιδι τους ευχομαι να κανουνε αγορι

    Και αν καυγαδες ερθουνε,των ζευγαριων στοιχειο
    και αν ζητησει παλι ο νιος της κορης το πτυχιο
    να μη φοβαστε χωριανοι,η σχεση δεν τελειωνει
    γιατι η ΣΚΟΥΖΕ τη γεννησε,κι η ΗΤΤΑ την ενωνει!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/2/20 13:54

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    που κρυφά τις καρδιές οδηγεί
    κι όποιος το ’νιωσε το νοσταλγεί

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    γέλιο, δάκρυ, λιακάδα, βροχή
    της ζωής μας και τέλος κι αρχή

    Ποτέ ποτέ κανένα στόμα
    δεν το ’βρε και δεν το ’πε ακόμα

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    που σε κάνει να λες το σκοπό
    σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    στο λεπτό που σου δίνει φτερά
    κι είναι λύπη μαζί και χαρά

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    γέλιο, δάκρυ, λιακάδα, βροχή
    της ζωής μας και τέλος κι αρχή

    Ποτέ ποτέ κανένα στόμα
    δεν το ’βρε και δεν το ’πε ακόμα

    Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη
    τι είν’ αυτό, τι είν΄αυτό
    που σε κάνει να λες το σκοπό
    σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.