Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Ιουλ 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Τι είναι το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5


Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Τι είναι το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5
Με αφορμή ερωτήματα που λαμβάνουμε σχετικά με το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τα παρακάτω:
Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων κατατάσσει τους τίτλους σπουδών που αποκτώνται στη χώρα σε 8 Επίπεδα, ως εξής:

Επίπεδο 1: Απολυτήριο Δημοτικού.Επίπεδο 2: Απολυτήριο Γυμνασίου.Επίπεδο 3: Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας που χορηγούν οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).Επίπεδο 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου. Πτυχίο ΕΠΑΣ. Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ' τάξης των ΕΠΑΛ.Επίπεδο 5: Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.Επίπεδο 6: Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίου και ΤΕΙ).Επίπεδο 7: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης.Επίπεδο 8: Διδακτορικό Δίπλωμα.
Ένας από τους τρόπους απόκτησης του Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι η επιτυχής φοίτηση σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ειδικότερα, μετά την επιτυχή αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι λαμβάνουν από το Δ.Ι.Ε.Κ.  Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων και Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και που οδηγούν στην απόκτηση του παραπάνω διπλώματος, το οποίο και μοριοδοτείται ξεχωριστά σε σχετικές προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π.
Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, λαμβάνοντας υπόψη και τις παραπάνω παραμέτρους προτείνει για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021 να λειτουργήσουν ειδικότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετάσχουν στις παραπάνω εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν το προαναφερόμενο δίπλωμα.
Προτεινόμενες ειδικότητες: 1. Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος), 2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, 3. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, 4.Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, 5. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, 6. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Για  τους οδηγούς σπουδών των παραπάνω ειδικοτήτων: Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης  (www.gsae.edu.gr→ Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων →Νέες Ειδικότητες ).
Για την τράπεζα θεμάτων και τις εξετάσεις πιστοποίησης: Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού  Προσανατολισμού  (https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/trapeza_thematwn)
Πληροφορίες για εγγραφές: Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.:216 700 30 95, email: mail@iek-salam.att.sch.gr)

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/7/20 01:42

    6 Ιουλ 2020
    ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ "ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ!!!"


    ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ!!!
    ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
    Σε προηγούμενο άρθρο μου, έκανα αναφορά και κριτική για το θέμα το οποίο έχει προκύψει, που έχει να κάνει με την ενέργεια του Δημάρχου να προσλάβει με τετράμηνη σύμβαση εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλο.

    Για την θέση μου αυτή, την οποία έχω Δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζω όχι μόνο ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως απλός πολίτης, δέχτηκα αήθη επίθεση με ανεπίτρεπτη φρασεολογία που γίνεται απειλή, από το πατέρα του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Θοδωρή Παναγόπουλο ως σχόλιο στο άρθρο μου
    Προτρέπει μάλιστα τον γιο του να με πετάξει στο κάδο των απορριμμάτων!!!!!!
    Το συγκεκριμένο σχόλιο το κοινοποιώ και το θέτω στην κρίση σας.
    Η προσφορά μου στη Σαλαμίνα είναι γνωστή και έχει καταξιωθεί από τους πολίτες της Σαλαμίνας οι οποίοι με εξέλεξαν επί τρεις τετραετίες.
    Με παρόμοιες μεθόδους να γνωρίζουν όλοι, ότι δεν πρόκειται να με φιμώσουν ούτε να με φοβίσουν, για να ασκώ το δημοκρατικό δικαίωμα μου, εκφράζοντας ελεύθερα την άποψη μου, στηρίζοντας αρχές και αξίες που έχουν να κάνουν με τιμιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, αρχές που υπηρετώ σε όλη τη ζωή μου.
    Να γνωρίζουν όλοι, ότι Πυλώνας της Δημοκρατίας είναι η Ελευθεροτυπία.
    Λυπάμαι βαθύτατα γιατί αυτό το ακρογωνιαίο αξίωμα της Δημοκρατίας αγνοούν συντελεστές της νέας Διοίκησης, που καταδίκαζαν το παλιό και μιλούσαν για νέες ιδέες.
    Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες από τις νέες ιδέες......
    Μάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/20 09:31

    Δεν δεχεται κόσμο ο ντιγκινταγκας Χομεινι καταγγελουν οι δημοτες.
    Που να προλάβει;
    Σάμπως μένει χρόνο.Έχει να παρει εντολές από τον πατέρα του, τον αδερφό του, τον Κρίτωνα, τον Σωκράτη, τον Μάριο ...
    Και να κοιτάει να δίνει και μισθούς στους δικούς του για να τον στηρίζουν.
    Κουραστική η θέση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/20 11:22

    Ανοίξτε τα σχόλια του Καραγκιόζη με το άλυτο δασικό και τα λεφτά που τάζει για τα οικόπεδα που είκοσι χρόνια μας βγάζει από το δασικό να μιλήσουμε και εμείς οι πολίτες που μας τα έφαγε τα λεφτά το λαμόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/20 12:35

    ρε αρχιλαμογιο δερτουζο κλεφτρονι του 20αρικου εχεις το θρασσος και μιλας ??? μαζεψε τα και φυγε πηγαινε στον πειραια!!! ακομα και ο αρχηγος σου ο τζαβαρης παρουσια 10 ατομων εχει πει τα χειροτερα για εσενα και αμα θες θα στα πω και τετ α τετ αληταμπουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν σε μία πολιτική άποψη η οποία είναι αντίθετη από την δική τους, τότε χρησιμοποιούν την συνήθη τακτική «Ρίξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι πιάσει» Τότε κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και το καλυμμένο πρόσωπό τους με την κουκούλα και βρίζουν. Τότε γίνονται αισχροί χυδαιολόγοι και περίγελος την κοινωνίας , γιατί απλά η κοινωνία με ξέρει και περισσότερο απ όλους με ξέρουν οι πολίτες που έχουν πρόβλημα με το δασικό.Ρίξτε όσοι λάσπη θέλετε, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι Ο ΤΟΙΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΕΖΙΑ ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ»
    ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΘΕ

    ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ

    ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.