Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουλ 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο σχολικό συγκρότημα του 1 ου -2 ου Λυκείου Σαλαμίνας έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι μέσα στην σχολική αίθουσα την ώρα που οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου εξετάζονταν για τις πανελλαδικές στο μάθημα της Βιολογίας. Κυριολεκτικά από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός μιας και ο σοβάς έπεσε ανάμεσα στα θρανία που εξετάζονταν οι μαθητές.
Το κλιμάκιο του δήμου που καλέστηκε, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε έβγαλε 4 αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος ακατάλληλες!

Το παραπάνω γεγονός ήρθε για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική της υποχρηματοδότησης των σχολείων βάζει κυριολεκτικά σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ζωή και την σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Τόσο η σημερινή κυβέρνησης της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχής της Σαλαμίνας έχουν βάλει την σφραγίδα τους στην άθλια κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Η πτώση του σοβά στο σχολικό συγκρότημα του 1 ου -2 ου Λυκείου Σαλαμίνας και οι 4 ακατάλληλες αίθουσες έρχονται να προστεθούν στον μεγάλο κατάλογο των σοβαρών προβλημάτων στα σχολεία του δήμου μας, με μαθητές να κάνουν μάθημα σε προκάτ, σχολικά κτήρια να πλημμυρίζουν, άλλα να αντιμετωπίζουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα και όλα αυτά την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση των παιδιών τους.
Στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της κουτσουρεμένης γνώσης και της παπαγαλίας που κοιτάει τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, εμείς και τα παιδιά μας πρέπει να ανησυχούμε ακόμα και για την σωματική μας ακεραιότητα.
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά αλλά και η τοπική διοίκηση αντιμετωπίζουν σαν κόστος τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών γι’ αυτό δίνουν όλο και λιγότερα χρήματα για τα σχολεία.
Οι ανάγκες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών δεν χωρούν στους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής, που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ρημάζοντας την ζωή του λαού και των παιδιών του.
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη οι μαθητές σήμερα. Για ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που θα τους μορφώνει ολόπλευρα και να τους δίνει τη γνώση και τις δεξιότητες, που απαιτούνται σήμερα, όποιο επάγγελμα κι αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Για ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, χωρίς κενά και ελλείψεις. Παλεύουμε για την σοσιαλιστική κοινωνία που έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του και μπορεί να κάνει πράξη το σχολείο που αξίζει στους μαθητές σήμερα!
 Απαιτούμε:
·    ουσιαστικά μέτρα στήριξης για πλήρη και ισότιμη μόρφωση σε όλα τα παιδιά
·    να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών
·    Να γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος και συντήρηση των σχολικών μονάδων και όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας
·    Να φτιαχτούν νέα ασφαλή σχολικά συγκροτήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.