Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Ιουλ 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία ειδικοτήτων


Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για εγγραφή και φοίτηση στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, πως οι νέες προτεινόμενες ειδικότητες για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021 θα είναι οι εξής:
1. Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος)2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων3. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας4. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ5. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων6. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το τρέχον έτος κατάρτισης 2019-2020:

Η ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος), δεν λειτούργησε σε κανένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι 96 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  74 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι 396 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα  έχει  λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας και στο παρελθόν.
Στην ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων  στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  14 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  274 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων  στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  218  καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από τις προτεινόμενες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας οι τέσσερις ( Αρχιτεκτονική Τοπίου, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας) θα έχουν μικρό αριθμό αποφοίτων, γεγονός  που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή τους, εφόσον  θα είναι μικρός και ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας,  ενώ οι άλλες τρεις ειδικότητες (Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων) αν και θα έχουν μεγάλο αριθμό αποφοίτων, απευθύνονται σε ένα ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον, ικανό να απορροφήσει τους ενδιαφερόμενους για φοίτηση σε αυτές.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα
Tηλ.: 216 700 30 95
Ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/20 08:44

    Πρόεδρινα της τοπικης ΝΔ Σαλαμινας άσε τα like και τα σχόλια στον Τσεβά που γράφει κατά του Δημάρχου μας και κοίτα τα χάλια σας
    Στις 28/10/2019 ο Τσεβας ανάρτησε τον κύριο Πατούλη γράφοντας πικρόχολα σχόλια και αντί να πάρεις θέση που τον έχεις και υπεύθυνο τύπου στην τοπική εσύ του έκανες και like
    Αυτή η τόσο λίγη εισαιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/20 10:06

    Εφημερίδα του νησιου εχει πρωτοσέλιδο την τοπική ΝΔ Σαλαμινας που εχει κρεμάσει ανάποδα την Ελληνική σημαια
    Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική ΝΔ Ρεζιλευει το κόμμα και ολόκληρο το νησι
    Επίσης την τοπική ΝΔ Σαλαμινας την έχουν γράψει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    DOCUMENTO ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ SITE
    ΦΥΣΙΚΆ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΛΆ ΛΌΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΌ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΈΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΚΙΝΙΟΤΑΝ ΈΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/20 14:07

    ΣΟΚ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ! 16ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Η ΝΕΚΡΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΧΤΥΠΗΜΕΝΗ – ΜΑΤΑΙΑ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ – ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΠΟΤΕ!
    ο λαθραίος που πιθανόν είχε σχέση μαζί της και την σκότωσε δεν θα κατηγορηθεί ποτέ ως “παιδεραστής”, τα στοιχεία θα βγαίνουν με το σταγονομετρο και δεν θα ακουστεί τίποτα για βιασμούς ή για άλλες λεπτομέρειες κακοποίησης, αντίθετα στις 2 προηγούμενες περιπτώσεις έσκιζαν όλοι τα ιμάτιά τους και ζητούσαν καταδίκες και θανατικές ποινές.
    100% λαθροπιθηκι,χωρις αμφιβολια.
    Της επιτεθηκε προφανως για να τη βιασει και η κοπελα αντισταθηκε.
    Με αυτα τα ΖΩΑ εχουνε γεμισει το ελλαδισταν οι γ πολιτικαντηδες που ψηφισε ο “σοφος ελληνικος λαος”.
    Γυναικες και ηλικιωμενοι ειναι οι πρωτοι στοχοι γι’αυτα τα ζωα,οι γυναικες να παρουν τωρα μετρα προφυλαξης.
    Αν δεν ξυπνησετε θα δειτε και πολυ χειροτερα,η ανθρωπινη ζωη δεν εχει καμμια αξια γι’αυτα τα ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/20 14:12

      ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ
      Νέα δεδομένα για την τραγωδία στα Τρίκαλα με τη νεκρή 16χρονη κοπέλα, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία.

      Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν γνώση των ερευνών της υπόθεσης της 16χρονής στα Τρίκαλα, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η κοπέλα ανέβηκε στην εκκλησία σε σημαντικό ύψος και στη συνέχεια έπεσε στο κενό. Μάλιστα οι αστυνομικοί επικαλούνται και τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της άτυχης 16χρονης και τα τραύματα που φέρει φαίνεται να είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος.
      Παράλληλα από την έως τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει προς το παρόν η παρουσία 2ου προσώπου στο χώρο που εντοπίστηκε νεκρή η 16χρονη κοπέλα.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.