Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Ιουλ 2020

ΑΡΑΤΟΣ - Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας : "Ο κομήτης C/2020 F3 NEOWISE και η Σαλαμίνα μας "


Ο κομήτης C/2020 F3 NEOWISE όπως τον συνέλαβε η κάμερα της ομάδας μας στην πανέμορφη περιοχή "Μπατσί" στη Σαλαμίνα. 
C/2020 F3 (NEOWISE) είναι μη περιοδικός κομήτης που ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020 και έφτασε στο περιήλιό του τις 3 Ιουλίου 2020, σε απόσταση 0,295 ΑΜ από τον Ήλιο (44 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Υπολογίζεται ότι έφτασε σε φαινόμενο μέγεθος +0,5. Η τροχιά του είναι ιδιαίτερα ελλειπτική και μετά από το πέρασμά του από το περιήλιο η περίοδος περιφοράς του αυξήθηκε από τα 4.500 χρόνια σε 6.800 χρόνια.

 Ο κομήτης ανακαλύφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων WISE στις 27 Μαρτίου 2020, με υπολογιζόμενο φαινόμενο μέγεθος +17, και τις επόμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε κομητική δραστηριότητα.[1] Οπτικές παρατηρήσεις του κομήτη υπολόγισαν τότε το φαινόμενο μέγεθος σε +13. Ο κομήτης συνέχισε να λαμπραίνει και στο τέλος Απριλίου το μέγεθός του υπολογίστηκε +11. Στην τελευταία του παρατήρηση από τη Γη πριν το περιήλιο στις 10 Ιουνίου, το μέγεθος του κομήτη υπολογίστηκε σε +6.8.
Ο κομήτης πέρασε από το οπτικό πεδίο της κάμερας C3 του διαστημικού ηλιακού τηλεσκοπίου SOHO από τις 22 μέχρι τις 28 Ιουνίου, όπου παρουσίαζε συνεχή αύξηση της λαμπρότητάς του, από +4.2 σε +2.2. Ο κομήτης φαινόταν λίγο επιμήκης και διακρίνονταν δύο ουρές, μία ουρά σκόνης μήκους μίας μοίρας και μία αχνότερη και πιο διάχυτη ουρά μήκους μισής μοίρας. 
Στη συνέχεια ο κομήτης εντοπίστηκε στο πρωινό λυκαυγές στις 3 Ιουλίου, την ημέρα του περιήλιου, με φαινόμενο μέγεθος +0.5. Ο κομήτης θα βρεθεί σταδιακά σε πιο σκοτεινούς ουρανούς καθώς θα απομακρύνεται από τον Ήλιο.
Πηγή κειμένου: https://el.wikipedia.org/wiki/C/2020_F3


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/7/20 13:09

    MΠΑΜΠΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΆΝΩ;

    ΓΙΏΡΓΟ ΣΟΥ ΕΊΠΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕ. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.