Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιουλ 2020

Γιάννης Τσαβαρής! Δυστυχώς ο κ. Παναγόπουλος κρύβει την μισή αλήθεια και παρουσιάζει ΜΟΝΟ την άλλη μισή και συγκεκριμένα:


Σαλαμίνα 17 Ιουλίου 2020
Είναι ο δήμαρχος:
-Διοικητικά επιπόλαιος;
- Σκόπιμα «ημιμαθής» σε επίπεδο γνώσεων;
- Ή οπαδός της πολιτικής αναλήθειας;
Έχουν περάσει έντεκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ως εκ τούτου για τα βασικά κυρίως ζητήματα, που απασχολούν τον δήμο, καμία ημιμάθεια ή ανακρίβεια δεν δικαιολογείται και φυσικά δεν συγχωρείται να λέγεται πλέον.
Παρά ταύτα, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες των επανειλημμένων δημόσιων ισχυρισμών του δημάρχου Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλου, ότι αφενός μεν ο δήμος Σαλαμίνας έχει εξέλθει  της οικονομικής «επιτήρησης»  και δεν θα έχει ανάγκη στο μέλλον  της εφαρμογής των άρθρων 200 και 210 του Ν. 4555/18, αφού ο δήμος μας –πάντα κατά τον κ. Παναγόπουλο – κατέθεσε για πρώτη φορά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό  (αυτό κι αν είναι ανακρίβεια) μετά την τελευταία χρηματοδότησή του από το ΥΠΕΣΔΑ για την αποπληρωμή χρέους(;)  προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 2.461,917,50 € , την εγκυρότητα του οποίου αμφισβητούμε ευθέως.

Βέβαια ο κ. Παναγόπουλος  ισχυρίζεται  ότι όλα αυτά οφείλονται στην προγραμματική οικονομική συμφωνία που υπέγραψε ο ίδιος στις 20/03/20 με τον κ. Θεοδωρικάκο.
Δυστυχώς  ο κ. Παναγόπουλος  κρύβει την μισή αλήθεια και παρουσιάζει ΜΟΝΟ την άλλη μισή και συγκεκριμένα:
α) Το συνολικό άνοιγμα του προϋπολογισμού του δήμου Σαλαμίνας  για το έτος 2020 είναι 5.915.105, 79 € . Άρα για πιο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μιλάτε κ. Παναγόπουλε, ότι κατέθεσε ο δήμος , μετά την ανάληψη της οφειλής των  2.461,917,50 € από το ΥΠΕΣΔΑ;
β) Το ύψος της προγραμματικής οικονομικής συμφωνίας  μεταξύ δήμου και ΥΠΕΣΔΑ , που τελικά υπογράψατε, είναι  5.915.105, 79 € . Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι το «δήθεν» επιχορηγηθέν  ποσό των 2.461,917,50€ , δεν ήταν αρκετό για να κλείσει το άνοιγμα του φετινού προϋπολογισμού , αφού το άνοιγμά του το 2020 είναι κατά 3.453.188,02 €   μεγαλύτερο.
γ) Επίσης, ο δήμαρχος , δεν αναφέρει ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ , ότι απαραίτητη προϋπόθεση  , προκειμένου από το επόμενο έτος ο δήμος να αποκτήσει την δυνατότητα κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού , είναι μια σειρά οικονομικών παρεμβάσεων ,που απαιτεί το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας, που και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ,  ότι είναι αδύνατον μέσα στο 2020 να έχουν πραγματοποιηθεί από τον δήμο μας , λόγω και της γνωστής αρνητικής οικονομικής συγκυρίας – και όχι μόνο- που υπάρχει στην κοινωνία.
Όσο αφορά δε  την «λυδία λίθο» της προγραμματικής οικονομικής συμφωνίας ύψους 5.915.105, 79 € , που ανακάλυψε ως «αυγό του Κολόμβου»  ο κ. Παναγόπουλος (και για την οποία επαίρεται),  του θυμίζουμε ότι το ίδιο γεγονός είχε πραγματοποιηθεί και για τον προϋπολογισμό του 2019 μεταξύ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του κ. Χαρίτση (υπουργό ΥΠΕΣΔΑ επί ΣΥΡΙΖΑ) ύψους 5.866.545,83€, όμως και πάλι ο δήμος δεν «βγήκε» από την ανάγκη για σύναψη νέας προγραμματικής οικονομικής συμφωνίας  (ύψους 5.915.105, 79 €) , προκειμένου να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του 2020.
Τέλος , αν είναι όπως τα λέτε κ. Παναγόπουλε – ότι ο δήμος πλέον δεν θα χρειαστεί καινούριο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης προκειμένου να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του 2021 ,- κάτι που θα σημαίνει την αυτόνομη οικονομική πορεία του δήμου , γιατί δεν παρουσιάζετε κάποιο αντίστοιχο έγγραφο αρμόδιου φορέα, που να το βεβαιώνει, διότι το  κείμενο της οικονομικής προγραμματικής συμφωνίας , που υπογράψατε , άλλα αναφέρει.
Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω, θέλω να σας κάνω δημοσίως την εξής ερώτηση κ. Παναγόπουλε :
Τελικά ποιους προσπαθείτε να παραπλανήσετε δήμαρχε;
Με τιμή
Γιάννης Τσαβαρής
π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Δημοτικός Σύμβουλος  Σαλαμίνας

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/7/20 08:00

    Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019
    Επιστολή π. Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρή για Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε Έκτακτη Συνεδρίαση

    Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την χρηματοδότηση του Δήμου Σαλαμίνας με 2,5 εκατομμύρια € από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αποπληρωμή χρέους του Δήμου μας προς την Ε.ΥΔ.ΑΠ. και με δεδομένη-μέχρι τώρα- την αβελτηρία του Δημάρχου για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου,
    -->




    προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το εν λόγω θέμα, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και του αποστέλλω την παρούσα (συνημμένη) επιστολή μου ζητώντας του τη σύγκληση σε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ενημερώσει -ως οφείλει- μέσω αυτού, τους δημότες για το ανωτέρω θέμα.
    -->





    Σαλαμίνα 20 Δεκεμβρίου 2019

    Προς
    Δήμαρχο Σαλαμίνας
    κ. Γεώργιο Παναγόπουλο
    Κοινοποίηση
    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
    κ. Χαράλαμπο Καπαραλιώτη

    Θέμα: «Σύγκληση Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου»
    Σχετικό: Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου άρθρο 3 παράγραφος 3α.

    Κύριε Δήμαρχε

    Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και επειδή δεν έχετε - ως οφείλατε – μέχρι σήμερα ενημερώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με δική σας πρωτοβουλία, γι’ αυτό σας καλώ να ζητήσετε την σύγκλησή του από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Ο λόγος που σας καλώ να το πράξετε, είναι το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους δημότες, για ενημέρωση σχετικά με το χαρισθέν (;) ποσό των 2,5 εκατομμυρίων € από το Υπουργείο Εσωτερικών , που προέρχεται από οφειλές (;) του δήμου μας προς την Ε.ΥΔ.ΑΠ.

    Επειδή θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ακουστεί και φυσικά να καταγραφεί η ΑΛΗΘΕΙΑ , γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και η αποδοχή του αιτήματος της επιστολής μου, με μοναδικό θέμα το ανωτέρω.


    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής

    τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/20 08:02

    Κύριε Δήμαρχε ο Τσαβαρης σου πετάει το γάντι και σε προκαλεί κάθε τοσο με επιχειρηματα
    Γιατί εσύ δεν αποδέχεσαι το αίτημα του να δώσετε μια συνέντευξη όλης της ύλης σε όλους τους δημοσιογράφους μαζί τετ α τετ
    ΤΙ Φοβάσαι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/7/20 08:04

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/7/20 08:33

    Κύριε Παναγοπουλε επειδή οι κατηγορίες του κυρίου Τσαβαρή είναι συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμο οφείλετε να απαντήσετε και εσείς με ονοματεπώνυμο
    Διαφορετικά πολιτικά κιοτεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/7/20 08:34

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΑΒΑΡΗ - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/20 09:29

      Δε φτουράει ο Γιωργάκης, θα τον κάνει μια χαψιά ο Τσαβαρής.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/20 15:36

      like

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/7/20 13:56

    Μετά και το έκτακτο συμβούλιο της 28/5/2020 δεν χωρεί καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Παναγόπουλος, μολονότι λανσάρεται ως δικηγόρος, είναι αφελής και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό και αγενής. Εννέα μήνες στο θώκο του Δημάρχου και δεν έχει πάρει ούτε μυρουδιά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είχε μόνο 7.000 € μικτό ετήσιο εισόδημα ως δικηγόρος το 2018. Κρίμα για τη Σαλαμίνα να διοικείται από έναν άσχετο και ηλίθιο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/7/20 14:12

    Εφημερίδα του νησιου εχει πρωτοσέλιδο την τοπική ΝΔ Σαλαμινας που εχει κρεμάσει ανάποδα την Ελληνική σημαια
    Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική ΝΔ Ρεζιλευει το κόμμα και ολόκληρο το νησι
    Επίσης την τοπική ΝΔ Σαλαμινας την έχουν γράψει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    DOCUMENTO ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ SITE
    ΦΥΣΙΚΆ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΛΆ ΛΌΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΌ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΈΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΚΙΝΙΟΤΑΝ ΈΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/7/20 15:14

    - Μπαμπά θοδωρούλη πες μου τι να κάνω γιατί μου κάνουν αντιπολίτευση και δεν μπορώ...
    - Μα στο είπα και στόγραψα μάλιστα,
    ρίξε τον Μάνο στον καφέ κάδο και τον Τσάβες που δεν βάζει μυαλό στο μπλέ
    Μην το σκέφτεσαι,είναι η μόνη λύση



    -Βρε μπαμπά τον Τσάβες στο πράσινο, γιατί στο μπλέ που είναι για ανακύκλωση μπορεί να μας ξανά έλθει ανακυκλωμένος!!!!
    Γι'αυτό καλύτερα στο πράσινο για να ησυχάσουμε μια και έξω!!!
    -Μπραβο γιωργάκη!!!! Τώρα είσαι στο σωστό δρόμο.
    -Σευχαριστώ μπαμπά θοδωρούλη, είμαι άξιο τέκνο σου.....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/7/20 17:24

    Θα μας τρελανεται τελειως
    Ο Καπετανάκης λίγες ημέρες πριν την φιέστα είχε πάει σε δύο μεγαλους επιχειρηματίες της Σαλαμίνας και σε έναν φούρναρη και πήρε χοντρά λεφτά
    Επίσης ο Θανάσης Τσεβας γύριζε με ένα μπλοκ στο χερι και έπαιρνε συνδρομες
    ΤΙ έγιναν όλα αυτά τα λεφτά ρε παιδια
    Και μην μου πείτε ότι τα χάλασαν για την φιέστα γιατί θα βγουν κι άλλα στη φορα
    Ρωτήστε όλοι την Καπετανάκη για τα χρηματααααααα είναι ο μόνος υπευθυνος




    Μεγαλοκατασκευαστης κοντά στα φαναρια
    Μεγαλοκατασκευαστης στο Ξενο
    Φούρναρης στην Αγ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ
    ΈΔΩΣΑΝ ΧΟΝΤΡΌ ΠΑΚΈΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΊΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ
    Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα?
    ΨΑΧΤΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/20 20:14

    Όποια και αν είναι η αλήθεια ο κ. Παναγόπουλος να αφήσει τους πανηγυρισμούς και να εξηγήσει στους δημότες ποιο ακριβώς είναι αυτό το χρέος που μας "χαρίστηκε" γιατί είναι φανερό ότι σε αυτή την ιστορία κάποιος ψεύδεται.




    Αυτό είναι ανήκουστο. Να ζητούν από έναν Δήμαρχο να διευκρινίσει σε τι αφορά το χρέος των 2,4 εκατομμ ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ που ο ίδιος ανακοίνωσε, κι αυτός να κάνει το κουνέλι.
    Εδώ έχει βουίξει το σύμπαν κι αυτός πέρα βρέχει.
    Τώρα, τι να υποθέσω εγώ ο άμοιρος; ότι είναι μαϊμού το χρέος για να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα ή δεν ξέρει τι του γίνεται;
    Κρίμα και πάλι κρίμα. Για μία ακόμη φορά έδειξε πόσο λίγος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.